Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Planina Osredki / Pod Luknjo - Planina Osredki

Pod Luknjo - Planina Osredki

Natisni
Izhodišče: Pod Luknjo (950 m)
Širina/Dolžina: 46,2488°N 13,9145°E
Čas hoje: 1 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 450 m
Višinska razlika po poti: 450 m
Zemljevid: TNP 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 4.958
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 12
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Iz Bohinjske Bistrice nadaljujemo levo v smeri Tolmina in Soriške planine. Kmalu pa bomo ob cesti opazili oznake za Črno prst desno, vendar mi nadaljujemo naravnost. Le malo pozneje pa pridemo do križišča, kjer nas smerokaz usmeri desno proti vasi Ravne. Usmerimo se na to cesto, ki nas pripelje do konca vasi, kjer se konča asfalt. Naprej nadaljujemo po makadamski cesti, ki nas pelje mimo bivšega doma dr. Janeza Mencingerja (danes zasebna hiša). Tej cesti nato sledimo še približno 4km do mesta, kjer se nam z desne strani priključi slabša gozdna cesta (v bližini je lovska opazovalnica, številni kolovozi in planinska oznaka za Črno prst). Parkiramo na enem od več manjših parkirišč ob cesti, a tako da ne oviramo gozdarskega dela (spravilo lesa).
Opis poti:
Zaradi gozdarskih del in posledično številnih traktorskih vlak je začetek poti razmeroma težko najti. Med lovsko opazovalnico in planinsko tablo za Črno prst so trije večji kolovozi, ki se s ceste usmerijo levo navzgor (smer našega prihoda). Izberemo "prvega" torej tistega, ki je najbližji lovski opazovalnici (planinska tabla za Črno prst pa nas usmeri na "zadnji" kolovoz, vendar, če se bomo usmerili v smeri te table bomo hitro zašli).
Torej če smo se odločili za vzpon po "prvem" kolovozu bomo že po nekaj minutah vzpona opazili markacije (pot pride prečno od "zadnjega" kolovoza in je povsem zaraščena). Široki traktorski vlaki nato sledimo nekoliko proti levi, a le do mesta, kjer nas markacije usmerijo desno na nekoliko ožji kolovoz. Naprej je orientacija bistveno lažja, saj se konča labirint kolovozov. Z občasno nekoliko bolj strme poti pa se kmalu levo odcepi označena pot proti Orožnovi koči.
Nadaljujemo naravnost po kolovozu, ki nas višje pripelje v manjšo dolinico po kateri se povzpnemo do gozdne ceste (do sem potrebujemo približno 30 minut). Ko stopimo na cesto nadaljujemo nekaj korakov v levo, nato pa nas planinska tabla za Črno prst usmeri desno v gozd, kjer se začne strmo vzpenjati. Pot nekoliko višje preči zaraščeno jaso (praprot in malinovje) in se nato vrne v gozd, kjer se nadaljuje vse do planine Osredki.
zemljevid poti - Planina Osredki
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Četrt (1 h 45 min), Črna prst (1 h 15 min), Konjski vrh (2 h), Poljanski vrh (2 h 15 min), Matajurski vrh (2 h 35 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Pod Luknjo - Planina Osredki1
Pod Luknjo - Planina Osredki2
Pod Luknjo - Planina Osredki3
Pod Luknjo - Planina Osredki4
Pod Luknjo - Planina Osredki5
Pod Luknjo - Planina Osredki6
Pod Luknjo - Planina Osredki7
Pod Luknjo - Planina Osredki8
Pod Luknjo - Planina Osredki9
Pod Luknjo - Planina Osredki10
Pod Luknjo - Planina Osredki11
Pod Luknjo - Planina Osredki12
Diskusija o izletu Pod Luknjo - Planina Osredki
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki