Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kako se imenuje najvišji vrh Bohinjsko-Tolminskih gora?
Glasuj
Gorovja / Dolomiti / Rifugio Sennes / Rifugio Pederü - Rifugio Sennes (mimo Rifugio Fodara Vedla)

Rifugio Pederü - Rifugio Sennes (mimo Rifugio Fodara Vedla)

Natisni
Izhodišče: Rifugio Pederü (1548 m)
Širina/Dolžina: 46,63867°N 12,0414°E
Ime poti: mimo Rifugio Fodara Vedla
Čas hoje: 1 h 40 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 578 m
Višinska razlika po poti: 590 m
Zemljevid: Tabacco 03 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 1.342
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 35
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Iz Kranjske Gore preko Korenskega sedla do Avstrije, kjer v prvem večjem križišču nadaljujemo levo proti Podkloštru / Arnoldstein in Trbižu / Tarvisio. Ob koncu kraja Podklošter nas oznake za Šmohor / Hermagor usmerijo desno na regionalno cesto, po kateri se mimo omenjenega kraja peljemo do konca Ziljske doline, oz. točneje do kraja Kötschach-Mauthen, kjer zavijemo desno proti kraju Oberdrauburg. Pot naprej nas vodi čez alpski prelaz Gailbergsattel (982 m), za katerim se spustimo v omenjeni kraj. Za tem, ko prečimo most preko reke Drave, nadaljujemo levo proti kraju Lienz. V glavnem krožišču v Lienzu nadaljujemo "levo" v smeri kraja Sillian in Italije. Naprej prečimo državno mejo med Avstrijo in Italijo, mi pa glavni cesti sledimo mimo krajev Dobbiaco / Toblach, Villabassa / Niederdorf, Monguelfo - Tesido / Welsberg - Taisten, Brunico / Bruneck. Le malo za zadnjim omenjenim krajem, mimo katerega vodi obvoznica, pa zavijemo levo v dolino Val Badia. Naprej se peljemo po omenjeni dolini in v kraju Longega zavijemo levo proti kraju San Vigilio. V San Vigiliu pa nato v križišču zavijemo levo za oznakami »Pederü«. Po približno 200 metrih pa nato zavijemo desno prav tako za oznakami »Pederü«. Tej cesti nato sledimo vse do velikega parkirišča pred kočo Rifugio Pederü.
b) Iz Nove Gorice se zapeljemo v Italijo ter se naprej po avtocesti peljemo proti Benetkam / Venezia. Pri kraju Portogruaro zapustimo avtocesto proti Benetkam in nadaljujemo desno po avtocesti proti kraju Pordenone. V naslednjem avtocestnem križišču v bližini kraja Conegliano nadaljujemo desno proti kraju Belluno. V bližini Belluna se avtocesta konča, mi pa v naslednjih križiščih nadaljujemo v smeri Cortine d'Ampezzo. Ko prispemo v Cortino d'Ampezzo, pa se držimo oznak za alpski prelaz Passo Falzarego. Na prelazu Passo Falzarego (2105 m) zavijemo desno v smeri prelaza Valparola in naprej proti Alta Badii. V kraju La Villa zavijemo desno proti kraju Brunico. Cesti nato sledimo do kraja Longega kjer zavijemo desno proti kraju San Vigilio. V San Vigiliu pa nato v križišču zavijemo levo za oznakami »Pederü«. Po približno 200 metrih pa nato zavijemo desno prav tako za oznakami »Pederü«. Tej cesti nato sledimo vse do velikega parkirišča pred kočo Rifugio Pederü.
Opis poti:
Od koče Rifugio Pederü nadaljujemo levo na makadamsko cesto kamor nas usmerijo smerokazi za kočo. Cesta, ki je zaprta za promet se v začetku prične zelo strmo vzpenjati v ključih in odpirati se nam pričnejo lepi razgledi na okoliške vrhove. V nadaljevanju postane cesta za odtenek manj strma in poteka večinoma skozi gozd. Po dobre pol ure hoje od izhodišča nas cesta pripelje do označenega razpotja.
Levo vodi direktna pot proti koči Sennes, mi pa nadaljujemo naprej po cesti proti koči Fodara. Na razpotju lahko nadaljujemo tudi po peš poti, ki poteka vzporedno s cesto. Cesta se še naprej rahlo vzpenja, kasneje pa zavije v levo in sledi še kratek spust proti koči.
Na razpotju malo pred kočo nadaljujemo levo za oznakami »Senes«. Kratek čas še hodimo po cesti nato pa pridemo do še enega označenega razpotja kjer se usmerimo desno na peš pot. V nadaljevanju pot poteka večinoma ob ruševju in se večinoma rahlo vzpenja. Tu se nam počasi pričnejo odpirati vse lepši razgledi, peš pot pa se nato ponovno priključi cesti.
Cesta je v nadaljevanju dokaj položna in kmalu pridemo do križišča kjer se desno odcepi cesta proti kočama Rifugio Ra Stua ter Rifugio Biella. Mi v križišču nadaljujemo levo in do koče Rifugio Sennes sledi le še nekaj hoje po položni cesti.
zemljevid poti - Rifugio Sennes
Ob poti: Rifugio Fodara Vedla (1980m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Rifugio Munt de Sennes ( 10 min), Col de Lasta ( 20 min), Rifugio Biella / Seekofel Hütte ( 50 min), Roter Turm (2 h 25 min), Remeda Rossa / Rote Wand (2 h 20 min), Muntejela de Sennes (1 h 50 min), Croda del Beco / Seekofel (2 h 5 min), Piccola Croda Rossa / Kleine Gaisl (3 h 5 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes1
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes2
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes3
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes4
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes5
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes6
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes7
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes8
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes9
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes10
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes11
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes12
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes13
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes14
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes15
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes16
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes17
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes18
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes19
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes20
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes21
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes22
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes23
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes24
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes25
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes26
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes27
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes28
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes29
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes30
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes31
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes32
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes33
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes34
Rifugio Pederü - Rifugio Sennes35
Diskusija o izletu Rifugio Pederü - Rifugio Sennes (mimo Rifugio Fodara Vedla)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki