Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / KaravankeTomčeva koča na Poljški planini / Podljubelj (Lajb) - Tomčeva koča na Poljški planini
  

Podljubelj (Lajb) - Tomčeva koča na Poljški planini

 
Izhodišče: Podljubelj (Lajb) (770 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,4151°N / 14,2701°E
Cilj: Tomčeva koča na Poljški planini (1180 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 2 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 410 m
Višinska razlika po poti: 695 m
Zemljevid: Karavanke 1:50.000 - osrednji del
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 410
Ocena: 1 glasov
Število slik: 55
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

Gorenjsko avtocesto zapustimo na razcepu Podtabor, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti MP Ljubelj. V nadaljevanju se peljemo mimo odcepa za Bistrico pri Tržiču, višje pa še mimo odcepa za Podljubelj. Nekoliko za oznako ceste 4,5 km, pa za podvozom zavijemo desno in nato še enkrat desno v Podljubelj. Parkiramo na primernem mestu ob tabli, ki označuje začetek Podljubelja.

Opis poti:

Z izhodišča nadaljujemo po nadvozu preko glavne ceste, za nadvozom pa cesta zavije levo in se lahkotno spusti mimo bližnje hiše. Malo naprej, ob naslednjem križišču, opazimo prve planinske table za Preval, Begunjščico in Dobrčo, ki nas usmerijo na vzpenjajočo se makadamsko cesto, ki nas vodi še mimo nekaj hiš, nato pa preide v gozd. Nekoliko višje cesta zavije levo ter preko mostu preči Potočnikov graben. V nadaljevanju se kar nekaj časa vzpenjamo po cesti, ki je zaprta za javni promet, mi pa po njej, ob občasnih razgledih na okoliške gore, nadaljujemo do mesta, kjer nas markacije s ceste usmerijo levo v gozd. Skozi gozd se za nekaj minut strmeje vzpnemo, nato pa se vrnemo na cesto, kateri sledimo do bližnjega desnega ovinka. Za ovinkom ponovno nadaljujemo levo na pešpot, po njej pa se še enkrat vrnemo na cesto. Tudi tokrat po cesti ne nadaljujemo dolgo, nas pa oznake za Preval, Begunjščico in Roblekov dom, usmerijo rahlo desno na razmeroma strm kolovoz. Po kolovozu se ob občasnih razgledih vzpnemo do mesta, kjer se priključimo Bornovi poti, mi pa z razpotja nadaljujemo levo ter se nato mimo pašne ograje, v nekaj minutah vzpnemo do planine Preval-a, kjer na levi, nekoliko višje, opazimo planšarijo, od katere se nam odpre lep razgled, ki seže vse do Triglava.
Nadaljujemo rahlo desno ter pot nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Roblekovega doma čez Rožo, Poljške planine in planine Planinca. Po cesti se vzpnemo še za približno 100 višinskih metrov, nato pa se s ceste v desno odcepi markirana pot čez Rožo, ki vodi do Roblekovega doma, mi pa še naprej nadaljujemo po cesti, ki se nekoliko naprej prične spuščati. Sledi razmeroma dolg spust, po slabši cesti, s katere se nam občasno odpre nekaj razgleda po pobočjih Begunjščice, občasno pa se nam odpre tudi nekaj razgleda na drugo stran.
Ko dosežemo širšo cesto se spust konča, mi pa nadaljujemo desno ter se v nekaj korakih sprehodimo do pastirske koče na planini Planinca.
Za kočo gre cesta v gozd ter se v nadaljevanju zložno do zmerno vzpenja. Po dobrih 10 minutah nadaljnje hoje prispemo do Tomčeve koče na Poljški planini.
Lajb - Preval-a 1:30, Preval-a - planina Planinca 1:00, planina Planinca - Poljška planina 15 minut.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (januar, marec in april).

zemljevid poti
Ob poti: Koča na planini Preval-a (1311m), Planina Planinca (1136m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Tolsti vrh (pri Poljški planini), Roblekov dom na Begunjščici, Begunjščica
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini1 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini2 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini3 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini4 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini5 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini6 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini7 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini8 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini9 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini10 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini11 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini12 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini13 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini14 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini15 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini16 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini17 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini18 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini19 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini20 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini21 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini22 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini23 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini24 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini25 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini26 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini27 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini28 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini29 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini30 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini31 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini32 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini33 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini34 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini35 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini36 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini37 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini38 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini39 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini40 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini41 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini42 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini43 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini44 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini45 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini46 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini47 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini48 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini49 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini50 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini51 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini52 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini53 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini54 Podljubelj (Lajb) - tomceva_koca_na_poljski_planini55
Diskusija o izletu Podljubelj (Lajb) - Tomčeva koča na Poljški planini ()
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki