Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
V kateri državi se nahaja Grlovec (1840 m)?
Glasuj

Rodik - Ajdovščina

Natisni
Izhodišče: Rodik (579 m)
Širina/Dolžina: 45,6234°N 13,9801°E
Čas hoje: 40 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 225 m
Višinska razlika po poti: 225 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 3.030
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 22
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Divača, nato pa iz krožišča nadaljujemo na izvoz v smeri Kozine in Škocjanskih jam. V nadaljevanju se peljemo skozi podvoz pod avtocesto, po glavni cesti proti Kozini pa se peljemo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti naselju Rodik. Ko prispemo v Rodik, v križišču pri hiši s hišno št. Rodik 2, nadaljujemo levo, nato pa se peljemo po ožji cesti, ki nas vodi med številnimi hišami. Skozi vas sledimo "občutku", da moramo prispeti nad vas, kjer se začne kolesarska pot (makadamska cesta), ki vodi proti Artvižam (v Rodiku so oznake za omenjeno kolesarsko pot). Parkiramo nad vasjo na primernem mestu v bližini črpališča Rodik 2. Nadaljnja vožnja je prepovedana.
b) Z avtoceste Koper - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kozina, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ilirski Bistrici. Iz semaforiziranega križišča v Kozini nadaljujemo naravnost (levo Trst, desno Ilirska Bistrica) na Rodiško cesto, po kateri nadaljujemo do naselja Rodik. Ko prispemo v Rodik, v križišču pri hiši s hišno št. Rodik 2, nadaljujemo levo, nato pa se peljemo po ožji cesti, ki nas vodi med številnimi hišami. Skozi vas sledimo "občutku", da moramo prispeti nad vas, kjer se začne kolesarska pot (makadamska cesta), ki vodi proti Artvižam (v Rodiku so oznake za omenjeno kolesarsko pot). Parkiramo nad vasjo na primernem mestu v bližini črpališča Rodik 2. Nadaljnja vožnja je prepovedana.
Opis poti:
Od črpališča Rodik 2 nadaljujemo po makadamski cesti, ki je zaprta za javni promet in ki vodi proti Artvižam. Sprva se cesta dokaj strmo vzpne, nato pa nas pripelje na manjše križišče, kjer nadaljujemo ostro desno (naravnost Artviže). Vzpon nadaljujemo po še naprej strmi cesti, ki se vzpenja po pobočjih vrha Ajdovščina. Višje se cesta obrača vse bolj v levo, med tem pa se spreminja v kolovoz. Ko prispemo na neizrazit greben Čuk, postanemo pozorni, saj bomo kmalu zapustili širši kolovoz in z vzponom nadaljevali levo na ožji kolovoz, ki se zmerno vzpenja (če prispemo do bližnje lovske koče, smo že predaleč). Sledi nekaj minut zmernega vzpona, nato pa nas pot pripelje na vrh Ajdovščine, kjer stoji pločevinast kontejner.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (september).
zemljevid poti - Ajdovščina
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Rodik - Ajdovščina1
Rodik - Ajdovščina2
Rodik - Ajdovščina3
Rodik - Ajdovščina4
Rodik - Ajdovščina5
Rodik - Ajdovščina6
Rodik - Ajdovščina7
Rodik - Ajdovščina8
Rodik - Ajdovščina9
Rodik - Ajdovščina10
Rodik - Ajdovščina11
Rodik - Ajdovščina12
Rodik - Ajdovščina13
Rodik - Ajdovščina14
Rodik - Ajdovščina15
Rodik - Ajdovščina16
Rodik - Ajdovščina17
Rodik - Ajdovščina18
Rodik - Ajdovščina19
Rodik - Ajdovščina20
Rodik - Ajdovščina21
Rodik - Ajdovščina22
Diskusija o izletu Rodik - Ajdovščina
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki