Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Nad katero reko se dviga Krokar (1122 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Koča na Uskovnici / Rudno polje - Koča na Uskovnici

Rudno polje - Koča na Uskovnici

Natisni
Izhodišče: Rudno polje (1347 m)
Širina/Dolžina: 46,3458°N 13,9236°E
Čas hoje: 50 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: -193 m
Višinska razlika po poti: 10 m
Zemljevid: TNP 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 37.536
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 30
Število komentarjev: 9
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti naprej sledimo proti Bledu. Na Bledu pa nas pri semaforju oznake za Pokljuko usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Gorje in mimo opuščenega smučišča Zatrnik do Rudnega polja na Pokljuki (veliko parkirišče, vojašnica in strelišče).
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti (v zimskem času tekaška proga) v smeri Koče na Uskovnici. Cesta nas sprva vodi mimo strelišča, nato pa preide v smrekov gozd, skozi katerega se nadaljuje do manjšega, a označenega križišča. S križišča nadaljujemo po levi spodnji cesti (rahlo desno cesta, ki vodi proti izhodišču za planino Konjščica in Uskovnica dostop z avtomobilom), katera je s prometnim znakom zaprta za javni promet. Po cesti se v nekaj minutah spustimo v travnato dolinico Španove jame, kjer pa se po nekaj minutah cesta razcepi na dva dela.
Nadaljujemo naravnost (levo zgornji del planine Praprotnica in pešpot proti planini Zajamniki) ter pot nadaljujemo po cesti, ki se ob lepih pogledih na Spodnje Bohinjske gore komaj opazno spušča. Nekoliko nižje prispemo do predela imenovanega Razpotje, kjer je več zaporednih križišč. Tu pazljivo sledimo oznakam in se držimo smeri za Uskovnico oz. Kočo na Uskovnici. Za zadnjim križiščem se pričnemo strmeje spuščati po cesti, po kateri hitro prispemo do mostu preko potoka Ribnica (Ribnica je potok, ki loči Uskovnico od Pokljuke). Na drugi strani mostu cesta zavije ostro v levo ter se položi, oz. se prehodno celo rahlo vzpne. Cesta nas nato hitro pripelje iz gozda, kjer prispemo na označeno križišče.
Nadaljujemo levo v smeri Koče na Uskovnici (desno cesta, ki vodi proti planini Konjščica, naravnost Vodnikov dom in Triglav), po cesti, ki po levi strani obide bližnjo kapelico. Po krajšem spustu zapustimo cesto in se usmerimo rahlo levo na pot, ki se nadaljuje med nekaj pastirskimi stanovi oz. vikendi, nato pa se po markirani poti, katera nas vodi preko grbinastih travnikov v nekaj minutah sprehodimo do Koče na Uskovnici.
zemljevid poti - Koča na Uskovnici
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Planina Zajamniki, Planina Konjščica, Planina pod Mišelj vrhom, Velo polje, Vodnikov dom na Velem polju, Ablanca, Jezerski Stog, Viševnik, Mali Draški vrh, Vernar, Veliki Draški vrh, Tosc, Dom Valentina Staniča pod Triglavom, Dom Planika pod Triglavom, Triglavski dom na Kredarici, Triglav
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Rudno polje - Koča na Uskovnici1
Rudno polje - Koča na Uskovnici2
Rudno polje - Koča na Uskovnici3
Rudno polje - Koča na Uskovnici4
Rudno polje - Koča na Uskovnici5
Rudno polje - Koča na Uskovnici6
Rudno polje - Koča na Uskovnici7
Rudno polje - Koča na Uskovnici8
Rudno polje - Koča na Uskovnici9
Rudno polje - Koča na Uskovnici10
Rudno polje - Koča na Uskovnici11
Rudno polje - Koča na Uskovnici12
Rudno polje - Koča na Uskovnici13
Rudno polje - Koča na Uskovnici14
Rudno polje - Koča na Uskovnici15
Rudno polje - Koča na Uskovnici16
Rudno polje - Koča na Uskovnici17
Rudno polje - Koča na Uskovnici18
Rudno polje - Koča na Uskovnici19
Rudno polje - Koča na Uskovnici20
Rudno polje - Koča na Uskovnici21
Rudno polje - Koča na Uskovnici22
Rudno polje - Koča na Uskovnici23
Rudno polje - Koča na Uskovnici24
Rudno polje - Koča na Uskovnici25
Rudno polje - Koča na Uskovnici26
Rudno polje - Koča na Uskovnici27
Rudno polje - Koča na Uskovnici28
Rudno polje - Koča na Uskovnici29
Rudno polje - Koča na Uskovnici30
Diskusija o izletu Rudno polje - Koča na Uskovnici
starakapa31.1.2013
Včeraj bil na Uskovnici.Oskrbnik ZELO prijazen,res se počutiš dobrodošlega.Škoda,da ni več oskrbnikov planinskih koč takih .Še bom šel.Pot sem nadaljeval na planino Šeh .Slabo zgaženo,pa vendar lepo.Nato še na planino Zajavorniki in zopet na Rudno polje
ada2.2.2013
Starakapa: pridržujem se tvojemu mnenju motijo me le visoke cene hrane vkoči,glede oskrbnikov po drugih kočah pa lahko rečem ,da v veliki večini so prijazni, seveda ,če jim to dopušča čas. Včasih smo planinci tudi malce prezahtevi! Pa varen korak!
svila6.4.2013
Satara kapa, si šel po opisani poti z Rudnega polja? Je pot v zimskih razmerah (snegu)shojena?
Majdag24.7.2017

.. Iz Rudnega polja do koče in nazaj. Lahko peljete še precej naprej, do pr. znakov. Za tiste, ki jim korak ne dovoljuje več daljšega potepanja. Skrajšate čas za polovico. Kratko pa luštno.nasmeh

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/07/uskovnica-pokljuka.html
potpodnoge12.8.2018
Parkiranje pri vojašnici ob cesti. Lepo vreme, vendar za naju prevroče ozračje. Prepričana sva bila, da bo saj malček hladneje kot v dolini, pa kaj občutne razlike ni bilo. Seveda, saj je poletje. Sama pot je prijetna, tudi med tednom kar obljudena, lepi so novi smerokazi, kar je za pozdraviti, so pritrjeni na železne drogove in ne na drevesa z vijaki ali žeblji. Vmes se na poti najde tudi kak voznik z avtom in kar nekaj motoristov. Danes jih moram pohvaliti, na makadamskem delu poti so vozili počasi, tako, da niso pretirano dvigali cestnega prahu. Pro Koči na Uskovnici kar nekaj obiskovalcev, kljub temu prijeten mir, svoje naredi pa tudi drevo, ki ponuja prijetno senco. Oskrbnik prijazen, ažuren in lahko z njim rečeš tudi kako besedo, ker prav dolgo se ga ne sme ovirati, ker je pač v službi in drugi gostje ne morejo in smejo čakati, da se nekdo naklepeta, oni pa žejni in lačni čakajo na oskrbo. Prav lep in prijeten dan.
potpodnoge12.8.2018
Imam eno prošnjo. Ne znam objaviti slike pod mojim zapisom, pa če kdo na kratko pove pot kako objaviti slike. Gledam navodila, pa ne dobim tistih parametrov ki so tam navedeni. Sem prijavljen v portal, nikjer ne najdem tega naslova kamor bi naložil slike, če grem po tistih navodilih za objavo slik, nikjer ne odpre Rudno polje - Uskovnica. Zdaj, ali sem bolj trd in ne znam brati, ali je kak drug zadržek. Hvala za kratko pomoč. Enim je objava slik že mala malica, meni pa upam da počasi tudi postane.
Hvala lepa!
Tadej13.8.2018
Slike je možno naložiti le v rubriki trenutne razmere - forum.

http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=5817&stran=1
potpodnoge14.8.2018
Hvala za odgovor. In kje tam najdem zapis Rudno polje - Koča na Uskovnici, kar pomeni to spletno stran. Ne bi rad odpiral: 'Moji opisi', ampak bi rad dodal na to stran, te strani pa ni mogoče (ali ne znam) odpreti za dodajanje slik. Besedilo kot je videti ni problem. Kajti če naredim Moji opisi, mi naredi novo samostojno stran, to pa ni moj namen. Hvala.
Tadej15.8.2018
Objaviš pod "Uskovnica". Klikneš na povezavo pri moji prejšnji objavi. Tam napišeš tekst in odpre se ti okno "slike".
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki