Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Topol - Goljek

Natisni
Izhodišče: Topol (651 m)
Širina/Dolžina: 46,0911°N 14,369°E
Čas hoje: 20 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 158 m
Višinska razlika po poti: 158 m
Zemljevid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 4.003
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 23
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Iz Ljubljane, Kranja ali Vodic se zapeljemo v Medvode, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Sori. V križišču na začetku Sore, takoj za mostičkom zavijemo levo v smeri Katarine in vasi Trnovec. V nadaljevanju se peljemo po dolini Ločnice proti Katarini (Topol). Višje se cesta dvigne nad omenjeno dolino in nas pripelje do začetka vasi Topol, kjer na večjem parkirišču ob osnovni šoli parkiramo.
b) Najprej se zapeljemo v Škofjo Loko, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Sori. Na koncu Sore zavijemo desno v smeri Katarine in vasi Trnovec. V nadaljevanju se peljemo po dolini Ločnice proti Katarini (Topol). Višje se cesta dvigne nad omenjeno dolino in nas pripelje do začetka vasi Topol, kjer na večjem parkirišču ob osnovni šoli parkiramo.
c) Primorsko avtocesto zapustimo na izvozu Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Dobrove in Polhovega Gradca. V nadaljevanju se peljemo po dolini Gradaščice, mi pa glavni cesti proti Polhovemu Gradcu sledimo do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti vasem Osredek, Topol (Katarina) in Belo (odcep z glavne ceste se nahaja malo pred začetkom vasi Hrastenice). Ko prispemo v vas Topol se najprej ostro v levo odcepi cesta proti vasi Belo, še nekoliko naprej pa nas oznake za Medvode usmerijo rahlo levo, na cesto, katera se postopoma prične spuščati. Še preden se cesta prične strmeje spuščati proti dolini Ločnice, pa prispemo do osnovne šole, kjer na velikem parkirišču parkiramo.
Opis poti:
S parkirišča pri osnovni šoli se po asfaltni cesti vzpnemo do gostilne Dobnikar, od tam pa nadaljujemo po asfaltni cesti, ki poteka po nekakšnem grebenu, nato pa prispemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo rahlo desno v smeri vasi Belo, Grmade in Tošča.
Po cesti hodimo še približno 10 minut, nato pa prispemo do označenega razpotja pri kamnolomu, kjer cesta zavije v levo, markirana pot proti Grmadi pa se nadaljuje rahlo desno. Tu nadaljujemo naravnost na kolovoz, ki se nadaljuje le rahlo desno od kamnoloma, ob njem pa opazimo črno rumene markacije. V nadaljevanju se nekaj časa prečno vzpenjamo, nato pa prispemo na manjši preval in do stare hiše.
Pri drogu električne napeljave zapustimo zaraščen kolovoz in nadaljujemo desno v smeri vrha Goljek. Sledi nekaj minut vzpona in že smo na vrhu, s katerega se nam odpre nekaj malega razgleda.
zemljevid poti - Goljek
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Topol - Goljek1
Topol - Goljek2
Topol - Goljek3
Topol - Goljek4
Topol - Goljek5
Topol - Goljek6
Topol - Goljek7
Topol - Goljek8
Topol - Goljek9
Topol - Goljek10
Topol - Goljek11
Topol - Goljek12
Topol - Goljek13
Topol - Goljek14
Topol - Goljek15
Topol - Goljek16
Topol - Goljek17
Topol - Goljek18
Topol - Goljek19
Topol - Goljek20
Topol - Goljek21
Topol - Goljek22
Topol - Goljek23
Diskusija o izletu Topol - Goljek
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki