Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Špik / Ruski križ - Špik (mimo Koče v Krnici)

Ruski križ - Špik (mimo Koče v Krnici)

Natisni
Izhodišče: Ruski križ (1000 m)
Širina/Dolžina: 46,4444°N 13,7746°E
Ime poti: mimo Koče v Krnici
Čas hoje: 5 h
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Višinska razlika: 1472 m
Višinska razlika po poti: 1600 m
Zemljevid: TNP 1 : 50.000
Priporočena oprema (poletje): čelada
Priporočena oprema (zima): čelada, cepin, dereze
Ogledov: 107.317
 12 osebam je objava všeč
Število slik: 51
Število komentarjev: 88
Dostop do izhodišča:
Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti prelazu Vršič. Le malo pred 3. serpentino Ruske oz. vršiške ceste, bomo na desni strani opazili Ruski križ, na levi pa manjše parkirišče, kjer parkiramo. Ker je parkirišče razmeroma majhno in hitro polno lahko parkiramo tudi nekoliko višje na večjem parkirišču malo nad 4. serpentino (v tem primeru se moramo do našega izhodišča pri Ruskem križu nekoliko spustiti).
Do izhodišča lahko pridemo tudi s primorske strani in sicer preko prelaza Vršič.
Opis poti:
Le malo pred 3. serpentino Ruske ceste, bomo ob cesti opazili planinske oznake za Kočo v Krnici, ki nas usmerijo rahlo levo na širok kolovoz, ki se takoj prične zmerno spuščati. Po nekaj minutah spusta skozi gozd, se pot položi in nas pripelje do struge Suhe Pišnice. Le malo za tem, ko prečimo omenjeni potok, pot zavije rahlo v levo in nas pripelje iz gozda na prostrana travnata pobočja planine V Klinu, kjer na desni opazimo osamljeno kočo, na levi pa manjši spominski park Mali Tamar. Pot naprej se povsem položi, nato pa se priključi gozdni cesti, ki pride od bivšega hotela Erika oz. mostu čez Veliko Pišnico. Tu nadaljujemo desno, ter razmeroma strmi gozdni cesti sledimo vse do Koče v Krnici, le to pa dosežemo po približno 20 minutah nadaljnje hoje.
Od koče se odpravimo levo v smeri Špika (naravnost Kriška stena), kjer že po nekaj minutah prispemo do hudourniške grape, ob kateri se nato vzpenjamo. Po dobri uri hoje od Koče v Krnici markirana pot preči omenjeno grapo, nato pa se še nekaj časa vzpenja levo od nje. Višje se pot obrne v levo ter se prične prečno vzpenjati čez pobočja, ki so deloma porasla z ruševjem. Ob lepih razgledih na okoliške vrhove prispemo do zgornjega dela Tarmanove žlefe (pobočje, ki se strmo spušča proti Krnici), kjer se pot strmo vzpne, za tem pa zavije v desno in preide na severno stran Gamsove špice (1931 m). Le nekoliko naprej prispemo na neizrazito sedelce, kjer pot zavije v levo in nas po krajšem vzponu pripelje do zahtevnejšega dela poti, kjer se s pomočjo varoval vzpnemo proti vrhu Liprtica (tudi Lipnica).
Naprej se spustimo za nekaj višinskih metrov in s pomočjo varoval prečimo strma pobočja pod vrhom Špika. Le malo naprej pa se nam z leve priključi pot skozi Kačji graben (možnost sestopa v dolino).
Od razpotja naprej je pred nami še zadnji zelo strm vzpon, kjer se po precejšnji strmini vzpenjamo po razčlenjenem skalovju (ta del ni varovan in je izpostavljen padajočemu kamenju - čelada obvezna!). Po približno 15 minutnem plezanju po razčlenjenem skalovju stopimo na vrh Špika, od koder se nam odpre res lep razgled.
Izhodišče - Koča v Krnici 45 minut, Koča v Krnici - Špik 4:15.
zemljevid poti - Špik
Ob poti: Koča v Krnici (1113m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Ruski križ - Špik1
Ruski križ - Špik2
Ruski križ - Špik3
Ruski križ - Špik4
Ruski križ - Špik5
Ruski križ - Špik6
Ruski križ - Špik7
Ruski križ - Špik8
Ruski križ - Špik9
Ruski križ - Špik10
Ruski križ - Špik11
Ruski križ - Špik12
Ruski križ - Špik13
Ruski križ - Špik14
Ruski križ - Špik15
Ruski križ - Špik16
Ruski križ - Špik17
Ruski križ - Špik18
Ruski križ - Špik19
Ruski križ - Špik20
Ruski križ - Špik21
Ruski križ - Špik22
Ruski križ - Špik23
Ruski križ - Špik24
Ruski križ - Špik25
Ruski križ - Špik26
Ruski križ - Špik27
Ruski križ - Špik28
Ruski križ - Špik29
Ruski križ - Špik30
Ruski križ - Špik31
Ruski križ - Špik32
Ruski križ - Špik33
Ruski križ - Špik34
Ruski križ - Špik35
Ruski križ - Špik36
Ruski križ - Špik37
Ruski križ - Špik38
Ruski križ - Špik39
Ruski križ - Špik40
Ruski križ - Špik41
Ruski križ - Špik42
Ruski križ - Špik43
Ruski križ - Špik44
Ruski križ - Špik45
Ruski križ - Špik46
Ruski križ - Špik47
Ruski križ - Špik48
Ruski križ - Špik49
Ruski križ - Špik50
Ruski križ - Špik51
Diskusija o izletu Ruski križ - Špik (mimo Koče v Krnici)
Prikaži starejša sporočila
smidov david23. 06. 2011
Helov v soboto nameravam na Špik s Krnice. Zanima me kako je s snegom na poti, ali se da sneg obiti ali je potrebna zimska oprema?
Vsaka informacija bi bila dobrodošla.nasmeh
lukecpukec27. 06. 2011
Učeri sem bil na Špiku...pot s Krnice je popolnoma kopna...medtem ko je potrebno pri poti čez kačji graben prečit eno manjše snežišče. LP
planika14. 10. 2011
Mene pa zmoti, ko nekateri (pri vseh gorah..) ponosno napižejo nekako takole - piše 4 ure, midva sva porabila samo 3h. Zakaj je treba tega, saj je razlika, če gre 1 oseba, 2 ali pa 15 oseb, ki absolutno in logično porabijo še več kot piše.?
A so samohvale, ki vas privzdignejo??
pirseb2429. 07. 2012
Zdravo

Mene pa zanima sldeče.S hojo v hribe sem začel pred kratkim kondicijsko verjetno ne bi imel težav za vzpon imam pa težave z višino ( strah, vrtoglavica ) ki bi jo rad premagal. Zanima me ali je ta tura primerna zame oziroma kaj mi priporočate, katera gora je najprimernejša za začetnike pri plezanju.

Hvala za vaša mnenja in odgovore
jax29. 07. 2012
Ta pot ni nič posebnega. V bistvu imaš grebenček, kjer se stvar malo odpre - pa nič posebnega, na njem pa eno mesto, kjer je treba malo strmeje navzgor ob zajli. Saj so fotke kar v redu (pri čemer so moje izkušnje takšne, da na fotkah običajno zgledajo težja mesta dosti hujše kot pa dejansko so), potem pa še malo gor po lahkih skalah do vrha. Zdaj - ne vem kaj pomeni da imaš težave z višino. Če res ne preneseš čisto nobenega pogleda v globino, potem to seveda ni. Če pa gre le za kako blažje nelagodje, potem tu gor ne bi smel imet nobenih težav.
Kar pa se tiče lahkih poti v visokogorju - tovrstna klasika je najbrž Grintovec, vendar ga jaz nobenemu ne priporočam, ker je predvsem recept, da se ti hribi zamerijo za vse življenje - lahko, neskončno dolgo, stalno strmo, vroče, duhamorno. Morda je lep predlog Kalški greben s Krvavca - varianta čez Zvoh ima eno izpostavljeno mesto, medtem ko je čez planino Koren ali pa Dolgo njivo pot povsem lahka - in v resnici zelo lep in razgiban izlet.
pirseb2429. 07. 2012
Hvala za odgovor. Bil sem ravno včeraj na Mangartu italijanska smer pa nisem sploh imel nobenih težav ne vem pa kakšna je primerjava med Mangartom in to goro
krpan7. 08. 2012
Informativno - na Špik čez Grunt v dopoldanskem času, pričakovan prihod na vrh okoli poldneva - v primeru sončnega vremena si ves čas izpostavljen sončni pripeki ali je tudi kaj senčnih mestvelik nasmeh.
el rocco19. 08. 2012
Včeraj sva z ženo svojila vrh Špika. Avto sva pustila na 3 serpentini Vršiške ceste (pri križu), in se odpravila proti koči v Krnici in potem proti vrhu. Do vrha sva hodila uro dlje (5,5h) kot je napisano, ker sem imel od sedla naprej krče ki so mi onemogočali normalno hojo. To me je kar malo presenetilo saj tovrstnih težav že dolgo nisem imel, je pa res da višinska razlika 1600m ki jo opraviš tudi ni mačji kašelj. Za Špik je treba imeti kondicijo in kdor je nima naj se ga raje ne loteva. V glavnem, ne glede na težave je ko prideš na vrh vse poplačano nasmeh Znajdeš se v druščini, in to kakšni....Mojstrovka, Mangart, Jalovec, Prisojnik, Razor, Škrlatica kot v gledališču, Špik pa kot dirigent. Tako na dlani ne vem če se še z kje vidijo. F E N O M E N A L N O, zame eden najlepših pogledov v Julijcih. Ker se potem vsaka dobra stvar seveda prehitro konča je sledil spust v dolino ki pa je bil v drugi polovici poti eno samo trpljenje zaradi vročine ki neusmiljeno nažiga po planincih. Med borovci sicer sence je nekaj, vendar ker zadržujejo toploto delujejo kot radiatorji in imaš občutek da je tam še za 10 stopinj bolj vroče. Kot odrešitev je ko prideš v senco dreves malo pred kočo in si potem naročiš mrzel Radler,...kasneje pa še pomočiš noge v Pišnico. Kakorkoli že, izlet je bil malo naporen, vendar vreden vsake kaplje znoja. Kar pa se tiče izpostavljenih mest in plezanja, je to v primerjavi z ostalimi gorskimi sosedi mačji kašelj.
uroscec20. 08. 2012
Pridružujem se mnenju El rocca. V soboto je bilo ob povratku peklensko vroče. Sonce te žge celo pot nazaj, sence pa je bore malo. Med borovci in po melišču, pa vse do koče v Krnici sem imel občutek kot da se počasi kuham v ciganskem kotlu velik nasmeh Je pa zato hladno pivo toliko bolj pasalo, da niti ne omenjam namakanja nog v Pišnici velik nasmeh

Lep izlet!
Janiel7420. 08. 2012
No jaz sem bil pa včeraj (nedelja) na Špiku. Krožna tura. Čez Grunt gor, Kačji Graben dol.
Ker sem bil zaradi sobotnega Ankogla pozen, sem moral parkirat nekje na 2.5-ti serpentininasmeh Pot ni zahtevna, je pa kar dolga.15m je resnih izpostavljenih. Razgledi res enkratni. Kot je omenil el rocco. Vse imaš na tapeti. Na vrhu sem si privoščil daljši postanek, saj sem bil sam in se leže spremljal vrh Škrlatice. Res Špik ima edinstveno lokacijo. Dol je šlo najprej zelo hitro, uživaški tek...srečal en par , ki je prilezel po tistem strmem melišču (moje sožalje..), na koncu se je pa že vleklo. Vročina pa tudinasmeh Skratka Špik bo verjetno še kdaj prišel na vrstomežikanje
zvone127. 08. 2012
Ali kdo ve, če zdaj je na vrhu Špika žig?
el rocco27. 08. 2012
Ja, žig je na vrhu na isti skali kot je vpisna skrinjica, samo na drugi strani.
zvone128. 08. 2012
El rocco, hvala za odgovor.
LP!
luigi15. 09. 2012
Če slučajno bere komentarje o Špiku naj se javi svetlolasa gospodična v zelenem, ki je bila skupaj z prijateljico 25.avgusta na špiku.
nasmeh
siggi2. 08. 2013
Pozdravljeni. Jutri bi hotel opraviti krožno turo - čez Grunt na vrh in sestop po Kačjem Grabnu. Zanima me, če se poti kje križata oziroma kako pridem do istega izhodišča (kolkor berem, sta izhodišči različni za obe poti). hvala
_sandra_2. 08. 2013
isto izhodišče imaš čez lipnico in čez grunt..
Daaam2. 08. 2013
vrž uč na zemljevid mežikanje
skočnik122. 08. 2013
Ali je pot skozi kačji graben in čez lipnico brez snega?eek
cvetlica896. 08. 2013
ne, snega ni več mežikanje
katja879. 10. 2013
V četrtek, 3.10.2013, na vrhu Špika (mimo Koče v Krnici gor in čez Kačji graben dol).

Pot čez Lipnico je zelo lepa in razgibana. Čez Kačji graben pa je bil problem to, da je bilo kar precej pomrznjeno in zato tudi nevarno, spodnji del pa precej blaten. Naslednjič greva ziher po isti poti nazaj mežikanje

Ko sva prišla nad oblake (okrog 2000m), so bili razgledi fantastični. Na vrhu je bilo nekaj krpic snega. Na koncu poti v Krnici pa sva naletela še na velikega jurčka velik nasmeh

Slike iz pohoda si lahko ogledate na spletni strani Planinskega društva Matica Murska Sobota: http://www.mojalbum.com/pdmaticams/20131003-spik-cez-lipnico/ruski-kriz/21166761
jesiha2221. 08. 2014
A je mogoče kdo bil v zadnjem času po poti čez Lipnico na Špiku / koliko je še snega in kje?
and121. 08. 2014
Snega na poti ni.
petruš2. 10. 2014
Živjo...kakšne so kaj snežne razmere na Špiku? Kaj vemo nasmeh?
Domch2. 10. 2014
v soboto je bilo kopno in suho. Mokra skala od rose je bila le v spodnjem delu sestopa po Kačjem grabnu.
markohorvat26. 10. 2014
Zanimajo me razmere po tej poti. A se da brez zimske opreme? Hvala.
Pandora12. 07. 2015
Ojla!
Bili smo včeraj, skupinica štirih. Prespali smo v Koči v Krnici. Fantastična tura, čudoviti ljudje, ki skrbijo in dihajo s kočo in hribi.
malimiha4. 11. 2015
Za vikend nameravamo iti na spik. Prosil bi za informacije obeh poti ali sta kopni? Hvala in lp
loki15. 11. 2015
Danes sem opravil prav to turo. Tovoril sem vso zimsko opremo, ki jo pa nisem uporabil, ker ni bilo potrebe. Snega ni vse do grebena med Špikom in Lipanco. Na grebenu pa ga je zelo malo, tako da se mu z lahkoto ogneš. Nekaj malega snega je še na melišču v Kačjem grabnu , vendar derez ne potrebuješ, ker se mu tudi lahko izogneš. So pa težave na koncu melišča v Kačjem grebenu proti dolini, ker je ponekod slana cel dan in zelo drsi. Pozor na mokre kamne. Sem se parkrat prav na trdo usedelzadrega Naprej je tudi problem , kjer rastejo listavci , ker listje prekriva kamne in korenine in je ista zgodba kot prej.Za info: za povratek sem porabil skoraj toliko časa kot za vzpon.
Lep pozdrav in srečno
malimiha6. 11. 2015
AHA ok hvala za info. Namen imam iti čez kačji graben gor in potem do krnice. Lp
lito13. 07. 2016
Pozdravljeni,
v soboto imam namen opraviti vzpon po tej smeri in povratek čez Kačji graben.
Ima kdo kakšne informacije glede snega na poti?

Hvala!
nteam13. 07. 2016
V nedeljo (10.7) sem šel v obratni smeri.
Par flik snega je bilo še na vrhu melišča, ampak greš ob njem).

Srečno!
Mihc0079. 12. 2016
Vceraj (8.12.2016) sem prehodil zgoraj opisano pot, sestopil pa mimo Kacjega grebena. Razmere so bile dobre in vreme kicasto.
Porocilo:
https://mihagre.blogspot.si/
Marko Torelli12. 08. 2019
Pozdravljeni, 11.8.2019 opravili vzpon. Pot brez posebnosti, markacije b.p., varovala na ključnem mestu brezhibna. Sestop skozi Kačji graben se absolutno ne prišteva k ležernim gorskim sestopom. Se moramo le spustit 1500m, strmina pa ne popusti niti za trenutek, tako da ko boste lezli na vrh šparajte z močmi...jih boste potrebovali. p.s. kač pa prav nobenih v tem grabnu.
J.P.1. 09. 2019
Pot mimo koče je krasna izbira za proti vrhu. Visinske metra ves cas lepo nabiramo ker je pot lepo speljana. Pod vrhom malo poplezas in gor uzivas. Za nazaj izkoristis potencial kačjega grebena in "presmucas" pol poti. Odsvetujem kačji greben za gor.Res ni smiselno. Lp
Kanjanez27. 08. 2020
Naredili smo krožno turo; mimo Krnice gor, dol čez Kačji graben. Čeprav je slednji kar strm, je fajn ker imaš senco za dol, pa melišče na začetku nasmeh

Pot za gor brezhibna, malce smo zgubili markacije in odšli potem po svoje po melišču in jahali borovce, a vseeno prišli po predvidenem času. Tako da čas ni "nategnjen" ampak je obči, lahko večina pride po njem.
Samovarovalni komplet? Hm, le en del je vertikalen, drugod bolj plezarija.
Razgledi pa poplačajo morebitno psihično borbo nekaterih ob vzponu - je veliko vrhov, ki niso še vrh nasmeh
MPS27. 10. 2020
Kratek filmček s pohoda na Špik. nasmeh
Vzpon mimo koče v Krnici in sestop skozi Kačji graben. Video je na povezavi: Špik 2472 m, 13.9.2020

Upam, da komu pomaga pri predstavi o sami poti. Varen korak, Mirko. nasmeh
Majdag27. 10. 2020
Pridna punca, k tebe nosi..nasmeh
potka12347. 07. 2021 10:37:40
zivjo! a mi lahko nekdo prosim pove, ali je pot na špik mimo koce v krnici v celoti kopna? se se potrebuje zimska oprema?
TilenP5. 08. 2021 10:57:01
Pot je v celoti kopna. Prav tako pot skozi Kačji greben.
Lenore24. 09. 2021 18:23:45
Zakaj je pot označena ZELO ZAHTEVNA?
Lenore3. 10. 2021 20:37:43
Jaz sem šla čez Krnico gor, čez Kačji graben dol.. in če bi se še 1x odločala, bi šla čez kočo na Krnici tudi dol (čeprav ne bi bila krožna).
Kačji graben je super za dol, dokler je melišče.. ko pa melišča ni več.. je grozno strmo po gozdu, kamni drsijo, korenine drsijo, dolga in neprijetna pot je za dol tam.
Si pa ne predstavljam tam it gor (zarad melišča).
dvojnit5. 08. 2022 21:30:25
Glede na komentarje, bi si še kdo lahko mislil, da je opisana pot mimo koče v Krnici sprehod, tista čez Kačji graben pa trpljenje mežikanje.

Danes naredil krožno pot mimo koče v Krnici gor in po Kačjem dol. Morda je bila kriva pasja vročina, ampak na gor se mi je kar vleklo. Tudi ta pot je na določenih predelih precej strma. Vseeno je 1600 m višinske razlike. Tik pred ciljem je lahko za koga pogled na greben od Lipnice do Špika tudi precej dramatičen. Vseeno predlagam vsem to pot za gor, saj je res zelo lepo razgledna. Morate pa imet kondicijo, ker 1.600 m višincev ni hec.

Kljub vsemu pa bi za dol predlagal Kačji greben. Men se ni dalo spet po ovinku nazaj. Za občutek: 600 višinskih metrov melišča premagate v 20 minutah. Tudi v gozdu potem ni tako zelo grozno, vsaj če je suho je kar prijetno. V mokrem bi pa znalo listje res drset. Kakor koli, po Kačjem ves spust opravite v cca 1:45 in potem samo še sprehod do izhodišča (Ruski križ ali most čez Pišnico). To pomojem kar odtehta. Za gor po Kačjemu pa ... ne vem, zelo strmo, povsem nerazgledno in vprašanje, koliko si dejansko hitrejši, če si grizeš kolena v tisti breg ... Spodnji del melišča je sicer že utrjen, zgornjih 400 m pa ne, kar pomeni 2 koraka gor, 1 dol.

Slabost krožne v tej smeri je samo ta, da se ti mogoče ne da hodit nazaj do koče v Krnici na enga mrzuga mežikanje. Po drugi strani, če imate izhodišče Ruski križ in je stuga Pišnice suha, greste lepo čez, mimo osamljene koče - pozorno oko bo ob robu gozda opazilo ograjen grob. Na kamnu piše, da tam počiva Kekčev volkec. V hudourniški grapi ob koči je nekdo na frišno naredil takšno mostišče kot v Blejskem vintgarju. Par minut naprej pa je zgleda tudi Bedančeva hiša - muzej na prostem. Pred njo je v tleh celo izkopana luknja/past za medveda ujet. Ampak je ograjena in zavarovana z mrežo. Skratka tudi na tej pot nazaj grede imate kaj za videti.
djimuzl6. 08. 2022 01:33:38
Na tej poti je pir nasmeh
goretz7. 08. 2022 23:23:27
Po tej poti sva se s kolegom odpravila na špik 5.8. 2022, vračala pa sva se čez kačji graben. Neprecenljivi razgledi, ob enem pa sva več kot polovico vzpona prehodila v senci. Vmes je en del bolj izpostavljen, ta je tudi varovan z jeklenico (slika 40). Vrh zagledaš šele zadnjih nekaj 100m, na prvi pogled na špico pa nama ni bilo jasno, kje naj bi pot sploh vodila. Pri prečenju gruščnatega pobočja nam je v pomoč nekaj metrov jeklenice, nato pa se odpre lepa pot do vrha, pri kateri pa previdnost vseeno ni odveč..
Kačji graben pa je druga zgodba - sestop čez melišče se nama ni zdel ne vem kako utrujajoč, huje postane pa potem nižje, ko so noge že utrujene, pot pa nam pri spuščanju ne prizanese, saj se pri vsakem ovinku vprašaš kako se boš "skobalil" čez naslednjih nekaj klinov in skal, palice pa so ti v teh predelih praktično odveč. Ko sva končno stopila na sprehajalno pot v dolini sva bila najsrečnejša, v glavnem pa si ne predstavljam tako vzpona kot sestopa po kačjem grabnu..
Svetoval pa bi tudi, da s seboj vzamete več kot dovolj vode, saj je hoja po dolgem melišču spremenila moja oblačila v soline mežikanje
Srečno cool
jax8. 08. 2022 11:14:03
Sestop po Kačjem grabnu si lahko predstavljaš saj si ga ravnokar opravil. Točno tak je - strm, zoprn, ne popušča, eno samo preklinjanje. Ali se vseeno splača, naj presodi vsak sam.
dprapr8. 08. 2022 14:31:37
Jax, s tem preklinjanjem pa že malo pretiravaš, kot jaz pretiravam s pripombami na tvoje komentarje. nasmeh

Vsak se sam odloči, po katerih poteh bo šel gor in dol. Ne vem, zakaj bi šel nekam, kjer mu je zoprno in mora preklinjati.
Dejstvo pa je, da je Špik krasen z martuljške strani, s te strani pa obe markirani potki nista najbolj zanimivi. Poleti še manj. Je še veliko lepših poti, ampak, enkrat je pa potrebno tudi tja gor.
Z dovolj telesne pripravljenosti tudi ta vzpon in spust nista nič posebnega.
goretz8. 08. 2022 19:46:12
@jax mišljeno je bilo v smislu, da si ne predstavljam, da bi se vzpel po kačjem grabnu nato pa tudi sestopil prek njega... Pot pa tudi ni razgledna, zato nič ne zamudiš, če se vračaš po poti mimo koče v krnici.. Osebno mnenje velik nasmeh
ugi39. 08. 2022 22:35:24
Za vzpon mi je precej ljubša pot čez kačji graben, samo dovolj zgodaj se je treba odpraviti, da se izogneš vročini. Sicer sem se jo dolgo izogibal, ker sem bral kako je zoprna, ampak res ni nič posebnega. Tudi pot po melišču je speljana tako, da ni problema.

Za dol pa raje mimo koče, pot se sicer malo vleče, ampak je lažja za noge.
Alex198215. 08. 2022 06:09:37
100 ljudi 100 čudi..sm ne more mi nekdo reči da je pot po kačjem grebenu nič posebenga..še posebi za gor..jz sm šu dol..pa mi je blo mučno..ok čez melišce je še slo..od gozda naprej je blo pa kr mučno..skratka za špik morš bit kondicisko priprsvljen...srečno
Po Hodnik31. 10. 2022 17:48:00
Se pridruzujem mnenju, da je Kacji Graben boljši za dol, saj se preko melišča v 30-45 minutah lahko spustimo za 700 visincev, je pa vseeno potrebna pozornost kasneje v gozdu, kjer se neprestano spuščamo in kolena trpijo.

Je pa tehnicno pot dokaj lahka, z izjemo ene jeklenice 15 minut pred vrhom in zadnjega vzpona, vseeno pa kondicijsko naporna. Cudoviti razgledi na sosednje gore pot seveda olajšajo velik nasmeh
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki