Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Katera od naštetih gora je najvišja?
Glasuj

Zamlake - Mišnice

Natisni
Izhodišče: Zamlake (903 m)
Širina/Dolžina: 45,9126°N 14,4659°E
Čas hoje: 20 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 58 m
Višinska razlika po poti: 65 m
Zemljevid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 404
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 18
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Najprej se zapeljemo na Ig, od tam pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Iške vasi in Iškega Vintgarja. Takoj za Iško vasjo bomo prišli v vas Iška, kjer se ostro v desno odcepi cesta proti Gornjemu Igu in Rakitni. Usmerimo se na omenjeno vzpenjajočo cesto, po kateri se peljemo mimo Gornjega Iga ter višje do odcepa cesta za Krim. Pri odcepu nadaljujemo desno in nato po nekaj metrih parkiramo na parkirišču ob cesti.
b) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Podpeči (do Podpeči lahko pridemo tudi iz Črne vasi ali Iga). V Podpeči nadaljujemo v smeri Borovnice, Krima in Rakitne ter z vožnjo še kratek čas nadaljujemo ob robu Ljubljanskega barja, nato pa nas oznake za Rakitno usmerijo levo na strmo vzpenjajočo cesto. Cesta nas nato vodi skozi Preserje, kjer se tudi prične spuščati. Po krajšem spustu nadaljujemo levo v smeri Krima in Rakitne, mi pa nato večinoma vzpenjajoči cesti sledimo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Krimu. Z omenjenega križišča nadaljujemo levo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, ki vodi proti Gornjemu Igu in Krimu. Za Brancljevo senožetjo, kjer se nahaja spomenik NOB se cesta prične spuščati in nas popelje do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri Krima. Parkiramo takoj za križiščem na parkirišču ob cesti.
c) Najprej se zapeljemo v Cerknico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Begunj, ko prispemo v Begunje pa sledimo oznakam za Rakitno. Z Rakitne z vožnjo nadaljujemo po glavni cesti proti naselju Preserje, mi pa se po njej peljemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Krimu. Z omenjenega križišča nadaljujemo desno, nato pa z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, ki vodi proti Gornjemu Igu in Krimu. Za Brancljevo senožetjo, kjer se nahaja spomenik NOB se cesta prične spuščati in nas popelje do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri Krima. Parkiramo takoj za križiščem na parkirišču ob cesti.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti, ki vodi proti Igu, po njej pa se rahlo spuščamo. Ko zapustimo občino Brezovica prispemo do občine Ig, kjer nadaljujemo na prvi kolovoz desno. Po kolovozu v nekaj minutah prispemo do večje jase, kjer se kolovoz konča. Preko jase nadaljujemo prečno proti desni, ko pa prispemo v gozd se pojavijo oznake (bel trikotnik z rdečo obrobo). Skozi gozd sledimo omenjenim oznakam, ko pa se na desni pojavi manjša jasa, nadaljujemo levo navzgor na brezpotje, po katerem se v nekaj 10 korakih hoje po brezpotju povzpnemo na vrh Mišnice, od koder se nam v zimskem času skozi krošnje dreves odpre nekaj razgleda.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (marec).
zemljevid poti - Mišnice
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Zamlake - Mišnice1
Zamlake - Mišnice2
Zamlake - Mišnice3
Zamlake - Mišnice4
Zamlake - Mišnice5
Zamlake - Mišnice6
Zamlake - Mišnice7
Zamlake - Mišnice8
Zamlake - Mišnice9
Zamlake - Mišnice10
Zamlake - Mišnice11
Zamlake - Mišnice12
Zamlake - Mišnice13
Zamlake - Mišnice14
Zamlake - Mišnice15
Zamlake - Mišnice16
Zamlake - Mišnice17
Zamlake - Mišnice18
Diskusija o izletu Zamlake - Mišnice
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2022 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki