Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Skuti (2532 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Bavč / Zvodno - Bavč (skozi Suhi potok)

Zvodno - Bavč (skozi Suhi potok)

Natisni
Izhodišče: Zvodno (254 m)
Širina/Dolžina: 46,21223°N 15,27846°E
Ime poti: skozi Suhi potok
Čas hoje: 1 h 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 438 m
Višinska razlika po poti: 438 m
Zemljevid: Celjska kotlina, 1:50000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: zdejan
Ogledov: 721
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 29
Število komentarjev: 2
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Celje - center in z vožnjo nadaljujemo v smeri Laškega in Zidanega Mostu. Cesta nas naprej vodi skozi središče Celja, nato pa nas pripelje do krožišča z vodometom. Tu nadaljujemo "naravnost" (smer Laško in Zidani Most) ter cesti sledimo do naslednjega semaforiziranega križišča, kjer nadaljujemo levo, se peljemo preko reke Savinje in nato v križišču za mostom nadaljujemo desno. Naprej pridemo do podvoza pod železniško progo in le nekaj metrov naprej do gasilskega doma v Zagradu. Nadaljujemo naravnost ter cesti sledimo skozi vas, le ta pa nas višje pripelje na manjše križišče, kjer opazimo oznake za Suhi potok desno, Hudičev graben naravnost. Ob križišču parkiramo v bližini avtobusne postaje.
Opis poti:
V Zvodnem, na križišču ob avtobusni postaji skladno s kažipoti danes nadaljujemo v desno v smeri Pečovniške koče na Grmadi (in Suhega potoka - nekoč je bil viden napis na betonski škarpi), naravnost po asfaltu pa gre pot za Hudičev graben, od koder se lahko prav tako povzpnemo na Bavč. Sledimo makadamski podlagi oziroma gozdni cesti nekaj sto metrov. Na označenem razpotju nadaljujemo levo in nekoliko navzgor po gozdni poti oziroma strugi Suhega potoka. V nadaljevanju še enkrat nekoliko v levo (desno pridemo v opuščeni kamnolom) in sledimo planinski gozdni poti navzgor, kjer po levi strani obidemo kamnolom. Pot je dobro utrjena in markirana. Prijetno se vije ob strugi Suhega potoka višje v svet med Bavčem na levi strani in Grmado na desni strani. Kmalu dosežemo razpotje, nadaljujemo levo ob Bavču (desno gre pot na Pečovniško kočo na Grmadi). Priključimo na makadamsko cesto, ki prihaja iz desne. Nadaljujemo po cesti navzgor in čez nekaj časa pridemo do razpotja, kjer zavijemo ostro levo v smeri, od koder prihaja pot iz Hudičevega grabna proti Pečovniški koči. Še nekaj 100 metrov in pridemo na večje razpotje poti ob lovski opazovalnici. Nadaljujemo levo na greben Bavča (malo manj levo navzdol gre markirana pot v Hudičev graben, naravnost pa gre neoznačena pot proti Srebotniku). Nadaljujemo proti severu po grebenu Bavča in kmalu prispemo po neoznačeni poti na naš cilj.
zemljevid poti - Bavč
Ob poti: Pečovniška koča na Grmadi (620m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Celjska koča, Srebotnik, Grmada nad Celjem ( 5 min), Tolsti vrh nad Celjsko kočo
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Zvodno - Bavč1
Zvodno - Bavč2
Zvodno - Bavč3
Zvodno - Bavč4
Zvodno - Bavč5
Zvodno - Bavč6
Zvodno - Bavč7
Zvodno - Bavč8
Zvodno - Bavč9
Zvodno - Bavč10
Zvodno - Bavč11
Zvodno - Bavč12
Zvodno - Bavč13
Zvodno - Bavč14
Zvodno - Bavč15
Zvodno - Bavč16
Zvodno - Bavč17
Zvodno - Bavč18
Zvodno - Bavč19
Zvodno - Bavč20
Zvodno - Bavč21
Zvodno - Bavč22
Zvodno - Bavč23
Zvodno - Bavč24
Zvodno - Bavč25
Zvodno - Bavč26
Zvodno - Bavč27
Zvodno - Bavč28
Zvodno - Bavč29
Diskusija o izletu Zvodno - Bavč (skozi Suhi potok)
zdejan27. 12. 2020
Danes sem opazil, da so v križišču zgoraj opisanega izhodišča (slika 1) namestili nov prometni znak, ki označuje, da je parkirišče 1,2 km naprej (pred ribogojnico na začetku Hudičevega grabna - slika 29). Tako se do našega izhodišča lahko vrnemo peš. Alternativna možnost pa je tudi, da se od parkirišča ob Hudičevemu grabnu vrnemo le cca 300 metrov nazaj po cesti in nato zavijemo ostro levo v gozd, kjer sledimo kažipotom za Pečovniško kočo in markirani stezi po gozdu v smeri Suhega potoka. Markirana pot se priključi na našo zgoraj opisano pot v bližini kamnoloma (slika 9), zato je praktično enako dolga, kot da bi šli iz osnovnega izhodišča (slika 1).
zdejan20. 02. 2021
Alternativna pot od novega zgledno urejenega parkirišča v Zvodnem (pred ribogojnico na začetku Hudičevega grabna - slika 29) do Suhega potoka (slika 9) je sedaj podrobneje prikazana na poti "Zvodno - Tolsti vrh nad Celjsko kočo (skozi Suhi potok)" oz. na spletni strani https://www.hribi.net/izlet/zvodno_tolsti_vrh_nad_celjsko_koco_skozi_suhi_potok/25/879/8083 od slike 1 do slike 18. Menim, da je bolj primerno parkirati na novem parkirišču ob ribogojnici, kot pa v bližini križišča ob avtobusni postaji.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki