Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Karavanke / Lovska koča nad Doslovško planino / Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino

Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino

Natisni
Izhodišče: Razpotje Vragovec (1125 m)
Širina/Dolžina: 46,4142°N 14,1713°E
Čas hoje: 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 200 m
Višinska razlika po poti: 200 m
Zemljevid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 486
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 16
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce, nato pa iz krožišča nadaljujemo v smeri Žirovnice in Vrbe. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Jesenicam, ki nas najprej vodi mimo Vrbe, nato pa še mimo Žirovnice. Za mostom preko Završnice, pa na prvem križišču nadaljujemo ostro desno (odcep ni označen) proti Mostam. V naslednjem križišču kakih 50 m naprej pa levo v smeri Završnice. Po dolini Završnice se peljemo do označenega križišča, ki se nahaja nekaj 10 m pred Završniškim jezerom, pa gremo levo v smeri Valvasorjevega doma paod Stolom. V nadaljevanju se peljemo po vzpenjajoči (večinoma) makadamski cesti, kateri sledimo približno 4 km do označenega križišča, kjer gremo desno v smeri Zabreške in Doslovške planine (naravnost Valvasorjev dom, Potoška planina...). Od križišča naprej z vožnjo nadaljujemo po cesti, ki se prečno vzpenja proti desni, na ipsilon (Y) križišču pa nadaljujemo levo na bolj strmo cesto, kateri nato sledimo do manjšega križišča, kjer je običajno spravljenih več hlodov. Parkiramo v bližini križišča, tako da ne oviramo morebitnih gozdarskih del.
b) Najprej se zapeljemo na Bled, od koder z vožnjo nadaljujemo proti Lescam in avtocesti. Iz krožišča v neposredni bližini avtoceste, zapeljemo na izvoz proti Vrbi in Žirovnici. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Jesenicam, ki nas najprej vodi mimo Vrbe, nato pa še mimo Žirovnice. Za mostom preko Završnice, pa na prvem križišču nadaljujemo ostro desno (odcep ni označen) proti Mostam. V naslednjem križišču kakih 50 m naprej pa levo v smeri Završnice. Po dolini Završnice se peljemo do označenega križišča, ki se nahaja nekaj 10 m pred Završniškim jezerom, pa gremo levo v smeri Valvasorjevega doma pod Stolom. V nadaljevanju se peljemo po vzpenjajoči (večinoma) makadamski cesti, kateri sledimo približno 4 km do označenega križišča, kjer gremo desno v smeri Zabreške in Doslovške planine (naravnost Valvasorjev dom, Potoška planina...). Od križišča naprej z vožnjo nadaljujemo po cesti, ki se prečno vzpenja proti desni, na ipsilon (Y) križišču pa nadaljujemo levo na bolj strmo cesto, kateri nato sledimo do manjšega križišča, kjer je običajno spravljenih več hlodov. Parkiramo v bližini križišča, tako da ne oviramo morebitnih gozdarskih del.
c) Z Jesenic se po stari cesti peljemo proti Lescam. Pri oznaki ceste 4 km opazimo tudi tablo, ki označuje začetek občine Žirovnica, mi pa na prvem križišču za omenjeno tablo nadaljujemo rahlo levo proti Mostam (odcep z glavne ceste ni označen). V naslednjem križišču kakih 50 m naprej pa levo v smeri Završnice. Po dolini Završnice se peljemo do označenega križišča, ki se nahaja nekaj 10 m pred Završniškim jezerom, pa gremo levo v smeri Valvasorjevega doma pod Stolom. V nadaljevanju se peljemo po vzpenjajoči (večinoma) makadamski cesti, kateri sledimo približno 4 km do označenega križišča, kjer gremo desno v smeri Zabreške in Doslovške planine (naravnost Valvasorjev dom, Potoška planina...). Od križišča naprej z vožnjo nadaljujemo po cesti, ki se prečno vzpenja proti desni, na ipsilon (Y) križišču pa nadaljujemo levo na bolj strmo cesto, kateri nato sledimo do manjšega križišča, kjer je običajno spravljenih več hlodov. Parkiramo v bližini križišča, tako da ne oviramo morebitnih gozdarskih del.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po desni cesti (leva cesta vodi proti Zabreški planini), ki se dokaj hitro spremeni v kolovoz, mi pa po njem v približno 10 minutah prispemo do Doslovške planine.
Za planino kolovoz preide v gozd, nato pa nas pripelje do mesta, kjer preči markirano pot, ki vodi od Tinčkove koče proti Valvasorjevemu domu. Omenjeno markirano pot le prečimo, nato pa na naslednjih razpotjih nadaljujemo po levem kolovozu. Višje se kolovoz položi, nato pa nas pripelje do lovske koče, od katere se nam odpre lep razgled na del Julijskih Alp.
Izhodišče - Doslovška planina 10 minut, Doslovška planina - lovska koča 20 minut.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (september).
zemljevid poti - Lovska koča nad Doslovško planino
Ob poti: Doslovška planina (1210m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Prešernova koča na Stolu (2 h 25 min), Stol (2 h 40 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino1
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino2
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino3
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino4
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino5
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino6
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino7
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino8
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino9
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino10
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino11
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino12
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino13
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino14
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino15
Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino16
Diskusija o izletu Razpotje Vragovec - Lovska koča nad Doslovško planino
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki