Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Pohorje in ostala severovzhodna SlovenijaMariborska koča / Spodnje Radvanje - Mariborska koča
  

Spodnje Radvanje - Mariborska koča

 
Izhodišče: Spodnje Radvanje (279 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,5332°N / 15,6285°E
Cilj: Mariborska koča (1086 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 2 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: nezahtevno
Višinska razlika: 807 m
Višinska razlika po poti: 807 m
Zemljevid: Pohorje 1:50 000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Avtor: pohodnik38
Ogledov: 6717
Ocena: 2 glasov
Število slik: 62
Število komentarjev: 15
Dostop do izhodišča:

Iz smeri Ljubljane po južni vpadnici v Maribor na razcepu se držimo smeri Maribor-jug. Nato sledimo oznakam za Pohorje. Pri velikem trgovskem centru v bližini carinarnice zavijemo levo v smeri Betnavski grad na tako imenovano "Papeževo" cesto, v naslednjem križišču pa zavijemo desno. Vozimo naravnost do Streliške ceste. Pot se začne pri hišni št. 70. Vozilo lahko parkiramo pri trgovskem centru Tuš ali pa pri kateri od gostiln ob cesti "Poštela", "Pri kostanjih" vendar je treba povprašati za dovoljenje.

Opis poti:

Pot se začne na Streliški cesti pri hišni štev.70 na kar nas opozori planinski smerokaz. Pot zavije v ulico Pot na okope, kjer nas po nekaj korakih opozori velika tabla da se tukaj začne Slovenska planinska pot. Pot nas vodi skozi naselje v gozd.
Skozi kostanjev gozd na polico vzhodnega grebena do zgodovinsko zelo znamenitega zaselka Habakuk (nad njim se nahaja Poštela in ilirsko grobišče iz 6.stol. p.n.št.). Dobro uhojena pot se v ključih izogiba globokih kolovozov in prehaja v mešani gozd.
Višje nas pot usmeri v desno in po nekaj minutah stopimo iz gozda na smučišča. Hodimo po makadamski cesti navzgor proti zg. postaji sedežnice. Prečimo cesto in navzgor po desni ob pasu gozdička v smeri el. transformatorja. Kmalu pridemo do naslednje smučarske proge, kjer nas markacija na el. drogu usmeri naravnost, spet po smučišču navzgor (ob poti je kapelica na desni strani). Mimo gostinskega lokala, kjer že vidimo zg. postajo vzpenjače gremo kar naravnost navzgor.
Pri zg. postaji vzpenjače (1042 m) gremo v smeri zahod. Na desni vidimo cerkev sv. Bolfenka. Po asfaltni cesti do odcepa peš poti v desno kot nas usmeri kažipot. Višje pa spet zavijemo v desno. Po nekaj minutah smo na naslednjem razpotju, kjer se držimo leve poti (desna pa gre v smeri razglednega stolpa in Areha).
Pot se malo spusti, ob njej pa opazimo informativne table o naravnih znamenitostih. Na razpotjih se držimo naravnost, pot pa nas privede na rob gozda, kjer se odpre nekaj razgleda na jug. Pot naprej zavije v desno in nas pripelje na asfaltno cesto, po kateri hodimo približno 5 minut, oz. do mesta, ko nas table zopet usmerijo v gozd. Pot se nato vzpne, gre mimo počitniških apartmajev in preide na makadamsko cesto.
Ko nekoliko naprej stopimo na asfaltno cesto zavijemo v levo in po nekaj korakih na naslednjem križišču desno. Do Mariborske koče je še 5 minut lahkotne hoje.

zemljevid poti
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Ruška koča na Arehu
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Spodnje Radvanje - mariborska_koca1 Spodnje Radvanje - mariborska_koca2 Spodnje Radvanje - mariborska_koca3 Spodnje Radvanje - mariborska_koca4 Spodnje Radvanje - mariborska_koca5 Spodnje Radvanje - mariborska_koca6 Spodnje Radvanje - mariborska_koca7 Spodnje Radvanje - mariborska_koca8 Spodnje Radvanje - mariborska_koca9 Spodnje Radvanje - mariborska_koca10 Spodnje Radvanje - mariborska_koca11 Spodnje Radvanje - mariborska_koca12 Spodnje Radvanje - mariborska_koca13 Spodnje Radvanje - mariborska_koca14 Spodnje Radvanje - mariborska_koca15 Spodnje Radvanje - mariborska_koca16 Spodnje Radvanje - mariborska_koca17 Spodnje Radvanje - mariborska_koca18 Spodnje Radvanje - mariborska_koca19 Spodnje Radvanje - mariborska_koca20 Spodnje Radvanje - mariborska_koca21 Spodnje Radvanje - mariborska_koca22 Spodnje Radvanje - mariborska_koca23 Spodnje Radvanje - mariborska_koca24 Spodnje Radvanje - mariborska_koca25 Spodnje Radvanje - mariborska_koca26 Spodnje Radvanje - mariborska_koca27 Spodnje Radvanje - mariborska_koca28 Spodnje Radvanje - mariborska_koca29 Spodnje Radvanje - mariborska_koca30 Spodnje Radvanje - mariborska_koca31 Spodnje Radvanje - mariborska_koca32 Spodnje Radvanje - mariborska_koca33 Spodnje Radvanje - mariborska_koca34 Spodnje Radvanje - mariborska_koca35 Spodnje Radvanje - mariborska_koca36 Spodnje Radvanje - mariborska_koca37 Spodnje Radvanje - mariborska_koca38 Spodnje Radvanje - mariborska_koca39 Spodnje Radvanje - mariborska_koca40 Spodnje Radvanje - mariborska_koca41 Spodnje Radvanje - mariborska_koca42 Spodnje Radvanje - mariborska_koca43 Spodnje Radvanje - mariborska_koca44 Spodnje Radvanje - mariborska_koca45 Spodnje Radvanje - mariborska_koca46 Spodnje Radvanje - mariborska_koca47 Spodnje Radvanje - mariborska_koca48 Spodnje Radvanje - mariborska_koca49 Spodnje Radvanje - mariborska_koca50 Spodnje Radvanje - mariborska_koca51 Spodnje Radvanje - mariborska_koca52 Spodnje Radvanje - mariborska_koca53 Spodnje Radvanje - mariborska_koca54 Spodnje Radvanje - mariborska_koca55 Spodnje Radvanje - mariborska_koca56 Spodnje Radvanje - mariborska_koca57 Spodnje Radvanje - mariborska_koca58 Spodnje Radvanje - mariborska_koca59 Spodnje Radvanje - mariborska_koca60 Spodnje Radvanje - mariborska_koca61 Spodnje Radvanje - mariborska_koca62
Diskusija o izletu Spodnje Radvanje - Mariborska koča ()
headstar     
12.9.2015
Opisana pot v celoti ne poteka po Slovenski planinski poti. Med slikami št. 9 in 15 je namreč opisana bližnjica, ki jo nekateri uporabljajo.
Enka     
14.10.2017
Ali je na začetku SPP (slika 3) žig?
Ninđa     
14.10.2017
@enka Je mežikanje

Lp, Nino
Enka     
14.10.2017
Hvala Nino! nasmeh
piotr     
14.10.2017
Tole ne bo držalo, saj že od nastanka SPP velja, da dobimo prvi žig v Mariborski koči.mežikanje
garmont     
14.10.2017
V zadnji izdaji knjižice SPP je prva točka SPP spremenjena. mežikanje
Kaj češ, novi časi...
Enka     
15.10.2017
Ja, v moji knjižici je prva točka Spodnje Radvanjenasmeh
wildjj     
16.10.2017
Tudi zadnja točka SPP ni več Ankaran, ampak Debeli Rtič. Odvisno od letnika izdaje dnevnika.
Veljajo vse verzijenasmeh. Za Spodnje Radvanje je to čisto v redu. Pohod čez Pohorje se mora začeti spodaj v Mariboru. Tiste slabe tri urce pa cca 800 višincev pa tudi ni nekaj hudega. Pa še zelo lepa pot je.
ČRIČEK     
9.8.2018
V novem Dnevniku s slovenske planinske poti je pod zap. št. 1 tudi žig Spodnje Radvanje. Kje se ta ŽIG nahaja.
Lep planinski pozdrav.
DarkoZ     
9.8.2018
Prva slika.
ČRIČEK     
9.8.2018
TO pot sem prehodil v preteklih 50 letih vsaj sto krat, res pa ne nakaj let nazaj. Zdaj bom ponovno delal transverzalo in nisem hotel, da mi umanjka začetni žig. Hvala vsem za info.
Enka     
10.8.2018
V bistvu je bolj prav slika 3nasmeh. Na tistem (ali sosednjem?) stebru, kjer je ta tabla, je skrinjica z žigom.
NYG     
10.8.2018
Na sosednjem.

žig
glorija     
20.3.2019
Še moja inf.kje je žig začetek poti SPP....Iz Ljubljane smer J nadaljujemo smer Pohorje.Kasneje,ko se pripeljemo po Streliški v krožišču gremo na 2.izvoz(t.j.naravnost)Napisano je ,da se pot začne na Streliški 70(t.j.res začetek poti slika 2),a žig pa je na (slika št.3)-Pot na okope ....ali tudi druga razlaga;ko se peljemo po Streliški do krožišča gremo na 2.izvoz in po cc.20m zavijemo levo na Pot na okope slike št.3-Sp Razvanje.To sem napisala ,ker so tudi nekateri znanci iskali žig in ga baje težko našli..
karibu     
22.3.2019
Žig se nahaja v ulici Pot na okope na električnem drogu poleg table za začetek SPP. Nimaš kaj iskat velik nasmeh
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki