Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili pri Odomovemu jezeru?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Špicberg / Trbovlje - Špicberg (krožna pot)

Trbovlje - Špicberg (krožna pot)

Natisni
Izhodišče: Trbovlje (310 m)
Ime poti: krožna pot
Čas hoje: 1 h
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 180 m
Višinska razlika po poti: 180 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: Rudi26
Ogledov: 3.948
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 12
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Če se v Trbovlje pripeljemo iz smeri železniške postaje se peljemo po glavni cesti vse do trgovine Spar in na križišču zavijemo levo. Na vrhu ulice kjer je zopet križišče se napotimo po cesti v hrib. Tej cesti sledimo vse do razpotja, kjer opazimo tablo za naselje Klek. Pred to tablo je potrebno zaviti na cesto, ki pelje v levo. Po tej cesti nadaljujemo do razpotja, kjer se zopet napotimo levo. Cesta, ki postane makadamska nas mimo zasebnih hiš pripelje do travnika, kjer lahko opazimo manjšo smučarsko skakalnico.
Opis poti:
Na izhodiščni jasi ali travniku je že takoj na začetku na drevo nameščena tabla, na kateri je narisana pot. Lahko se napotimo levo in najprej prečkamo celoten greben Špicberga, ter se nato vrnemo po poti, ki poteka tik pod grebenom, ter tako prehodimo krožno pot.
Stopimo po kolovozni poti, ki pelje na levo stran grebena. Ko se približamo drevesom, moramo biti pozorni in bomo našli stezo, ki nas popelje na greben. Lahko pa kolovozni poti sledimo na drugo stran grebena, kjer se takoj za ovinkom nahaja druga pot, ki nas popelje naravnost na greben na prvi vrh. Ko smo na grebenu je večji del vzpona za nami. Ves čas sledimo poti, ki se rahlo vzpenja in spušča na posamezne manj izrazite vrhove. Kmalu dosežemo najvišji del poti, kjer je na drevo vrezan napis Vrh 490 m, nad njim pa je na drevo pritrjena plastična markacija.
Nadaljujemo po poti, čez čas pa pot prečka kratek ozek prehod, ki je na obe strani rahlo prepaden, vendar pa ta prehod ob previdnem koraku ne predstavlja nikakršnih težav še tako neizurjenemu pohodniku. Pot ves čas poteka med drevesi in grmovjem, zato je razgled zelo omejen. Počasi se začne rastje redčiti, pot pa spuščati. Odpre se nam razgled, pot pa se spušča vse bolj navzdol. Prišli smo do mesta kjer se nam z desne strani priključi pot, ki nas popelje nazaj na izhodišče. Pred nami pa je majcen hribček, na katerem je klopca na kateri si lahko spočijemo.
Nazaj na izhodišče se lahko napotimo po poti, ki pelje pod grebenom ali pa se vrnemo nazaj po isti poti. Iz tega mesta pa vodi tudi pot v Bevško, kar je označeno s smerno tablo z napisom. Za krožno pot potrebujemo ob normalni hoji približno eno uro.
zemljevid poti - Špicberg
Priporočamo: podobni izleti
Slike:
Trbovlje - Špicberg1
Trbovlje - Špicberg2
Trbovlje - Špicberg3
Trbovlje - Špicberg4
Trbovlje - Špicberg5
Trbovlje - Špicberg6
Trbovlje - Špicberg7
Trbovlje - Špicberg8
Trbovlje - Špicberg9
Trbovlje - Špicberg10
Trbovlje - Špicberg11
Trbovlje - Špicberg12
Diskusija o izletu Trbovlje - Špicberg (krožna pot)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki