Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Razglednik - Planina Pečana

Natisni
Izhodišče: Razglednik (1205 m)
Širina/Dolžina: 46,2523°N 14,0046°E
Čas hoje: 2 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 267 m
Višinska razlika po poti: 365 m
Zemljevid: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 3.000
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 27
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Iz Bohinjske Bistrice nadaljujemo levo v smeri Tolmina in Soriške planine. Nad vasjo Nemški Rovt prispemo na označeno križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri Soriške planine (rahlo levo Škofja Loka in Železniki). Po cesti proti Soriški planini se peljemo mimo odcepa poti (ceste) proti Orožnovi koči (odcep za Orožnovo kočo je označen, le ta pa se z glavne ceste odcepi v desno), od koder se po glavni cesti peljemo še približno 1 km, kjer na desni strani opazimo manjše parkirišče, na levi strani pa opazimo cesto, ki se odcepi ostro v levo ter se nadaljuje proti planini Pečana. Ob križišču lahko opazimo tudi prve markacije in planinsko smerno tablo za Ratitovec.
b) Iz Železnikov ali Podbrda se najprej zapeljemo na Soriško planino, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Bohinjski Bistrici. Od parkirišča na Soriški planini se peljemo še približno 1 km, nato pa opazimo odcep gozdne ceste v desno, katera vodi proti planini Pečana. Parkiramo ob križišču na levi strani ceste na manjšem parkirišču.
Opis poti:
Z izhodišča najprej previdno prečimo cesto, nato pa se usmerimo na makadamsko cesto v smeri Ratitovca. Cesta gre hitro v gozd, skozi katerega se prične zmerno vzpenjati. Višje se cesta položi in nas pripelje na manjše označeno križišče.
Nadaljujemo rahlo levo (desno cesta, ki vodi proti bližnjemu Črnemu vrhu 1486 m) ter pot nadaljujemo po cesti, ki se v nadaljevanju nekajkrat rahlo vzpne in spet spusti. S ceste, ki se ves čas nadaljuje skozi gozd, se nam le poredko odpre nekaj razgleda na zahodne Karavanke in osrednje Julijske Alpe. Po približno uri in pol hoje se cesta vidneje spusti in nas pripelje do križišča, kjer se nam z leve priključi cesta z Bitenjske planine.
Nadaljujemo rahlo desno ter se pričnemo rahlo vzpenjati, sprva še vedno skozi gozd, nato pa prečimo krajše razgledno pobočje. Hitro se vrnemo v gozd, nato pa prispemo do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri Ratitovca (naravnost Rovtarica). Pot naprej nas vodi po cesti, katera se nadaljuje po manjši dolini, nam pa se z leve le nekaj 10 metrov naprej priključi še markirana pot z Bitenjske planine. Cesta po kateri hodimo se kmalu konča in nas pripelje do parkirišča in obračališča pod planino Pečana.
S parkirišča nadaljujemo po širokem kolovozu, ki se prične razmeroma strmo vzpenjati skozi gozd. Po približno 10 minutah hoje se kolovoz položi, nato pa nas le nekoliko naprej pripelje do koč na planini Pečana.
zemljevid poti - Planina Pečana
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Krekova koča na Ratitovcu ( 30 min), Kosmati vrh (Ratitovec), Gladki vrh (Ratitovec) ( 35 min), Altemaver (Ratitovec) ( 40 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Razglednik - Planina Pečana1
Razglednik - Planina Pečana2
Razglednik - Planina Pečana3
Razglednik - Planina Pečana4
Razglednik - Planina Pečana5
Razglednik - Planina Pečana6
Razglednik - Planina Pečana7
Razglednik - Planina Pečana8
Razglednik - Planina Pečana9
Razglednik - Planina Pečana10
Razglednik - Planina Pečana11
Razglednik - Planina Pečana12
Razglednik - Planina Pečana13
Razglednik - Planina Pečana14
Razglednik - Planina Pečana15
Razglednik - Planina Pečana16
Razglednik - Planina Pečana17
Razglednik - Planina Pečana18
Razglednik - Planina Pečana19
Razglednik - Planina Pečana20
Razglednik - Planina Pečana21
Razglednik - Planina Pečana22
Razglednik - Planina Pečana23
Razglednik - Planina Pečana24
Razglednik - Planina Pečana25
Razglednik - Planina Pečana26
Razglednik - Planina Pečana27
Diskusija o izletu Razglednik - Planina Pečana
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki