Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Krimu (1107 m)?
Glasuj

Tičnica - Šmarjetna gora

Natisni
Izhodišče: Tičnica (401 m)
Širina/Dolžina: 46,2348°N 14,3309°E
Čas hoje: 50 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 245 m
Višinska razlika po poti: 275 m
Zemljevid: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 2.420
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 28
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Zapeljemo se v Medvode, nato pa se po stari ceste zapeljemo v Kranj, kjer pri prvem semaforju zavijemo levo v smeri Stražišča in Šmarjetne gore. Iz krožišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Šmarjetni gori nadaljujemo "naravnost" (drugi izvoz). V nadaljevanju se peljemo po Škofjeloški cesti, nato pa iz nekoliko večjega križišča zavijemo desno v smeri Sv. Jošta nad Kranjem in Čepulj. Ko se Kranj konča parkiramo na označenem parkirišču pod visokonapetostnim daljnovodom.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj zahod, nato pa se po stari ceste proti Ljubljani. Proti koncu Kranja, pri zadnjem semaforju zavijemo desno v smeri Stražišča. Iz krožišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Šmarjetni gori nadaljujemo "naravnost" (drugi izvoz). V nadaljevanju se peljemo po Škofjeloški cesti, nato pa iz nekoliko večjega križišča zavijemo desno v smeri Sv. Jošta nad Kranjem in Čepulj. Ko se Kranj konča parkiramo na označenem parkirišču pod visokonapetostnim daljnovodom.
c) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj vzhod, nato pa sledimo oznakam za Škofjo Loko. Cesto proti Škofji Loki zapustimo na mestu, kjer nas oznake za Stražišče in Šmarjetno goro usmerijo desno. V nadaljevanju se peljemo po Škofjeloški cesti, katero na nekoliko večjem križišču zapustimo in nadaljujemo levo v smeri Sv. Jošta nad Kranjem in Čepulj (ceste oznake so le iz nasprotne smeri). Ko se Kranj konča parkiramo na označenem parkirišču pod visokonapetostnim daljnovodom.
d) Zapeljemo se v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. Ko se naselje Zgornje Bitnje konča, nadaljujemo levo v smeri Stražišča in Šmarjetne gore. V nadaljevanju se peljemo po Škofjeloški cesti, katero na nekoliko večjem križišču zapustimo in nadaljujemo levo v smeri Sv. Jošta nad Kranjem in Čepulj (ceste oznake so le iz nasprotne smeri). Ko se Kranj konča parkiramo na označenem parkirišču pod visokonapetostnim daljnovodom.
Opis poti:
S konca parkirišča nadaljujemo rahlo desno po markirani poti v smeri Sv. Jošta. Zložna pot nas sprva vodi pod visokonapetostnim daljnovodom, ko pa dosežemo rob gozda se razcepi.
Nadaljujemo rahlo desno po neoznačeni poti (naravnost Sv. Jošt), ki malo naprej preči traso visokonapetostnega daljnovoda. Na drugi strani daljnovoda se pot vrne v gozd, kjer nas vodi mimo opuščene trim steze, nekoliko višje pa po levi strani obidemo še kozolec in domačijo. V nadaljevanju pot zavije še nekoliko bolj v levo, nato pa se nekaj časa lahkotno vzpenja proti levi. Ko se priključimo poti iz Rakovice pot zavije desno in se prične strmeje vzpenjati. Sledi še nekaj vzpona skozi gozd, nato pa se priključimo asfaltni cesti, po kateri nadaljujemo vzpon do bližnjega vrha Šmarjetne gore.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (februar).
zemljevid poti - Šmarjetna gora
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Tičnica - Šmarjetna gora1
Tičnica - Šmarjetna gora2
Tičnica - Šmarjetna gora3
Tičnica - Šmarjetna gora4
Tičnica - Šmarjetna gora5
Tičnica - Šmarjetna gora6
Tičnica - Šmarjetna gora7
Tičnica - Šmarjetna gora8
Tičnica - Šmarjetna gora9
Tičnica - Šmarjetna gora10
Tičnica - Šmarjetna gora11
Tičnica - Šmarjetna gora12
Tičnica - Šmarjetna gora13
Tičnica - Šmarjetna gora14
Tičnica - Šmarjetna gora15
Tičnica - Šmarjetna gora16
Tičnica - Šmarjetna gora17
Tičnica - Šmarjetna gora18
Tičnica - Šmarjetna gora19
Tičnica - Šmarjetna gora20
Tičnica - Šmarjetna gora21
Tičnica - Šmarjetna gora22
Tičnica - Šmarjetna gora23
Tičnica - Šmarjetna gora24
Tičnica - Šmarjetna gora25
Tičnica - Šmarjetna gora26
Tičnica - Šmarjetna gora27
Tičnica - Šmarjetna gora28
Diskusija o izletu Tičnica - Šmarjetna gora
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki