Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Veliki Kopi (1542 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Krnčica / Planina Zapleč - Krnčica (neoznačena mulatjera )

Planina Zapleč - Krnčica (neoznačena mulatjera )

Natisni
Izhodišče: Planina Zapleč (1201 m)
Širina/Dolžina: 46,2833°N 13,6308°E
Ime poti: neoznačena mulatjera
Čas hoje: 3 h
Zahtevnost: delno zahtevna neoznačena pot
Višinska razlika: 941 m
Višinska razlika po poti: 941 m
Zemljevid: Bovec 1:25000, Julijske Alpe -Triglavski narodni park 1:50000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Avtor: atoamac
Ogledov: 21.306
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 13
Število komentarjev: 42
Dostop do izhodišča:
Iz Drežnice vodi asfaltna cesta do Drežniških Raven, nato makadamska, mestoma zdelana gozdna cesta na planino Zapleč. Nekaj prostora za parkiranje je tik pred vstopom na planino.
Opis poti:
Shojena steza nas s parkirišča povede v travnata pobočja, kjer sledi dobro ohranjeni mulatjeri, ki se v ključih vzpenja na sedlo Vrata. Malo pod sedlom se steza odcepi v pobočje, skozi kratek predor, na greben in na vrh. Na vrhu je večji možic. Steza, pravzaprav vodoravna mulatjera, se po jugozahodnem pobočju tik pod grebenom nadaljuje proti Srednjemu vrhu in v smeri proti Krnu, kamor pa ni mogoče brez težjega plezanja.
zemljevid poti - Krnčica
Ob poti: sedlo Vrata (1938m), Lopatnik (2012m), Skutnik (2074m), ostanki italijanskih vojaških položajev (2000m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Planina Zapleč - Krnčica1
Planina Zapleč - Krnčica2
Planina Zapleč - Krnčica3
Planina Zapleč - Krnčica4
Planina Zapleč - Krnčica5
Planina Zapleč - Krnčica6
Planina Zapleč - Krnčica7
Planina Zapleč - Krnčica8
Planina Zapleč - Krnčica9
Planina Zapleč - Krnčica10
Planina Zapleč - Krnčica11
Planina Zapleč - Krnčica12
Planina Zapleč - Krnčica13
Diskusija o izletu Planina Zapleč - Krnčica (neoznačena mulatjera )
mili3.10.2011
Turo smo opravili v nedeljo, Razgled z vrha je prečudovit. Pot je povsem sveže markirana, kar pride zelo prav pri prehodu z mulatjere na vrh. Cesta do planine pa ni v najbolšem stanju.
ljubitelj gora25.8.2014
CarpeDiem2471.1.2015
Če želi jutri (2.1.) kdo na Krnčico in mogoče nima prevoza, se ob 7.30 dobimo v Kobaridu na Petrolu in naj prisede v modro terensko vozilo, pa se skupaj zapeljemo do planine Zapleč.nasmeh
David M2.1.2015
Jaz imam pa namen iti gor jutri. Kakšne so kaj razmere na poti - količina snega, je že kaj shojeno? Je pot do planine prevozna za navaden avto (kombi Fiat Scudo)?
CarpeDiem24711.8.2015
Včeraj smo obiskali Krnčico s planine Zapleč in moram reči, da je makadamska pot kar v dobrem stanju, npr. moj R Clio ni niti enkrat kje nasedel ali naletel na kakšne težave. Pot je primerna za vsakogar, ker ni ravno izpostavljena in neke večje nevarnosti ne srečate nikjer na celotni poti do Krnčice (govorim za povratek po isti poti na Zapleč).

Morda bi veljalo posodobiti fotografijo z vrha, ki je sedaj na vrhu precej markanten križ. nasmeh
darinka45.5.2017
Je bil letos kdo na Krnčici? Kakšna je cesta do planine Zapleč?
palček plezalček6.5.2017
Darinka, pred mesecem sem se peljala do korita, ki je res malo nad Drežniškimi Ravnami, a sem videla avto, ki se je vračal s planine. Mislim, da so bili gozdarji, ker je bilo slišati žaganje. Ni bilo terensko vozilo.
darinka46.5.2017
Aha , saj najbrž se da. Sem spraševala, ker sem danes mislila iti tja gor. No potem sem se odločila za Krn. Sem bila samo enkrat na Krnčici in mi je bila lepa tura.Hvala vseeno.nasmeh
keti121.6.2017
Včeraj smo opravili tole turo (iz Drežniških Raven). Cesta za bolj nizka vozila ni najboljša. Nad planino Zapleč je pot vzorno označena in zelo lepa. Kljub veliki strmini pobočja proti Vratom je ves čas speljana lagodno in nikjer ni strma. Najbolj me je navdušilo nadaljevanje od Vrat, ko se nadaljuje široka in udobna pot, samo mestoma je malo ožja, nikjer pa zares izpostavljena. Na vrhu je razgled čudovit. Naprej proti Krnu so bile še vedno oznake. Zanima me, če se v nadaljevanju proti Krnu težavnost kaj poveča?
Vsekakor lepa tura, zaradi velike višinske razlike pa kar naporna.
rozka22.6.2017
Hojla @keti1...pot, naprej od Krnčice, sem prehodila lani in je markirana vse do "škrbine" med Batognico in Krnom. Meni zelo všečna pot, ki ne predstavlja nobenih nevarnosti, je dovolj široka in lagodna za hoditnasmeh, tako, da...kar pogumnomežikanje
Enka22.6.2017
Zanimivo, v opisu poti pa piše, da je do Krna potrebno "težko plezanje" zadrega
mirank22.6.2017
Seveda, opisovalec je mislil direkten vzpon na vrh s škrbine med Krnom in Srednjim vrhom, pa še tam ni prav panike, le prave prehode je treba poznati. Steza preči meliščna pobočja v levo na pot od jezera par metrov pod škrbino med Krnom in Batognico...
ljubitelj gora22.6.2017
Cesta do pl. Zapleča je bila 2 tedna nazaj zelo slaba. Ne priporočam, avto se pusti na koncu asfalta.
keti122.6.2017
Rozka, hvala za odgovor. Tudi jaz sem prej brala, da je nadaljevanje proti Krnu zelo zahtevno, zato me je čudilo, da bi tako "plezalno" pot tako lepo označili.
Jo sprobamo prihodnjičnasmeh
rozka23.6.2017
@keti1...sem preverila še slikce od te turce, za vsak slučaj, mežikanje, škoda, da jih tle ne morem naložiti...stezica, ki se iz vrha Srednjega vrha odcepi levo pod stenco, na melišča in se pod škrbino združi z markirano iz K. jezera, luštna, nezahtevna, s čudovitimi razgledi, kjer lahko zaviješ malo na pode, ali se držiš markacijnasmeh...po moje boš uživalamežikanje, je pa res fino imeti dva avta, če ne je povratek dooolgvelik nasmeh
srečno...
gor in dol19.8.2017
Cesta do pl. Zapleča je bila 2 tedna nazaj zelo slaba.Prosim za kakšno novejšo info glede stanja te ceste? Hvalaeek
gor in dol19.8.2017
ljubitelj gora : "Cesta do pl. Zapleča je bila 2 tedna nazaj zelo slaba"...Prosim za kakšno novejšo info glede stanja te ceste? Hvalaeek
maks5716.8.2018
Lepo prosim za kakšno informacijo glede stanja ceste do planine Zapleča.
julika16.8.2018
3 tedne nazaj zelo slaba, ni za nizke avte
maks5717.8.2018
Hvala za odgovor, Julika! Vsekakor bom upošteval tvoj nasvet, saj imam (žal) nizek avto.
darinka427.8.2018
Kje se potemtakem pusti avto?V Drežniških Ravnah? Koliko se potem podaljša hoja do vrha Krnčice?
mirank27.8.2018
Pri koritu nad Ravnami; turo se podaljša za cca urco- vse odvisno od hojemežikanje
darinka427.8.2018
Hvala nasmeh
keti128.8.2018
Takoj od korita naprej je razpotje: desno kaže za pl. Zapleč in Vrata, levo pl. Zaprikraj in Krasji vrh. Priporočam levo varianto, je dosti bolj prijetna, skoraj ves čas po senci, se pa s pl. Zaprikraj potem spustiš 5 min proti pl. Zapleč do odcepa za Vrata.
darinka430.8.2018
Bili smo včeraj. Avto smo pustili pri koritu, čeprav se nam je zdela cesta čisto v redu. In z navadnimi nizkimi avti so vozili na planino. Odločili smo se , da gremo kar naravnost po travi do grebena. Ni zgledalo proti vrhu tako strmo kot je bilo v resnici. Tudi po vseh štirih se je dalo prav lepo iti. Kač v tisti visoki travi ni bilo. Potem pa hoja po grebenu vse do vrha Krnčice.
piamhrob5.7.2019
Zelo lepa pot. Priporočam, da pot začnete po makadam cesti od parkirišča Drežniške ravne do planine Zapleč, nato po dobro označeni poti proti Lopatniku in naprej proti Krnčici. Pot je lahko prehodna.
winni23.6.2020
Škoda da ni kakšne zajle proti samemu vrhu, bi lahko bila ena najlepših vojaških poti pri nas, sploh s takšnimi razgledi. mrk pogled
mirank23.6.2020
ja in kaj še, asfalt do Zapleča pa še malo po mulatierizavijanje z očmi
winni4.7.2020
Predvsem pa bi lahko uredili cesto do Zapleča, ker je na nekaterih mestih res obup
Jure1914.9.2020
Zdravo. Torej je pot potem markirana? Z veseljem bi se prihodnji teden podal na vrh, vendar me neoznačene poti ne privlačijo.. kako je potem z markacijami, je pot dobro markirana ali ne? Hvala za odgovore!
Lp, Jure
darinka414.9.2020
Iz Zapleča je pot vidna. Vsaj mi nismo imeli težav. Cesta pa polna lukenj.
Enka19.9.2020
Od planine Zapleč je pot vidna, načelno je markirana, ampak ne bogato. vendar ni možnosti, da zaideš. Od odcepa v desno (proti tunelu) dalje je pot odlično na novo označena vse do vrha.
12a3bc15.6.2021 11:13:56
Na zemljevidu je vrisana pot na srednji vrh (pod Krnom) ne najdem pa navodil to tja. Zanima me če je kdo to pot prehodil in če obstaja pot oz če je brezpotja prehodno med vrhovi srednji vrh, krčnica, Skutnik, Lopatnik, Oblo brdo, Vrh Ruš, Vršič in Kal?
Hvala za odgovore. velik nasmehvelik nasmeh
mirank15.6.2021 11:53:10
To so nekdanji položaji prve bojne črte It armade in kot taki so lahko prehodni. Stezica-lepo vidna pod sev steni Krna pripelje na stezo Lepena-Krn tik pod škrbino v gl grebenu. Je vse lepo vidno na terenu in se nimaš kam zgubit.
darinka415.6.2021 11:58:04
Ja Srednji vrh je malo naprej od Krnčice , če greš z Lopatnika. Par let nazaj smo prehodili s planine Zapleč na Lopatnik Vrata, Krnčica Srednji vrh Krn. Tudi iz planine Zaprikraj najdeš stezico do vrh Ruš Vršičev in oblega Brda. Se pa da iti po grebenu. Vsaj kar se spomnim pred leti. Zdaj ne vem kako je. Če pa nameravaš s Krna na Skutnik in Grivo svetujem da vzameš s sabo nekoga , ki je tod že hodil. Nekaj brezen je ob poteh. Nekje jih niti ni več poti mislim. In kar je najpomembnejše. Nikar v megli. In na kače je treba biti pozoren. Se spomnim na Kalu sta bila dva gada nedaleč eden od drugega. Črn in pisan. Tam imajo mir pred nami.
12a3bc17.6.2021 13:38:06
Če koga zanima pot po skrajni desni muletjeri, ki naj bi vodila na srednji vrh. Vrisana je tako na zemljevidu na hribi.net kot na Google zemljevidih.
Včeraj smo se odpravili po omenjeni poti katera je zaradi zim in nevzdrževanja žal povozil čas. mrk pogled Sprva je pot na travniku in skozi gozdička dobro ohranjena. Nato pridemo do snežišča za katerim se pot občasno vidi vendar je zaraščena z visoko travo, nizkim grmičevjem. Prehodnost in vidnost poti pa dodatno otežuje visoko grmičevje in manjša drevesa, ki so jo prerasla. Useno sva z pomočjo Google zemljevidi in z vključeno lokacijo uspela prehoditi do vrha ovinkov, kjer naj bi se pot prečno nadaljevala levo. Tu pa se pot konča. Načeloma bi lahko steno poskušali prečkati vendar sva se zaradi neprimerne opreme, nekaj snežišč, nevarnosti zdrsa in padajočega kamenja raje vrnila v dolino. Sploh pa bi sam potek poti dobesedno ugibala. mrk pogledmrk pogled
Žal mi je, da se pot ni ohranila saj ponuja res fantastične razglede. zavijanje z očmizavijanje z očmi
Tf5621.6.2021 18:08:08
Pot je dobro ohranjena in vidna in tudi označena.je pa po grebenu na dolocenih koncih še nekaj snega tako da zimska oprema ni odveč.
lepenatka18.9.2021 15:56:04
Ta lepota tudi mene že nekaj časa mika.nasmeh
Koliko časa pa je potrebno za pot s Krnčice preko Srednjega Vrha do Škrbine(normalne hoje)?
j.19.9.2021 15:37:51
Pozdravljena, Lepenatka! Kakšno uro in pol normalne hoje. Odvisno, koliko si utrujen od hoje pred tem. nasmeh Pot, ki se odcepi proti vrhu Krnčice, ta vrh tudi preči in se kasneje ponovno združi s spodnjo potjo. Jaz tega nisem opazil in sem se zato kakih 150 m vračal po isti poti na spodnjo pot ter tako izgubil 5 do 10 minut.
Srečno!
lepenatka19.9.2021 17:44:05
Super, hvalanasmeh.
Upam, da mi še letos uspe do teh zelo oddaljenih koncev.
Primozz_9415.6.2022 20:13:52
Pozdravljeni!

Je že kdo letos opravil greben med Lopatnikom Krnčico in srednjim vrhom, zanima me glede preostanka snega v grapah Lp Primož
taja322.6.2022 16:52:58
Med Lopatnikom in Krnčico snega ni - preverjeno 20.6., po moje tudi naprej po grebenu do Srednjega vrha ni več snega.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2022 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki