Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se od Koče na Kriški gori (1471 m), vidi Šmarna gora (669 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Kotečnik / Zabukovica - Kotečnik

Zabukovica - Kotečnik

Natisni
Izhodišče: Zabukovica (450 m)
Širina/Dolžina: 46,2036°N 15,1618°E
Čas hoje: 1 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 322 m
Višinska razlika po poti: 342 m
Zemljevid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 13.304
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 11
Število komentarjev: 12
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Žalec in cesti naprej sledimo proti Žalcu. V Žalcu nadaljujemo desno proti Šempetru, a le do križišča, kjer se levo odcepi cesta proti Grižam in Zabukovici. Ko pridemo v vas Migojnice, nadaljujemo naravnost proti Zabukovici. Proti koncu vasi Zabukovica pa pridemo do križišča, kjer se desno odcepi cesta k lovski koči Gozdnik, tu nadaljujemo po levi cesti, ki nas malo za tablo konec Bukovice, pripelje do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno, v smeri Pongrac od številke 147-170a. Ko nas ta cesta nekoliko višje pripelje na križišče dveh cest, parkiramo na parkirišču ob cesti.
Opis poti:
S parkirišča ob cesti, nadaljujemo po levi zgornji cesti, ki nas po 20 minutah hoje pripelje do prevala med Kotečnikom na levi in Gozdnikom na desni. Tu nadaljujemo levo, mimo hiše v smeri Kotečnika. Pot se za hišo nadaljuje po kolovozu, ki se kmalu spremeni v peš pot, ki se začne zmerno vzpenjati. Pot, ki se naprej vzpenja po in ob grebenu, pa nas kmalu pripelje na zahodni predvrh, na katerem se nahaja prva vpisna skrinjica.
S predvrha se pot rahlo spusti, nato pa se čez nekaj nadaljnjih predvrhov, večinoma skozi gozd povzpne do druge vpisne skrinjice, ki se nahaja na glavnem z gozdom poraščenem vrhu.
zemljevid poti - Kotečnik
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Zabukovica - Kotečnik1
Zabukovica - Kotečnik2
Zabukovica - Kotečnik3
Zabukovica - Kotečnik4
Zabukovica - Kotečnik5
Zabukovica - Kotečnik6
Zabukovica - Kotečnik7
Zabukovica - Kotečnik8
Zabukovica - Kotečnik9
Zabukovica - Kotečnik10
Zabukovica - Kotečnik11
Diskusija o izletu Zabukovica - Kotečnik
baro27.8.2009
Ta opis dostopa iz Zabukovice je popolnoma zgrešen, oziroma ne dovolj natančen. Sem se ravnal po tem in se kar naprej izgubljal. Spraševal domačine, pa nihče nič ne ve, tako da sem navsezadnje prišel do Liboj in parkiral pri neki turistični kmetiji. Tam pa za pešpot ni nič označeno, samo za plezalne stene, da bi bilo kaj markirano, pa niti slučajno. Ko vprašaš domačina ti vsak tako na pol pove. Skratka, taval sem po gozdu, dokler nisem prišel do plezalnih sten, se vračal in resnično komajda našel pot do kozolca, ki je tudi na zgornjih slikah.

Zato bi tukaj dal veliko grajo na markaciste, mislim da PD Liboj, ki imajo to pot, kajti noben problem ne bi bil verjetno pod table, ki so za plezalne stene dodati še table za pešpot in markacije na drevesa. Sej potem, ko najdeš, sploh ni problem in ni daleč, samo je res pravi labirint poti po gozdu in brez markacij se je res težko znajti.
garmont10.1.2011
Na Kotečnik vodi samo ena markirana pot in sicer ta, katera je zgoraj opisana. Iz tvojega opisa mi je jasno, da si se odpravil na Kotečnik mimo plezališča. Pot do plezališča so "markirali" alpinisti in nima z Knafeljčevo markacijo popolnoma nič. Da o estetiki takega markiranja sploh ne govorim.Kot markacist PD Liboje ti lahko zagotovim, da je pot odlično markirana, seveda pod pogojem, da najdeš pravo izhodišče.LP
marjana11.1.2011
Tudi jaz sem bila,mislim, da v mesecu novembru lani na Kotečniku. Pot je dobro označena. Bila sem samo do prve skrinjice, kjer je žig Savinjske poti, nisem pa vedela, da je naprej še en vrh s skrinjico. Kateri žig pa je tam?
garmont19.4.2011
Na steber je pritrjen žig "Kotečnik 772m".
Prva skrinjica je v lasti PD Zabukovica, druga pa je last PD Liboje.
Lp
garmont26.5.2011
Pot od prve do druge skrinjice je na novo markirana.LP
Potisk14.8.2013
Smo bili na Kotečniku včeraj (13.8.2013)... Pot je zelo lepa in zgledno markirana.
seinfeld18.9.2014
Sem bil včeraj, pot je dobro označena. Zanimiva, zelo enostavna pot, z malo vzpenjanja, večji del poteka po grebenu, na južni strani navpične skale. Zelo neobljudena, sva se kar nekaj časa gledala z lesno sovo. Na manjše otroke je potrebno popaziti, da ne padejo v prepad. Je pa smiselno parkirati višje, morda dovolijo kar pri tisti hiši, kjer pot zavije.
tanajaj22.12.2018
Ali je markirana tudi pot z vzhodne strani na vrh- iz Liboj?
garmont22.12.2018
Ne.
drago4025.12.2018
garmont-10.1.2011 si napisal: pot je odlično markirana, če najdeš pravo izhodišče! in tu je problem pri naših markacistih!
V Avstriji je na večini izhodišč za turo jasno vidna izhodiščna tabla z začetkom poti,kar pa pri nas mnogokrat ni. Če sem se odpravil na brezpotje sem se predhodno pripravil in sem vedel kje bom začel, če pa sem šel na markirano pot sem bil šlampast in si prej tega nisem ogledal sem imel predvsem pri nižjih poteh težavo kje začeti.
Neoznačena pot na Kotečnik iz Libojske strani je možna desno od plezališča ob kamnolomu na greben ali pod plezališčem naprej in ob njem levo po strmi grapi na vrh.
Pa še to: Kotečnik je edini vrh v Sloveniji z dvema žigoma, ker hočeta dva PD imeti vsak svoj vrh, zabukovški pa je celo kak meter nižji. Lp
Franziska12.1.2019
Kot vsako zimo sem danes šla na lep Kotečnik. Pot je odlično markirana. Res je, ko sem prvič prišla, sem prej kopirala slike od opisa, da lažje najdem izhodišče! Škoda, da pot od 2. skrinje naprej ni markirana...človeka kar povabi..... Mogoče bo to ideja za PD Liboje? nasmeh
nejcf10.5.2020
Sprva načrtovano turo po Smrekovškem pogorju sva zaradi oblačnega in vetrovnega vremena prestavila za kakšen teden in raje zavila v hribe nad Zabukovico. Izbrala sva Kotečnik, ker je to eden redkih vrhov na tem območju kjer še nisem bil. Pot je zelo dobro označena, se pa na mestih malce zarašča (kot verjetno številne v Sloveniji v tem času, ko markacisti niso smeli vzdrževati poti). Končala sva pri koči na Brnici in si privoščila štrudelj.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki