Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili pri Odomovemu jezeru?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Koča na Planini pri Jezeru / Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru

Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru

Natisni
Izhodišče: Planina Blato (1147 m)
Širina/Dolžina: 46,3112°N 13,8501°E
Čas hoje: 1 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 306 m
Višinska razlika po poti: 306 m
Zemljevid: Triglav 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 81.310
 7 osebam je objava všeč
Število slik: 14
Število komentarjev: 8
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Z vožnjo nadaljujemo proti Bohinjskemu jezeru (Ribčev laz), pri katerem pridemo na križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri Stare Fužine. V Stari Fužini pa v križišču pri kapelici zavijemo ostro levo na vzpenjajočo cesto v smeri planine Blato, planine Vogar in doline Voje. Cesta nas naprej pripelje do mesta, kjer pobirajo cestnino in parkirnino, mi pa ji sledimo naprej do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo levo (desno Voje). Cesti nato sledimo do naslednjega križišča (peljemo se kar nekaj časa), kjer zavijemo ostro desno v smeri planine Blato (naravnost planina Vogar). Tej cesti nato sledimo do parkirišča nad planino Blato.
Opis poti:
Z označenega parkirišča na planini Blato se vrnemo nekaj 10 korakov nazaj, nato pa se usmerimo na širok in sprva tudi precej strm kolovoz v smeri planine pri Jezeru. Po 10 minutah razmeroma strmega vzpona, pridemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo po levem strmem kolovozu (naravnost planina v Lazu), le temu pa se malo višje priključi še markirana pot s planine Vogar. Nadaljujemo po širokem, deloma kamnitem kolovozu, ki se višje prehodno položi, nato pa se strmo vzpne skozi manjši usek. Naprej se pot ponovno položi ter za tem preči strma pobočja (v snegu in ledu nevarnost zdrsa). Le malo naprej pot zavije ostro v levo in nas pripelje v mrzlo dolinico imenovano Pungrat, kjer prečimo opuščeno pašno ograjo. Pot naprej se ponovno prične strmeje vzpenjati, nato pa zavije v desno ter se povsem položi. Le nekaj metrov naprej se nam z leve priključi še pot s planine Vodični vrh, mi pa nadaljujemo naravnost in po 5 minutah nadaljnje hoje prispemo do planine pri Jezeru, sredi katere stoji planinska koča.
zemljevid poti - Koča na Planini pri Jezeru
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Planina Blato (6 h), Črno jezero (1 h 40 min), Dom na Komni, Planina Lopučnica, Planina Dedno Polje ( 30 min), Planina v Lazu (1 h), Planina Viševnik, Planina Ovčarija (1 h 15 min), Koča pri Triglavskih jezerih, Pršivec, Rigeljc (2 h), Stadorski Orliči (2 h), Vrtec (2 h), Visoka glava (1 h 30 min), Kovačičeva glava (1 h 30 min), Jezero v Ledvicah (3 h 15 min), Rušnata glava (1 h 50 min), Bela glava (2 h), Zeleno jezero (3 h 40 min), Vrh nad Vodeno Rupo (2 h), Rjavo jezero (3 h 45 min), Kreda (2 h 20 min), Zasavska koča na Prehodavcih, Mala Tičarica, Slatna (2 h), Velika Tičarica (2 h 50 min), Koča na Doliču (4 h 15 min), Prvi Vogel (3 h), Kopica (3 h 30 min), Srednji Vogel (3 h), Čelo, Mala Zelnarica, Malo Špičje (5 h), Velika Zelnarica (3 h 30 min), Zadnji Vogel (3 h 15 min), Veliko Špičje, Morbegna (5 h 55 min), Glava v Zaplanji (6 h), Kanjavec (4 h 45 min), Triglav (6 h 45 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru1
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru2
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru3
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru4
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru5
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru6
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru7
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru8
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru9
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru10
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru11
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru12
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru13
Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru14
Diskusija o izletu Planina Blato - Koča na Planini pri Jezeru
velkavrh1. 08. 2008
Bil danes tu na poti k koči Pri Triglavskih jezarih.Izredna lega koče nad jezerom.Res lep izlet za dopoldan ali popoldan. Ne dolga in ne naporna pot.Primerna je tudi za manjše otroke.Zelo priporočam!
velkavrh6. 08. 2009
Tudi letos bil tu na poti proti vršacem nad dolino Triglavskih jezer.Do sem je res prijeten izlet.Prijetno je posedeti pri koči in si naročiti recimo kak sok,da ne bom delal reklame za kaj drugega.
agrabeljsek18. 08. 2010
pred več kot 30 leti sem tam pustil kar veliko koncev tedna . Ni mi žal. Posebno lepi so bili januarski pohodi na Planino pri jezeru--v staro kočo pred požarom. Še vedno je kak od takrat postavljen drog za table . Lepo je tam.
Taja6. 09. 2010
Štiri čudovite dni smo preživeli na Planini,naužili smo se planinskega raja po Fužinskih planinah, divjega razgleda iz Male Tičarice in adrenalinskega vzpona na Ograde čez Lazovški preval. Vse to pa smo ob večerih podoživljali ob omamnem vonju iz kuhinje, v družbi prijaznega, dobrovoljnega,ustrežljivega oskrbnika in nnjegove harmonike, v topli,urejeni, izredno čisti koči.Enkratni ste, vsi trije, čim dalj ostanite v naših hribih, vsaka koča bi vas bila vesela.
Maks pa naj ostane kar v dolini, saj vsega lepega in pozitivnega v hribih ne občuti!
andrejp27. 05. 2015
OTVORITEV KOČE NA PLANINI PRI JEZERU 30.05.2015
+386 51 632 738 (samo v sezoni)
Rokovnjacica30. 08. 2017
Kdaj pa se koča zapre? Ali je izven sezone odprta tudi ob koncih tedna?
turbo30. 08. 2017
Pozimi je koča zaprta, imaš pa na voljo zimsko sobi, ki je takrat odprta:

https://www.pzs.si/koce.php?pid=30
pojoča travica28. 05. 2018
PD LPP sporoča, da bo Koča na Planini pri Jezeru odprla svoja vrata 2.6.2018. Dobrodošli!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki