Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili pri Domu pri izviru Završnice?
Glasuj
Gorovja / Karavanke / Kapelška koča / Eisenkappler Hütte / Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte (čez Rokov vrh in Počulo)

Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte (čez Rokov vrh in Počulo)

Natisni
Izhodišče: Rebrca / Rechberg (602 m)
Širina/Dolžina: 46,527°N 14,5772°E
Ime poti: čez Rokov vrh in Počulo
Čas hoje: 4 h 20 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 951 m
Višinska razlika po poti: 1185 m
Zemljevid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 183
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 97
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Preko MP Ljubelj se zapeljemo v Avstrijo, nato pa v naselju Podljubelj / Unterloibl zavijemo desno v smeri trgovine Hofer. Ko prispemo v Borovlje / Ferlach, pa v križišču nekoliko za železniško progo zavijemo levo (desno od križišča se nahaja trgovina Eurospar), v naslednjem križišču po nekaj 100 metrih pa desno v smeri Železne Kaple / Bad Eisenkappel. Proti Železni Kapli se peljemo do naselja Jeriše / Jerischach, za naseljem pa v križišču zavijemo desno v smeri naselja Podkraj / Unterort (levo Goriče Goritschach). V manjšem križišču sredi Podkraja nadaljujemo levo, nato pa se pričnemo vzpenjati do manjšega prevala, ob katerem se nahajata križišče in kapelica. Tu nadaljujemo naravnost le malo naprej pa prispemo v naselje Rebrca / Rechberg, kjer parkiramo na parkirišču ob travnatem nogometnem igrišču.
b) Preko MP Jezerski vrh se zapeljemo v Avstrijo, nato pa za Železno Kaplo nadaljujemo rahlo levo na cesto v smeri vasi Rebrca / Rechberg. Po cesti se nato hitro vzpnemo v omenjeno vas, v križišču sredi vasi pa nadaljujemo levo. Parkiramo na parkirišču ob nogometnem igrišču.
c) Zapeljemo se v Podjuno, nato pa sledimo oznakam za Železno Kaplo / Bad Eisenkappel. Za naseljem Miklavčevo / Miklauzhof, zapustimo cesto proti Železni Kapli in nadaljujemo desno v smeri proti Celovcu / Klagenfurt in Borovljam / Ferlach. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Borovljam, mi pa se po njej ne peljemo dolgo, saj nas oznake za Podkraj / Unterort usmerijo levo na nekoliko ožjo cesto. V manjšem križišču sredi Podkraja nadaljujemo levo, nato pa se pričnemo vzpenjati do manjšega prevala, ob katerem se nahajata križišče in kapelica. Tu nadaljujemo naravnost le malo naprej pa prispemo v naselje Rebrca / Rechberg, kjer parkiramo na parkirišču ob travnatem nogometnem igrišču.
Opis poti:
Ob izhodišču nas oznake za Rokov vrh / Rochusberg usmerijo na stransko cesto, po kateri se hitro vzpnemo do cerkve in pokopališča v Rebrci. Oboje obidemo po levi strani, nato pa za lopo nadaljujemo na pešpot, ki se večinoma nadaljuje skozi gozd. Po nekaj minutah večinoma zmernega vzpona, se pot razcepi, mi pa izberemo zgornjo desno pot (naravnost Setzhube). Sledi nekaj minut strmega vzpona, pot pa se položi, ko dosežemo kolovoz, po njem pa brez večjih sprememb višine nadaljujemo do razpotja.
Z razpotja gremo desno, sprva malenkost navzdol, nato pa hodimo po kolovozu, ki preči pobočja proti desni. Ko se kolovoz konča nadaljujemo po spet bolj strmi planinski poti, kateri se malo pod vrhom priključi še pot mimo domačije Bukovnik.
Tu gremo desno in v nekaj korakih dosežemo razgleden Rokov vrh.
Z vrha se vrnemo do zadnjega razpotja, nato pa nadaljujemo naravnost do bližnje gozdne ceste. S ceste gremo kmalu desno, nato pa kratek čas nadaljujemo vzporedno s cesto. Malo naprej se vrnemo na cesto, nato pa iz križišča nadaljujemo naravnost na slabšo cesto, z nje pa gremo nato rahlo desno na pešpot, ki se nadaljuje po grebenu. Sprva hodimo vzporedno s cesto, nato pa se pričnemo strmo spuščati. Nižje dosežemo manjši preval, kjer pot preide na levo stran bližnjega strmega pobočja. Sledi prečenje strmega pobočja, nato pa dosežemo slabšo cesto, kateri sledimo do označenega razpotja ob stari kapelici, kjer se nam priključi pot mimo Bukovnika.
Nadaljujemo rahlo desno (levo Setzhube, desno Bukovnik) v smeri starih oznak za Ojstrc in Staro goro. Do sedaj še razmeroma lahko sledljiva pot pa v nadaljevanju postane precej zaraščena in na dele težko sledljiva. Pot je sprva še zložna in nas vodi mimo opuščenega rudnika, nato pa se prične vzpenjati ter večkrat preči gozdno cesto. Med vzponom so nam delno v pomoč večinoma stare, deloma že obledele markacije, sicer pa je orientacija zaradi zaraščenosti na več delih kar težavna. Višje ob cesti opazimo rumeno planinsko tablo, ki kaže nazaj proti vasi Rebrca. Ravno na tem delu je potek markirane poti nekoliko spremenjen glede na večino slovenskih zemljevidov (na Bergfex.si je vrisana novejša različica poti).
Nadaljujemo naravnost, tako kot je nekoč potekala markirana pot (rahlo desno novejša pot, ki obide Stockhube) in tudi iz bližnjega križišča gremo naravnost, kjer ob lepih razgledih na Ojstrc in okoliške gore prispemo do Stockhube. Za starejšo bajto nas pot vodi še mimo križa, nato pa nadaljujemo po zaraščenem kolovozu, kjer so vidne sledi markacij (markacije so danes zabrisane). Malo naprej dosežemo širšo makadamsko cesto, kjer se je stara markirana pot nadaljevala rahlo desno, mi pa nadaljujemo rahlo levo ter se po cesti pričnemo spuščati. Med spustom po cesti nas pot vodi mimo še enega vhoda v nekdanji rudnik svinca na Obirju, nato pa se za levim ovinkom priključimo markirani poti skozi Kunetov graben / Kunetgraben.
Nadaljujemo rahlo desno ter se ponovno pričnemo vzpenjati. Po cesti se vzpnemo do manjšega prevala, nato pa nadaljujemo desno v gozd na markirano pešpot v smeri Obirja. V nadaljevanju se vzpenjamo po zaraščenem kolovozu, višje pa skozi daljši pas malinovja. Ko se malinovje konča, nas pot najprej popelje v gozd, nekaj metrov višje pa še na makadamsko cesto, kateri res kratek čas sledimo v desno, nato pa se vzpenjamo vzporedno s cesto. V nadaljevanju ne več zaraščena pot nas nato pripelje ob rob planine Zgornja Šefnarca, kjer hodimo ob pašni ograji, nato pa dosežemo naslednjo cesto. Cesto le prečimo ter nadaljujemo po kolovozu v smeri Kapelške koče / Eisenkappler Hütte. Kolovoz se prečno vzpne do sedla Počula / Potschulasattel, kjer se nahaja označeno razpotje in nekaj korakov v desno še večja kapelica.
Nadaljujemo po markirani poti v smeri Obirja, kjer najprej prečimo gozdno cesto, višje, ko stopimo iz gozda pa še pašno ograjo. Preko pašnika se steza nekoliko izgubi, a smer vzpona ostane približno enaka, ob poti pa je tudi nekaj markacij, tako da z orientacijo na tem delu ni večjih težav. Tu se pot tudi položi, ko pa pot preide v gozd, se pojavi kolovoz, po katerem se spustimo do gozdne ceste v bližini Kapelške koče. Prečimo cesto ter se v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje spustimo do planinske koče.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (avgust in september).
zemljevid poti - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte
Ob poti: Rokov vrh / Rochusberg (880m), Setzhube (805m), Počula (1461m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte1
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte2
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte3
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte4
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte5
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte6
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte7
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte8
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte9
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte10
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte11
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte12
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte13
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte14
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte15
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte16
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte17
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte18
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte19
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte20
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte21
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte22
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte23
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte24
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte25
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte26
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte27
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte28
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte29
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte30
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte31
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte32
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte33
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte34
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte35
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte36
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte37
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte38
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte39
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte40
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte41
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte42
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte43
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte44
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte45
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte46
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte47
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte48
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte49
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte50
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte51
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte52
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte53
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte54
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte55
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte56
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte57
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte58
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte59
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte60
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte61
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte62
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte63
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte64
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte65
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte66
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte67
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte68
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte69
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte70
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte71
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte72
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte73
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte74
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte75
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte76
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte77
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte78
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte79
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte80
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte81
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte82
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte83
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte84
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte85
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte86
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte87
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte88
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte89
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte90
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte91
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte92
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte93
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte94
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte95
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte96
Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte97
Diskusija o izletu Rebrca / Rechberg - Kapelška koča / Eisenkappler Hütte (čez Rokov vrh in Počulo)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki