Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Krške Alpe / Mirnock / Wiesser Alm - Mirnock (Pot 184)

Wiesser Alm - Mirnock (Pot 184)

Natisni
Izhodišče: Wiesser Alm (1607 m)
Širina/Dolžina: 46,75697°N 13,73224°E
Ime poti: Pot 184
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 503 m
Višinska razlika po poti: 503 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: Izzy75
Ogledov: 1.100
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 14
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti krajem Treffen am Ossiacher See ter Afritz am See. Na koncu naselja Afrizt am See tik pred jezerom Afritzer See zavijemo levo, kjer nam nakazujejo table za Afritzer See in Weisser Alm. Peljemo se po glavni cesti skozi naselje Liezberg vse do zapornice, kjer plačamo s kovanci uporabo gorske ceste Liezberger Straβe. Po približno 9 km makadamske ceste pridemo do manjšega parkirišča na planini Weisser Alm.
b) S Štajerske ali Koroške, pa se najprej zapeljemo v Dravograd ter nato čez MP Vič v Avstrijo, kjer nato sledimo oznakam za Celovec / Klagenfurt ter naprej do Beljaka (Villach). Z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti krajem Treffen am Ossiacher See ter Afritz am See. Na koncu naselja Afrizt am See tik pred jezerom Afritzer See zavijemo levo, kjer nam nakazujejo table za Afritzer See in Weisser Alm. Peljemo se po glavni cesti skozi naselje Liezberg vse do zapornice, kjer plačamo s kovanci uporabo gorske ceste Liezberger Straβe. Po približno 9 km makadamske ceste pridemo do manjšega parkirišča na planini Weisser Alm.
Opis poti:
Le malo naprej od parkirišča na planini na planini Weisser Alm pridemo do razpotja kjer nadaljujemo naravnost kamor nas vodijo oznake za Mirnock po poti 184, levo pa vodi pot čez Rindernock. Pot se rahlo dviga in že kmalu pridemo do table za Mirnock in Hochalmhütte, ki nas levo pelje po malo strmejši stezi. Steza se nekajkrat položi pa spet postane strmejša. Malo pred koncem gozdne meje ponovno pridemo do razpotja, ker sledimo tabli za Mirnock oziroma stezi 184, ki se malo strmeje dviga iz gozdne meje. Tu se lahko v zgodnjem jesenskem času posladkamo z borovnicami. Kmalu postane pobočje travnato in pred sabo vidimo vrh na katerem stoji križ. Vzpenjamo se po stezi po travnatem pobočju, kjer se nam tik pod vrhom priključi pot 185. Zavijemo levo in čez nekaj 10 m smo na vrhu. Zelo razgleden vrh lahko zapustimo po krožni poti, ki pelje še mimo vrha Rindernock. Če se odločimo za krožno pot se do izhodišča spustimo po stezi 183, ki je precej podobna prej opisani poti 184.
zemljevid poti - Mirnock
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Wiesser Alm - Mirnock1
Wiesser Alm - Mirnock2
Wiesser Alm - Mirnock3
Wiesser Alm - Mirnock4
Wiesser Alm - Mirnock5
Wiesser Alm - Mirnock6
Wiesser Alm - Mirnock7
Wiesser Alm - Mirnock8
Wiesser Alm - Mirnock9
Wiesser Alm - Mirnock10
Wiesser Alm - Mirnock11
Wiesser Alm - Mirnock12
Wiesser Alm - Mirnock13
Wiesser Alm - Mirnock14
Diskusija o izletu Wiesser Alm - Mirnock (Pot 184)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki