Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Radlek - Dom na Slivnici

Natisni
Izhodišče: Radlek (780 m)
Širina/Dolžina: 45,7834°N 14,4486°E
Čas hoje: 1 h 20 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 298 m
Višinska razlika po poti: 340 m
Zemljevid: Snežnik 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 8.377
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 34
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Cerknici in naprej proti Novi vasi na Blokah. Ko prispemo do vasi Grahovo, pa v križišču ob cerkvi sv. Marije zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo na lokalno cesto. Naprej se sprva peljemo skozi vas, nato pa nas cesta postopoma pripelje v gozd, kjer prispemo na manjše križišče. Nadaljujemo naravnost (levo Martinjak) ter se po makadamski cesti peljemo še nekaj časa, nato pa prispemo do ostrega desnega ovinka, sredi katerega se v levo odcepi cesta proti Slivnici. Tu nadaljujemo levo ter nato parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) S ceste Ljubljana - Kočevje se pri kraju Žlebič usmerimo v smeri Sodražice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Blokam. Na koncu Nove vasi na Blokah zapustimo glavno cesto, ki vodi proti Cerknici in z vožnjo nadaljujemo desno proti Velikim Blokah. Pri koncu Velikih Blok nadaljujemo levo proti Radleku, nas pa asfaltna cesta hitro pripelje do omenjene vasi. Za vasjo se asfalt konča, mi pa z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, kateri se kmalu z leve priključi slabša makadamska cesta od Bločic, mi pa nadaljujemo naravnost po cesti, ki kmalu preide v gozd. Naprej se peljemo mimo spomenika NOB, za katerim hitro prispemo do levega ovinka, sredi katerega se v desno odcepi cesta proti Slivnici. Tu zavijemo desno ter nato parkiramo na primernem mestu ob cesti.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti, ob kateri smo parkirali, le ta pa nas v zmernem vzponu pripelje do manjšega križišča, kjer nadaljujemo rahlo levo v smeri Slivnice in lovske koče (desna cesta vodi proti Kalužam). Pot nadaljujemo po rahlo vzpenjajoči se cesti, kateri sledimo še približno 30 minut, nato pa nas le malo pred bližnjo lovsko kočo markacije usmerijo levo na sprva vzporedno planinsko pot. Le malo naprej se nam z desne priključi še pot od omenjene lovske koče (z leve pa steza z Grahovega, pot, ki vodi mimo ruševin cerkvice sv. Nikolaja), mi pa nadaljujemo naravnost, po postopoma vse bolj strmi planinski poti. Višje se steza položi in nas iz gozda pripelje na več manjših travnikov obdanih z grmičevjem.
V nadaljevanju se grmičevje še dodatno razredči, nam pa se s poti pričnejo odpirati vedno lepši razgledi. Malo naprej se nam odpre še lep pogled na Cerkniško polje in Snežnik, naša pot pa na tem mestu preči travnat kolovoz. Sledi še kratek vzpon skozi pas nizkega gozda, nato pa se priključimo nekoliko širšemu kolovozu.
Ko stopimo na omenjeni kolovoz nadaljujemo levo (desno vrh Slivnice 3 minute), mi pa po njem nadaljujemo le kratek čas. Že kmalu bomo namreč prišli do dobro uhojene poti, ki vodi od Doma na Slivnici proti vrhu Slivnice.
Tu nadaljujemo levo navzdol, kjer po krajšem spustu prispemo do parkirišča, katerega pa le prečimo. S parkirišča nadaljujemo spust, nas pa pot, ki preči pas gozda hitro pripelje do Doma na Slivnici.
zemljevid poti - Dom na Slivnici
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Slivnica
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Radlek - Dom na Slivnici1
Radlek - Dom na Slivnici2
Radlek - Dom na Slivnici3
Radlek - Dom na Slivnici4
Radlek - Dom na Slivnici5
Radlek - Dom na Slivnici6
Radlek - Dom na Slivnici7
Radlek - Dom na Slivnici8
Radlek - Dom na Slivnici9
Radlek - Dom na Slivnici10
Radlek - Dom na Slivnici11
Radlek - Dom na Slivnici12
Radlek - Dom na Slivnici13
Radlek - Dom na Slivnici14
Radlek - Dom na Slivnici15
Radlek - Dom na Slivnici16
Radlek - Dom na Slivnici17
Radlek - Dom na Slivnici18
Radlek - Dom na Slivnici19
Radlek - Dom na Slivnici20
Radlek - Dom na Slivnici21
Radlek - Dom na Slivnici22
Radlek - Dom na Slivnici23
Radlek - Dom na Slivnici24
Radlek - Dom na Slivnici25
Radlek - Dom na Slivnici26
Radlek - Dom na Slivnici27
Radlek - Dom na Slivnici28
Radlek - Dom na Slivnici29
Radlek - Dom na Slivnici30
Radlek - Dom na Slivnici31
Radlek - Dom na Slivnici32
Radlek - Dom na Slivnici33
Radlek - Dom na Slivnici34
Diskusija o izletu Radlek - Dom na Slivnici
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki