Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Krnčica / Planina Zapleč - Krnčica (s planine Zaprikraj čez Vršič)

Planina Zapleč - Krnčica (s planine Zaprikraj čez Vršič)

Natisni
Izhodišče: Planina Zapleč (1201 m)
Širina/Dolžina: 46,2833°N 13,6308°E
Ime poti: s planine Zaprikraj čez Vršič
Čas hoje: 4 h
Zahtevnost: delno zahtevna neoznačena pot
Višinska razlika: 941 m
Višinska razlika po poti: 941 m
Zemljevid: Triglavski narodni park 1:50000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Avtor: atoamac
Ogledov: 11.908
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 24
Število komentarjev: 8
Dostop do izhodišča:
Iz Drežnice nad Kobaridom po asfaltni cesti do Drežniških Raven, nato po včasih malo zdelani makadamski gozdni cesti do parkirišča pred planino Zapleč.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti čez planino Zapleč do sosednje planine Zaprikraj. Na desni poiščemo stezo, ki pelje na greben. Na grebenu sledimo shojeni poti, med ostanki italijanskih vojaških položajev s Soške fronte, mimo vrhov Vršič, Vrh Ruš, Oblo Brdo do širokega sedla Vrata, od koder po širokem brezpotnem grebenu dosežemo vrh Krnčice.
zemljevid poti - Krnčica
Ob poti: planina Zaprikraj (1208m), Vršič (1897m), Vrh Ruš (1864m), Oblo brdo (1957m), sedlo Vrata (1938m), Lopatnik (2012m), Skutnik (2074m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Planina Zapleč - Krnčica1
Planina Zapleč - Krnčica2
Planina Zapleč - Krnčica3
Planina Zapleč - Krnčica4
Planina Zapleč - Krnčica5
Planina Zapleč - Krnčica6
Planina Zapleč - Krnčica7
Planina Zapleč - Krnčica8
Planina Zapleč - Krnčica9
Planina Zapleč - Krnčica10
Planina Zapleč - Krnčica11
Planina Zapleč - Krnčica12
Planina Zapleč - Krnčica13
Planina Zapleč - Krnčica14
Planina Zapleč - Krnčica15
Planina Zapleč - Krnčica16
Planina Zapleč - Krnčica17
Planina Zapleč - Krnčica18
Planina Zapleč - Krnčica19
Planina Zapleč - Krnčica20
Planina Zapleč - Krnčica21
Planina Zapleč - Krnčica22
Planina Zapleč - Krnčica23
Planina Zapleč - Krnčica24
Diskusija o izletu Planina Zapleč - Krnčica (s planine Zaprikraj čez Vršič)
masker31. 10. 2014
super izlet
ajo6231. 10. 2014
Ja,prav tako,Masker.dan je bil cudovito jesenski,idealna temperatura,enkratni razgledi tja do Dolomitov-na prosto oko se je z vrha Krncice lahko videlo Pelmo,Civetto,Antelao..da o sosednjih Julijcih niti ne govorimo. Nad 1900 je na nekaterih osojnih legah bilo nekaj snega oziroma ledu. Sicer sem turo zacel na planini Zaplec proti Vratom in Krncici,nazaj pa po grebenski mulatjeri do Vrsica in dol po drugi mulatjeri do planine Zaprikraj. Tam sem tudi srecal edino osebo na tej turi,simpaticno planinko Majo.ki je tako kot jaz sprehajaje uzivala v zadnjih popoldanskih zarkih jesenskega sonca..
masker1. 11. 2014
Oj ajo! Lepo si opisal in izpovedal svoje vtise in občutke na tej tvoji planinski jesenski turi. Verjamem tudi, da si užival stoodstotno, saj je bil petkov dan kot nalašč za take planinske podvige.....in ti si jih s pridom izkoristil. Imel si tudi srečo jih izkoristiti v prijetni ženski družbi!! Fajn se imej in uživaj današnji prvi novemberski dan, ki je prav tako sončen. Imej se!:nasmeh)
CarpeDiem2471. 11. 2014
Super fotke, upam da grem v kratkem na tole pot tudi sam.
vstarc1610. 11. 2015
Prejsnji vikend sem prehodil greben od sedla Vrsic do Krna. Cesta iz Drezniskih raven (3,5 km makadama) do pl. Zaplec je v glavnem v redu, nekaj je razdrapanih mest, ampak normalno prevoznih z osebnim avtomobilom. S planine Zaplec sem prvih 350 m visine hodil po brezpotju (trave) v smeri sedla Vrsic, dokler nisem ujel mulatjero. Naprej do grebena in po njem je hoja bila lagodna, na prevalu Vrata se prikljuci markirana pot s pl. Zaplec. Pot cez greben Krncice je markirana,in pelje vse do pod Krnsko skrbino. Ker sem v temi hodil od Srednjega vrha napreja so mi markacija dokaj olajsale orientacijo, le na nekaj mest sem nekolio zasel z nje. Prespal sam v ZS Gomisckovega zavetisca z cudovitim nocnim razgledom na zaledje Trzaskega zaliva. V nedeljo je bil se en lep jesenski dan z razgledi vse do dolomitskih vrsacev. Sestopil sem po poti Silva Korene i potem Zahodni drezniski smeri. Steza ki pelje nazaj na pl Zaplec je na mojem zemljevidu (KRN, PZS, 1992) nekoliko napacno vrisana, najboljse jo je poiskati takoj pod skalami in je v prvem delu le nakazana, tudi pozneje veckraqt izgine in jo je treba iskati.
skiro12318. 08. 2019
Danes bil na tej poti in jo močno odsvetujem. Mulatejera ki vodi do grebena je povsem zaraščena veliko bolje ni niti s potjo/mulatjero, ki vodi po grebenu od Kala (?) vse do Vršiča. Šele od tam naprej (ko se priključi markirana pot) je pot taka, da lahko nosi to ime. Ker pot nima veliko informacij (opisa, slik) bi bilo bolje, da je ni med potmi. Seveda pa to ne zmanjšuje Krnčice kot odlične destinacije. Lep in razgleden vrh!
winni7. 06. 2020
Se strinjam s predhodnikom, pot do sedla med Vršičem in Kalom je povsem zaraščena, pot je treba iskati med kupi visokih trav, kar naredi vzpenjanje zelo naporno.
Spust je zagotovo enostavnejši.
akvarij19. 09. 2020
Danes smo se po tej poti spuščali in tudi spust ni niti enostaven, niti prijeten. Na srečo je bila za nami prekrasna tura na Krnčico in Lopatnik in se nismo preveč razburjali mežikanje
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki