Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Sotinskem bregu, najvišjemu vrhu Prekmurja?
Glasuj

Radlek - Slivnica

Natisni
Izhodišče: Radlek (780 m)
Širina/Dolžina: 45,7834°N 14,4486°E
Čas hoje: 1 h 20 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 334 m
Višinska razlika po poti: 350 m
Zemljevid: Snežnik 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 13.754
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 31
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Cerknici in naprej proti Novi vasi na Blokah. Ko prispemo do vasi Grahovo, pa v križišču ob cerkvi sv. Marije zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo na lokalno cesto. Naprej se sprva peljemo skozi vas, nato pa nas cesta postopoma pripelje v gozd, kjer prispemo na manjše križišče. Nadaljujemo naravnost (levo Martinjak) ter se po makadamski cesti peljemo še nekaj časa, nato pa prispemo do ostrega desnega ovinka, sredi katerega se v levo odcepi cesta proti Slivnici. Tu nadaljujemo levo ter nato parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) S ceste Ljubljana - Kočevje se pri kraju Žlebič usmerimo v smeri Sodražice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Blokam. Na koncu Nove vasi na Blokah zapustimo glavno cesto, ki vodi proti Cerknici in z vožnjo nadaljujemo desno proti Velikim Blokah. Pri koncu Velikih Blok nadaljujemo levo proti Radleku, nas pa asfaltna cesta hitro pripelje do omenjene vasi. Za vasjo se asfalt konča, mi pa z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, kateri se kmalu z leve priključi slabša makadamska cesta od Bločic, mi pa nadaljujemo naravnost po cesti, ki kmalu preide v gozd. Naprej se peljemo mimo spomenika NOB, za katerim hitro prispemo do levega ovinka, sredi katerega se v desno odcepi cesta proti Slivnici. Tu zavijemo desno ter nato parkiramo na primernem mestu ob cesti.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti, ob kateri smo parkirali, le ta pa nas v zmernem vzponu pripelje do manjšega križišča, kjer nadaljujemo rahlo levo v smeri Slivnice in lovske koče (desna cesta vodi proti Kalužam). Pot nadaljujemo po rahlo vzpenjajoči se cesti, kateri sledimo še približno 30 minut, nato pa nas le malo pred bližnjo lovsko kočo markacije usmerijo levo na sprva vzporedno planinsko pot. Le malo naprej se nam z desne priključi še pot od omenjene lovske koče (z leve pa steza z Grahovega, pot, ki vodi mimo ruševin cerkvice sv. Nikolaja), mi pa nadaljujemo naravnost, po postopoma vse bolj strmi planinski poti. Višje se steza položi in nas iz gozda pripelje na več manjših travnikov obdanih z grmičevjem.
V nadaljevanju se grmičevje še dodatno razredči, nam pa se s poti pričnejo odpirati vedno lepši razgledi. Malo naprej se nam odpre še lep pogled na Cerkniško polje in Snežnik, naša pot pa na tem mestu preči travnat kolovoz. Sledi še kratek vzpon skozi pas nizkega gozda, nato pa se priključimo nekoliko širšemu kolovozu.
Ko stopimo na omenjeni kolovoz nadaljujemo desno (levo Dom na Slivnici 3 minute), mi pa po njem hodimo le nekaj 10 korakov, nato pa nadaljujemo rahlo levo na uhojeno stezico, po kateri se hitro vzpnemo na vrh Slivnice.
zemljevid poti - Slivnica
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Radlek - Slivnica1
Radlek - Slivnica2
Radlek - Slivnica3
Radlek - Slivnica4
Radlek - Slivnica5
Radlek - Slivnica6
Radlek - Slivnica7
Radlek - Slivnica8
Radlek - Slivnica9
Radlek - Slivnica10
Radlek - Slivnica11
Radlek - Slivnica12
Radlek - Slivnica13
Radlek - Slivnica14
Radlek - Slivnica15
Radlek - Slivnica16
Radlek - Slivnica17
Radlek - Slivnica18
Radlek - Slivnica19
Radlek - Slivnica20
Radlek - Slivnica21
Radlek - Slivnica22
Radlek - Slivnica23
Radlek - Slivnica24
Radlek - Slivnica25
Radlek - Slivnica26
Radlek - Slivnica27
Radlek - Slivnica28
Radlek - Slivnica29
Radlek - Slivnica30
Radlek - Slivnica31
Diskusija o izletu Radlek - Slivnica
ZoranV1. 05. 2014
Sv. Miklavž se nahaja pri sliki 13, na levi strani kakšnih 100 metrov od poti.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki, Doniraj