Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Krimu (1107 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Rodica / Ravne - Rodica (čez Črno prst)

Ravne - Rodica (čez Črno prst)

Natisni
Izhodišče: Ravne (735 m)
Širina/Dolžina: 46,2586°N 13,9592°E
Ime poti: čez Črno prst
Čas hoje: 6 h 5 min
Zahtevnost: delno zahtevna označena pot
Višinska razlika: 1231 m
Višinska razlika po poti: 1665 m
Zemljevid: TNP 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 33.243
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 89
Število komentarjev: 44
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Iz Bohinjske Bistrice nadaljujemo levo v smeri Tolmina in Soriške planine. Kmalu bomo ob cesti opazili planinske oznake za Črno prst, ki kažejo proti desni, vendar mi nadaljujemo naravnost. Le malo pozneje pa pridemo do križišča, kjer nas smerokaz usmeri rahlo desno proti vasi Ravne. Naprej se peljemo mimo velikega parkirišča ob nekdanjem smučišču Kobla, mi pa asfaltni cesti, ki se prične strmo vzpenjati sledimo do Raven, kjer se cesta položi. Tu se peljemo še naprej vse do mesta, kjer se asfalt konča. Na mestu, kjer se asfalt konča je večje parkirišče ob gostilni Janez, kjer parkiramo na desni strani parkirišča, (parkirišče na levi strani ceste je namenjeno gostom gostilne Janez).
b) Iz Železnikov ali Petrovega Brda se zapeljemo v Bohinjsko Bistrico, kjer še pred središčem kraja zavijemo levo v smeri naselja Ravne. Cesti, ki se prične strmo vzpenjati sledimo do Raven, kjer se cesta položi. Tu se peljemo še naprej vse do mesta, kjer se asfalt konča. Na mestu, kjer se asfalt konča je večje parkirišče ob gostilni Janez, kjer parkiramo na desni strani parkirišča, (parkirišče na levi strani ceste je namenjeno gostom gostilne Janez).
Opis poti:
S parkirišča pri gostilni Janez nadaljujemo v smeri Črne prsti in Orožnove koče, kjer sprva hodimo po makadamski cesti, s katere se nam odpre lep razgled proti Triglavu. Cesta po začetnem vzponu preide v gozd ter zavije nekoliko v levo, kjer hitro prispemo na označeno razpotje.
Z razpotja nadaljujemo levo v smeri Črne prsti, planine za Črno goro in Orožnove koče (naravnost Bohinjska Bistrica in stara pot proti Orožnovi koči). Pot naprej po desni strani obide privat hišo (včasih Planinski dom dr. Janeza Mencingerja), nato pa se malo naprej priključi na kolovoz, po katerem nadaljujemo vzpon. Malo višje, na razpotju nadaljujemo desno, nato pa se pot nadaljuje skozi gozd. Še nekoliko naprej nas pot vodi mimo brunarice in križa, nato pa že prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo desno v smeri Orožnove koče (levo planina za Črno goro).
Pot naprej preči pobočja nekoliko proti desni, vmes pa se tudi vidneje spusti. Ko se spust konča, se nam z desne priključi stara pot, ki je nekoliko krajša, a uradno ne več markirana. Sledi hoja po gozdni poti, kjer prečimo nekaj kolovozov, na označenem razpotju pa nadaljujemo po desni poti. Nekaj minut višje dosežemo gozdno cesto, katero pa le prečimo (desno Orožnova koča po drči).
Sledi razmeroma strm vzpon skozi gozd, višje pa se nam z desne priključi nekoliko daljša pot po drči.
Nadaljujemo levo ter v nekaj minutah prispemo do Orožnove koče na planini za Liscem.
Od koče nadaljujemo levo v gozd zmerno navzgor. Pot naprej počasi prehaja iz gozda na pobočja pod Črno prstjo. Strmina poti začne naraščati, prav tako pa postaja vse bolj strmo pobočje po katerem hodimo. Že precej strma pot nas pripelje pod stene Črne prsti. Naprej se vzpnemo ob steni navzgor, nato pa zavijemo levo in prečimo grapo. Naprej v zmernem vzponu prečimo pobočja proti vzhodu. Le nekaj metrov pred sedlom se nam priključi pot s planine za Črno goro. Na sedlu se usmerimo desno in v desetih minutah razgledne hoje pridemo do doma na Črni prsti. Za vzpon na vrh pa moramo naredi še nekaj korakov.
S Črne prsti nadaljujemo proti zahodu v smeri Rodice do katere imamo še tri ure hoje. Pot nas sprva vodi po širokem travnatem grebenu, ki pa se hitro zoži in pot se začne strmeje spuščati. Po nekaj minutah spusta se nam z desne priključi pot od planine Osredki, mi pa nadaljujemo po levi (primorski) strani grebena v smeri Vogla.
Pot naprej postane zahtevnejša saj s pomočjo jeklenic, večinoma pa brez le teh preči zelo strma travnata pobočja, ki so nevarna za zdrs. Pot se nato nekoliko položi in nas pripelje na sedlo Vrata (1721m). Pot se nato grebenu ponovno umakne na levo in se za tem prečno vzpne čez naslednje strmo pobočje. Da pot ni povsem lahka nas opozori spominska plošča. Strmina pobočij nato postopoma popusti in pot se ponovno približa glavnemu grebenu (tu se lahko v 15 minutah povzpnemo na Četrt - lahko brezpotje).
Nadaljujemo po razglednem, večinoma s travo poraslem grebenu (proti zahodu), ki se zložno vzpenja proti Konjskemu vrhu, katerega pot obide po levi strani. Za tem se pot rahlo spusti in nas pripelje do neizrazitega sedelca med Konjskim in Poljanskim vrhom. Slednjega pot, ki se ponovno začne rahlo vzpenjati prav tako obide po levi strani in nas za tem pripelje ob vznožje Matajurskega vrha, ki ga bomo opazili na levi strani. Naprej pot preide na gorenjsko stran grebena, kjer preči strma večinoma kamnita pobočja (možnost snežišča). Na drugi strani se pot vzpne čez pas rušja, za katerim sledi prečenje južnih pobočij Raskovca. Nekoliko višje nas pot pripelje na lep manjši planotast svet, kjer čez travnata pobočja ponovno preidemo na severno stran grebena. Naprej prečimo severna pobočja Suhe Rodice (v zgodnjem poletju možnost snežišča) za katerimi ponovno stopimo na glavni greben.
Naprej se pot nadaljuje po južni strani grebena ali po njem samim. Med prečenjem, ki večinoma poteka v rahlem do zmernem vzponu prečimo nekaj zelo strmih pobočij, ki so nevarna za zdrs. Ta vse bolj razgledna pot pa nas nato hitro pripelje na vrh Rodice.
Pot večji del od Črne prsti do Rodice poteka po grebenu, zato se na pot podajmo le ob lepem vremenu. Pot preči tudi nekaj zelo strmih travnatih pobočij, ki so v mokrem zelo nevarna za zdrs, pa tudi v suhem je potrebna velika previdnost.
Ravne - Orožnova koča 1:45, Orožnova koča - Čez Suho 1:05, Čez Suho - Črna prst 15 minut, Črna prst - Rodica 3:00.
zemljevid poti - Rodica
Ob poti: Orožnova koča na planini za Liscem (1338m), Čez suho (1760m), Črna prst (1844m), Vrata (1721m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Suha Rodica (Novi vrh), Mali Raskovec, Raskovec
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Ravne - Rodica1
Ravne - Rodica2
Ravne - Rodica3
Ravne - Rodica4
Ravne - Rodica5
Ravne - Rodica6
Ravne - Rodica7
Ravne - Rodica8
Ravne - Rodica9
Ravne - Rodica10
Ravne - Rodica11
Ravne - Rodica12
Ravne - Rodica13
Ravne - Rodica14
Ravne - Rodica15
Ravne - Rodica16
Ravne - Rodica17
Ravne - Rodica18
Ravne - Rodica19
Ravne - Rodica20
Ravne - Rodica21
Ravne - Rodica22
Ravne - Rodica23
Ravne - Rodica24
Ravne - Rodica25
Ravne - Rodica26
Ravne - Rodica27
Ravne - Rodica28
Ravne - Rodica29
Ravne - Rodica30
Ravne - Rodica31
Ravne - Rodica32
Ravne - Rodica33
Ravne - Rodica34
Ravne - Rodica35
Ravne - Rodica36
Ravne - Rodica37
Ravne - Rodica38
Ravne - Rodica39
Ravne - Rodica40
Ravne - Rodica41
Ravne - Rodica42
Ravne - Rodica43
Ravne - Rodica44
Ravne - Rodica45
Ravne - Rodica46
Ravne - Rodica47
Ravne - Rodica48
Ravne - Rodica49
Ravne - Rodica50
Ravne - Rodica51
Ravne - Rodica52
Ravne - Rodica53
Ravne - Rodica54
Ravne - Rodica55
Ravne - Rodica56
Ravne - Rodica57
Ravne - Rodica58
Ravne - Rodica59
Ravne - Rodica60
Ravne - Rodica61
Ravne - Rodica62
Ravne - Rodica63
Ravne - Rodica64
Ravne - Rodica65
Ravne - Rodica66
Ravne - Rodica67
Ravne - Rodica68
Ravne - Rodica69
Ravne - Rodica70
Ravne - Rodica71
Ravne - Rodica72
Ravne - Rodica73
Ravne - Rodica74
Ravne - Rodica75
Ravne - Rodica76
Ravne - Rodica77
Ravne - Rodica78
Ravne - Rodica79
Ravne - Rodica80
Ravne - Rodica81
Ravne - Rodica82
Ravne - Rodica83
Ravne - Rodica84
Ravne - Rodica85
Ravne - Rodica86
Ravne - Rodica87
Ravne - Rodica88
Ravne - Rodica89
Diskusija o izletu Ravne - Rodica (čez Črno prst)
Tadej19. 09. 2008
Lepa grebenska pot z zelo lepimi razgledi, ki sežejo vse od Triglava do Jadranskega morja. Opozoriti pa velja, da so travnata pobočja predvsem pri spustu s Črne prsti zelo strma.
zorzak26. 08. 2009
Ali mogoče kdo ve koliko bi potrebovali za turo Ski hotel Vogel - Rodica - Črna prst - Porezen - Podbrdo. Nameravamo prenočiti na Črni prsti... Hvala vnaprej nasmeh
smidov david11. 10. 2009
Od Ski hotela do Rodice je markirano tri ure, da se priti v dveh urah, saj midva s kolegom sva uletela, sam brez postanka z zmerno hojo.
Od rodice do Črne prsti pa je tudi tri ure markirano, midva sva hodila dve ure deset minut brez postanka.
Imava nekje srednje kondicije.
S črne prsti sva se spustila v Bohinjsko Bistrico zato ti naprej ne vem povedati do porezna.
rečan11. 10. 2009
s črne prsti pa do porezna imaš še cca 5 ur hoje
vsaj jaz sem tako videl napisano na vrhu črne prsti pri koči

lp borut
borovnicka12. 06. 2012
Zanima me, če je že kdo opravil krožno pot od bivšega doma dr. Janeza Mencingerja na Črno prst, po grebenu do Rodice in s povratkom nazaj na izhodišče. Zanima me predvsem zadnji del poti - kakšna je povezava od Rodice do izhodišča. A obstaja markirana pot in koliko približno ta del poti znese časovno?
jana196613. 06. 2012
Pred prb.5 leti sem pot iz Rodice nadaljevala naprej na Pl.Suha proti dolini,nato pa na prvem makadamu desno proti Bareči dolini oz.zapuščeni planini,kjer se cesta vije na isti višini v nedogled proti Mencin koči.Tu se res naješ makadama,ne bom pa pozabila,da sem na vrhu Rodice ob 14h rekla,da se bom ob 18h usedla v avto in bilo je v nulo,pa zame povsem nepoznana pot,ne vem pa kako je označena danes.Torej 4h iz Rodice zmerne hoje do smučišča Kobla-pa srečno!
borovnicka15. 06. 2012
Jana, najlepša hvala za odgovor. Tale tura jutri zagotovo pade, čeprav mi tisti del z makadamom ne diši najbolj (je pa ostali del poti menda krasen,tako da odtehta to neprijetnost nasmeh)
jana196616. 06. 2012
Me pa prav zanima komentar in če je bilo v nahrbtniku dovolj tekočine,kar sem pozabila opozoriti za današnji dan!
borovnicka17. 06. 2012
Tekočine sva imela s seboj dovolj, med potjo sva se ustavla tudi na čaju v Orožnovi koči in v domu na Črni prsti, ki so ga za to sezono odprli ravno v petek. Pot je res prekrasna, razgledi enkratni, niso pa odveč opozorila, da je treba biti na poti med Črno prstjo in Rodico večinoma zelo previden. Vse super, dokler nisva prišla do tistega makadama - si imela prav, to je res ena sama muka, ko te po osmih urah kar naporne hoje, čaka še dve uri neskončnih ovinkov po zbitem makadamu in ko te noge komaj še nosijo, ves čas upaš, da se bo za naslednjim ovinkom le prikazal tvoj avto, pa ga noče in noče biti ... Vsekakor je boljša varianta ta, ki jo je ravno danes opisala Sabina1967, da imaš organiziran prevoz z več avtomobili. Sem pa prepričana, da sva skupino veselo razpoloženih planincev, s katero je bila Sabina, srečala na Rodici in so naju potem ob povratku prehiteli, ko so šli po poti čez Lepo Suho, midva pa okoli po daljši poti čez planino Suha, ker za drugo nisva vedela, da obstaja (ni markirana).
Kljub vsemu je bila tura nepozabna. Jana, hvala za opis poti, ki sva se ga držala in brez problema prišla na cilj.
bo_zl17. 06. 2012
vsem, ki v bodoče še nameravate opraviti krožno pot Orožnova koča, Črna prst in Rodica predlagam naslednje.
Avto pustite v Bohinjski bistrici pri blokih v bližini Zoissove graščine, potem nadaljujete peš popoti vse do Rodice, potem pa nadaljujte do Ski hotela vogel. Od tu dalje je odločitev vaša ali z nihako ali peš do jezera. Tu vas lahko čaka drug avto (če vas je več), ki ste ga zjutraj pripeljali do sem, lahko pa se do Bistrice zapeljete tudi z avtobusom. Vsekakor smo v zadnjih 20 do 25 letih kar pozabili da obstaja tudi javni prevoz. Ampak obstaja in deluje. Preverjeno lanskega septembra.
frenk4529. 08. 2012
mene pa zanima pot od mencingerjeve koče proti črni prsti in naprej proti voglu, planini razor ,krnu,krnskih jezerih mimo doma na komni . imam dopust pa bi rad naredil tako turo tudi s spanjem ni pa mus da je krožna, če ima kdo izkušnje s tako turo mi naj prosim pomaga pri svetovanju. lp
otiv29. 08. 2012
@frenk45 le pogumno na pot,tja do Krna je čudovit konec naše dežele,le če vreme ustreže.
frenk4530. 08. 2012
frenk45
29.8.2012 mene pa zanima pot od mencingerjeve koče proti črni prsti in naprej proti voglu, planini razor ,krnu,krnskih jezerih mimo doma na komni . imam dopust pa bi rad naredil tako turo tudi s spanjem ni pa mus da je krožna, če ima kdo izkušnje s tako turo mi naj prosim pomaga pri svetovanju. lp
smatjaz26. 06. 2013
Krenila s sinom iz vasi Polje čez vas
Žlan na Črno prst, naprej na Rodico (še enkrat opozorilo - pot je že v suhem nevarna, v mokrem pa adijo pamet, deloma je varovana z jeklenicami - večino ne!!!), zatem pa čez planino Suha do Ribčevega Laza, kjer v nedeljo bolj pogosto hodijo medvedje kot pa vozi BUS, pa po 2,8 km hoje po glavni cesti nazaj v Polje - Fantastično. Drugače se pa pod planino Suha tudi odcepi makadam cesta proti Polju.zavijanje z očmimežikanjenasmeh
fackoo26. 07. 2013
Jutri imam namen iz Petrovega brda čez Črnao prst do Rodice ,pa me zanima če kdo ve koliko je normirano,kondicije pa se ne manjka......
Hvala v naprej
lubadar27. 07. 2013
http://www.hribi.net/izlet/petrovo_brdo_crna_prst_/1/87/4023

Črna prst -Rodica je pa 2do 3 ure,odvisno od kondicije in kaj hočeš zraven še videt,glede na to da so krasni razgledi in vse polno rož.
Pa srečno jutri nasmeh
smatjaz27. 07. 2013
fackoo, drugače če ti kondicija ne dela problemov vseeno iz Črne prsti proti Rodici počasi in previdno, pot slabo varovana, ni pretirano nevarna, vendar neprevidnim in prehitrim lahko zdrsne (kot dokaz, kar nekaj spominskih tabel ob poti), pa veliko tekočine s seboj - bo žgalo.
smatjaz27. 07. 2013
Sorry normiranje - 2,50 in tudi hitreje iz Črne prsti do Rodice, Petrovo Brdo - Črna prst cca 4,30, in cca 3,00 Rodica - Ribčev laz
fackoo27. 07. 2013
No pa sem srečno prispel tja in nazaj,za to pot iz Petrovega brda do Rodice in nazaj sem porabil 8,25 ure.Petrovo brdo -Črna prst2,20,Črna prst Rodica 2,10,Rodica črna prst 1,25 in nazaj v dolino ker sem bil že malo utrujen 2,30. Pa veliko vode!!!!
Laščan3. 08. 2013
Kakšno je vaše mnenje o tej turi jutri, glede na vreme (vročina-greben-nevihte)?
Hvala !!
fackoo5. 08. 2013
Glede na to da sem prepozno opazil si sigurno naredil to turo.
Meni je bila zelo lepa ne preveč naporna ,lepo po grebenu gori doli ,lepi razgledi.
Neviht najbrž ni bilo, sem bil pa takrat na Škrlatici. Dan prej pa Vrata ,Stenar, Križ pa do Pogačnika in na Pihavca.Pihavec izredno lep razgled.Priporočam.....
Laščan6. 08. 2013
Res je,tura je opravljena.Kar se vremena tiče, pa sam veš.Razgledi v nulo,vročina na grebenu ne prehuda,v dolini pa kotel.
dija20. 06. 2014
Je hodil kdo v kratkem po grebenu od Rodice do Črne prsti? Je pot kopna?
LP
Merymery22. 06. 2014
Tudi men bi prišla prav informacija o stanju poti Črna prst -Rodica-Šija-Merjasec.Ćje kdo pred kratkim opravil pot prosim informacijo
lp
peter223. 06. 2014
Omenjene poti v zadnjih dneh nisem prehodil. Sem pa včeraj na Črni prsti po pogovoru z oskrbnico v koči zvedel, da naj bi bila pot do Vogla kopna z izjemo morda še kakšnega majhnega snežnega jezika.
Na sami poti na Č.p s planine za Liscem (Orožnova koča) pa je ko prideš do navpičnih skal pod Č.P še vedno sneg, ki ga je treba prečiti, vendar je le ta mehak in se da narediti dobre stope.
Lp
http://www.petersfoto.si
Merymery23. 06. 2014
peter2 Hvala za iformacijo to pot nameravamo prehodit 27.6 do Č.p. 28.06.pa naprej do Merjasca pa nam je iformacija o stanju poti kar dobrodošla
lp Merymery
dija23. 06. 2014
Merymery sporoči kak je..jaz grem teden dni kasneje nasmeh
peter223. 06. 2014
Ni blema, srečno!
Merymery29. 06. 2014
No pa nam je uspelo veh 10 premagat pot iz B.bistrice mimo Orožnove na Č.p.in naprej čez Rodico -Šijo Vogel -Merjasec-naprej pa gondola .Pot je prehodna nekaj snežnih zaplat ki pa so kar prehodne seveda pa pazljivost ni odveč tako kot povsod v planinah Orožnova koča je bila zaprta nikjer ni pisalalo kak je odprat ,nas je pa zato na Č.p.pričakala ZELO prijazna oskrbnica
lp in varen korak vsem nasmehnasmeh
janez.novak29. 06. 2014
Merymery - koliko časa ste rabil za to pot? Ali ste startali v BB pri Mercatorju - če ste ali je pot markirana med hišami do Mencingerjeve koče? Ali je pri prečenju od ČP do Šije kaj nejasnosti, mislim markacije, smerokaze? Hvala za odgovor, ker želim to pot prehoditi v bližnji prihodnosti.
velkavrh29. 06. 2014
Najbolje je parkirati na velikem parkirišču na koncu Raven.Nato hodite po makadamski cesti do Mencigerjeva doma. Nad domom se na levi strani začne označena pot za na Črno prst. Ta odcep je slabo označen-ni table. Samo na neki skali poleg piše -Črna prst. Dva meseca nazaj je bila ta pot še uradno zaprta zaradi zemeljskega plazu -kakih dvajset minut od začetka, vendar se je dalo priti naprej.Kako je sedaj s tem plazom ne vem. Naredim pa to pot verjetno čez teden dni.Nato je treba samo slediti oznakam za Oročnovo kočo oziroma za Črno prst, ki varno pripeljejo na planino Za Liscem in naprej po Botanični poti na Črno prst. Samo prečenje je lepo. Sem ga opravil kako leto nazaj in ga bom letos v roku enega mesca spet.Čas je tu kar pravilno zmerjen.Da se morda skrajšati za eno uro-več ne. Torej tja in nazaj vam bo vzelo sigurno enast do trinast ur-vračunani postanki. Imeti pa je treba lepo vreme.
janez.novak29. 06. 2014
velkavrh - ti greš verjetno do Rodice in po isti poti nazaj, jaz pa nameravam narediti sledečo pot: parkiranje v BB - Orožnova koča - Črna prst - Rodica - Šija - Vogel - gondola in avtobus do BB.
Merymery29. 06. 2014
ja to pot smo opravili tudi mi s tem da smo avto pustili malo pod Mencigarjevi koči enega pa podaj pri Mercatorju Pot proti Orožnovi je še zaprta zato smo šli proti Planini Črna gora do ceste nato pa je lepo naprej označeno tak da ni problem najt Na vrhu ĆP pa greš samo po grebenu in slediš Voglu pa tudi ni kaj zgrešit mi smo si vzeli čas in uživali v rožicah zato smo hodili do ČP z postanki 4 ure drugi dan pa tudi do gondole 8 ur potem pa na bus in v BB pa po avto gor na Ravne
ssimonss11. 02. 2017
Imam v načrtu narediti en ultra trail od Kranja do Tolmina.
Do Dražgoš imam pot preštudirano, za naprej pe veliko opcij, hribe pa razen Ratitovca skoraj da ne poznam.

A ima mogoče kdo kaj več informacij želim iti po grebenu od Lajnarja pa mimo Črne prsti pa naprej proti Raskovcu in nato spust proti Tolminu. Glede na to, da bom bil ta del že zelo utrujen me zanima kako priti do Tolmina najbolj varno, torej čim manj napornih prečenj ali strmih spustov, zajl itd.

Za vse komentarje, predloge in pomoč bom zelo hvaležen!
GregorC12. 02. 2017
Iz Dražgoš, če boš že v vasi, greš v smeri Bohinjske Bistrice, da se ti ni treba spuščat do Rudna. Od tam proti Ledinam in naprej na Ratitovec. Od tu pa lepo preko Altemaverja, Kremanta do Soriške planine. Naprej se pa lahko izogneš Lajnarju, če ne, se pa povzpneš nanj in potem greš čez Slatnik mimo kasarne, pred Možicem zaviješ levo navzdol v smeri Črne prsti, kjer te pot mimo Šavnika pripelje do sedla Vrh Bače. Od tu pa po markirani poti na Črno prst (res je nekaj vzpona in spusta) in potem po grebenu prečenje do Rodice. Tu je potrebno nekaj pazljivosti, ampak dejansko ne gre za nič težkega. Celotna pot nima nobenega res težkega dela, razen tega da je dolga, gre pa ves čas malo gor in dol. Ni pa nobenega res dolgega spusta, da bi se recimo spustil v dolino in potem nazaj gor. Pot je v celoti markirana. Od Rodice dalje pa mogoče lahko pove kdo drug kako in kaj.
B212. 02. 2017
Do Rodice, kot je opisal GregorC. Od Rodice dalje imaš dve možnosti. Prva je po SPP na Vogel in dalje na planino Razor (koča), druga je spust po mulateri do prečne ceste nad vasjo Grant. Ko pridemo na cesto gremo desno. Ta cesta je markirana (pot E7)in dokaj vodoravna vse do planine Razor. Kakšna dva kilometra pred planino Razor imamo spet dve možnosti. Prva je, da nadaljujemo do koče na planini Razor in se od tu spustimo v Tolminske Ravne (dve varianti po malateri, ali po planinski poti, obe sta markirani)in dalje v Tolmin (tudi markirano). Druga možnost pa je, da jo mahnemo po cesti do planine Lom in po markirani planinski poti v Zatolmin, ali pa kar več ali manj po cesti (zelo dolga pot).Če gremo z Rodice po SPP imamo malo večji spust edino malo naprej od smučišča Šija), sledi pa takojšen vzpon na Vogel, ki pa ni tako hud, v ostalem delu poti pa je sam spust vse do Tolmina. V kolikor se odločimo za pot Rodica - planina Razor ali planina Lom - Tolmin, pa je na celotni poti la spust.Pot tehnično sploh ni zahtevna (nobena varianta), je pa zelo dolga...
GregorC12. 02. 2017
Malo teksta je zmanjkalo v začetku. Iz Dražgoš greš v smeri Bohinjske Bistrice do Rastovke, kjer te smerokazi usmerijo proti Ratitovcu.
SauberM19. 06. 2019
Zanima me, ali je na tej poti kaj snega.

Hvala.
KARM196420. 06. 2019
Bila včeraj. Na poti ni več snega.
MarjetkaP24. 08. 2020
Pot je lepa, razgledna, kondicijsko srednje zahtevna. Ampak je pa res ne priporočam, če vas je strah višine. Meni je bil odsek Črna prst - Rodica zares stresen.
cofka25. 08. 2020
Stresen? Na nekaj mestih je potrebna previdnost , tako kot povsod na poteh.
Spelcarocket16. 06. 2021 06:02:55
Bi kdo vedel povedati kakšno je kaj stanje poti tu gor?
bongo16. 06. 2021 08:43:11
Do Orožnove koče prek Snežne konte je par plazovin, malo tečno zaradi vej ipd. Pod Črno prstjo je nekaj snežišč, tista izpod pobočja proti Črni gori prečiš z nekaj previdnosti, tista navkreber proti steni se da delno obiti, delno pa greš po južnem snegu, enako velja za vzpon proti sedlu Čez suho. Zimska oprema je priporočljiva. Greben je bolj ali manj kopen, koči že stalno odprti. Srečno.
Spelcarocket17. 06. 2021 05:35:36
Hvala za info nasmeh
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki