Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Komnu (1684 m)?
Glasuj
Novice / Ogromen skalni podor v dolini Bele

Ogromen skalni podor v dolini Bele

26.2.2021
Danes zjutraj se je s stene Rzenika v dolino Bele, le malo nad slapom Orglice, zrušil obsežen skalni podor, ki je uničil oz. zaprl pot na Presedljaj. Ker je možno, da se bo rušenje krušljive stene nadaljevalo, pa vsem obiskovalcem doline Bele priporočamo skrajno previdnost.

Naš bralec nas je pravkar obvestil, da se je v dolino Bele z Rzenika zrušil ogromen in precej obsežen skalni podor oz. plaz, ki je zaprl planinsko pot na Presedljaj. O tem, da gre za zares obsežen podor pa priča tudi podatek, da je prašenje, ki so ga povzročile padajoče skale, moč zaznati že na Kopiščih oz. na vhodu v dolino Bele.

Kot nam je sporočil bralec, je steni Rzenika moč opaziti vsaj še eno večjo razpoko, zaradi česar je možno, da se bo obsežno rušenje skalovja še nadaljevalo, zato vsem obiskovalcem doline Bele, še posebej pa vsem, ki se nameravate iz doline Bele podati še kam višje, priporočamo izjemno previdnost oz. še bolje, da se omenjenemu območju, dokler ga ne pregledajo pristojne službe, povsem izognete.

Pristojne službe so o podoru že obveščene.

Vir: https://www.kamnik.info/posebno-opozorilo-planincem-in-izletnikom-ogromen-skalni-podor-v-dolini-bele/?no_cache=1614327588
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki