Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Gorovja / Pohorje, Dravinjske gorice in Haloze / Rudnica (nad Podčetrtkom) / Slake (cerkev Device Marije na Pesku) - Rudnica (nad Podčetrtkom) (Slake - Stolp zdravja in veselja)

Slake (cerkev Device Marije na Pesku) - Rudnica (nad Podčetrtkom) (Slake - Stolp zdravja in veselja)

Natisni
Izhodišče: Slake (cerkev Device Marije na Pesku) (234 m)
Širina/Dolžina: 46,14681°N 15,58149°E
Ime poti: Slake - Stolp zdravja in veselja
Čas hoje: 1 h 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 314 m
Višinska razlika po poti: 314 m
Zemljevid: Če je naš cilj samo stolp, za prvo silo zadostuje tudi brezplačni zemljevid, ki ga dobimo v TIC Podčetrtek
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: jerque
Ogledov: 572
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 0
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) iz Podčetrtka: ko po glavni cesti iz katerekoli smeri pripeljemo v Podčetrtek, na prvem krožišču zavijemo proti severozahodu (smer "center"). Čez nekaj metrov sledi drugo krožišče (poleg podčetrškega TIC), kjer zavijemo levo (smer Olimje). Med vožnjo (ali hojo po vzporedni stezi) proti Olimju lahko na desni strani ceste skoraj ves čas vidimo cerkev Device Marije na Pesku ali vsaj njen "svinčnikasti" zvonik. Takoj za tablo, ki označuje začetek Kozjanskega parka, na neoznačenem odcepu pod blagim kotom zavijemo desno na stransko cesto, ki se takoj začne vzpenjati. Po nekaj ovinkih cesta doseže cerkev, parkiramo na manjšem parkirišču nekaj metrov naprej od cerkve.

b) iz smeri samostana v Olimju: peljemo proti Podčetrtku. Ko prevozimo gostišče Haler (na naši desni), po pribl. 300 m postanemo na levi pozorni na lesen "kozolček" z zelo slabo vidnim napisom "nasvidenje" v več jezikih. Kmalu za tem "kozolčkom" je označen odcep desno proti Virštanju, mi pa na tem mestu zavijemo LEVO na neoznačen odcep pod blagim kotom, ki se takoj začne vzpenjati. Po nekaj ovinkih cesta doseže cerkev, parkiramo na manjšem parkirišču nekaj metrov naprej od cerkve.
Opis poti:
Od izhodišča nadaljujemo po asfaltirani cesti, ki se ves čas precej strmo vzpenja in ponuja nekaj razgledov na dolino Olimščice. Čez čas cesta postane makadamska gozdna cesta, še malo naprej pa se konča oz. priključi na pot iz samostana v Olimju. Tu skladno z oznakami zavijemo desno in nadaljujemo po dokaj položni makadamski cesti, dokler ne dosežemo križišča, kjer se priključimo na pot iz TIC Podčetrtek. V skladu z oznakami zavijemo levo. Pot po makadamski cesti se zlagoma vzpenja in je od tu dalje markirana s standardnimi Knafelčevimi rdeče belimi markacijami. Pot nas pripelje do parkirišča pri Poni ranču Ogrizek tik pod stolpom. Od tu dalje sledimo oznakam, ki nas pripeljejo neposredno do stolpa po eni izmed dveh poti: "lažji" in strmejši "težji", po obeh je pribl. 5 minut hoda.
zemljevid poti - Rudnica (nad Podčetrtkom)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Diskusija o izletu Slake (cerkev Device Marije na Pesku) - Rudnica (nad Podčetrtkom) (Slake - Stolp zdravja in veselja)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki