Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kako se imenuje najvišji vrh Bohinjsko-Tolminskih gora?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Planina Ravne / Planica (Planinšek) - Planina Ravne (po cesti)

Planica (Planinšek) - Planina Ravne (po cesti)

Natisni
Izhodišče: Planica (Planinšek) (1085 m)
Širina/Dolžina: 46,3299°N 14,6932°E
Ime poti: po cesti
Čas hoje: 1 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 415 m
Višinska razlika po poti: 415 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 6.387
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 22
Število komentarjev: 8
Dostop do izhodišča:
a) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Stahovici in prelazu Črnivec. Nekaj 100 metrov pred prelazom Črnivec zapustimo glavno cesto, ki vodi proti Gornjemu Gradu in z vožnjo nadaljujemo ostro levo v smeri prelaza Volovljek (Kranjski Rak). Z omenjenega prelaza nadaljujemo naravnost (levo cesta, ki vodi na Veliko planino, desno Štajerski Rak) ter se pričnemo spuščati proti Lučam. Nižje se cesta nekoliko položi in nas pripelje v dolino Podvolovljek. V nadaljevanju se najprej peljemo mimo odcepa cesta, ki vodi v dolino Lučke Bele, nato pa še mimo bara pri Gamsu. Za barom postanemo pozorni, saj se le nekaj 100 metrov naprej v levo odcepi cesta, ki vodi proti planini Podvežak in Ravne ter kmetiji Planinšek (ob mestu, kjer zapustimo glavno cesto je oznaka ceste približno 11 km). Naprej se peljemo po sprva še asfaltni cesti, ki se v nadaljevanju vzpenja proti Dleskovški planoti. Malo nad tem, ko se asfalt konča se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Lučam, mi pa zavijemo ostro levo v smeri Korošice. V nadaljevanju se cesta vzpenja proti Dleskovški planoti, mi pa ji sledimo do križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti Planici oz. kmetiji Planinšek. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
b) Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kamniku. Ko ob cesti opazimo oznako ceste, ki kaže 10,5 km, pa postanemo pozorni na desni odcep, saj se bo le malo naprej v desno odcepila cesta proti planini Podvežak in Ravne ter kmetiji Planinšek. Naprej se peljemo po sprva še asfaltni cesti, ki se v nadaljevanju vzpenja proti Dleskovški planoti. Malo nad tem, ko se asfalt konča se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Lučam, mi pa zavijemo ostro levo v smeri Korošice. V nadaljevanju se cesta vzpenja proti Dleskovški planoti, mi pa ji sledimo do križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti Planici oz. kmetiji Planinšek. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po levi cesti v smeri Korošice, planine Podvežak in planine Ravne (desno Planinšek). Cesta se najprej zložno vzpne skozi pas gozda, nato pa nas pripelje na travnate senožeti nad kmetijo Planinšek. Tu se v levo odcepi markirana, a slabše uhojena pot proti planini Podvežak, na desno se nam odpre lep pogled proti Rogatcu in Lepenatki, mi pa nadaljujemo naravnost po cesti, katera se vrne v gozd ter nas višje pripelje na označeno križišče, kjer ponovno nadaljujemo naravnost (levo planina Podvežak).
Pot naprej nas vodi v smeri planine Ravne, Moličke planine, Velikega vrha in Dleskovca ter se še naprej nadaljuje po cesti. Le malo naprej prispemo do prijetnega počivališča s klopjo in mizo, s katerega se nam odpre lep pogled na Smrekovško pogorje in bližnjo ter daljno okolico. Cesta, ki se takoj vrne v gozd ima višje nekaj manjših križišč, mi pa na vseh nadaljujemo po "glavni" cesti, kateri sledimo vse do planine Ravne.
zemljevid poti - Planina Ravne
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Planica (Planinšek) - Planina Ravne1
Planica (Planinšek) - Planina Ravne2
Planica (Planinšek) - Planina Ravne3
Planica (Planinšek) - Planina Ravne4
Planica (Planinšek) - Planina Ravne5
Planica (Planinšek) - Planina Ravne6
Planica (Planinšek) - Planina Ravne7
Planica (Planinšek) - Planina Ravne8
Planica (Planinšek) - Planina Ravne9
Planica (Planinšek) - Planina Ravne10
Planica (Planinšek) - Planina Ravne11
Planica (Planinšek) - Planina Ravne12
Planica (Planinšek) - Planina Ravne13
Planica (Planinšek) - Planina Ravne14
Planica (Planinšek) - Planina Ravne15
Planica (Planinšek) - Planina Ravne16
Planica (Planinšek) - Planina Ravne17
Planica (Planinšek) - Planina Ravne18
Planica (Planinšek) - Planina Ravne19
Planica (Planinšek) - Planina Ravne20
Planica (Planinšek) - Planina Ravne21
Planica (Planinšek) - Planina Ravne22
Diskusija o izletu Planica (Planinšek) - Planina Ravne (po cesti)
danicak26. 07. 2013
od Planinška bi jutri opravili eno krožno daljšo pot,da bi vključili tudi kakšen 2-tisočak(lažji) in se vrnili na izhodišče. ali od tu pot tudi Vodotončnikovega jezera,Korošice,še kakšno planoto,pa nazaj.
Hvala za kakšen predlog
Daaam26. 07. 2013
Lahko se zapeljete tudi do planine Podvežak (opcija) od tam je pa kar nekaj možnih krožnih variant./saj so od Planinška tudi. Najlažje se boste organizirali da razgrnete zemljevid in si začrtate poljubno krožno turo.. Tudi dvatisočak se lahko vključi vmes (velika zelenica/veliki vrh ali lučki dedec(delno zahteva neoznačena pot) itd itd..
otiv26. 07. 2013
@danicak od Planinška se hodi običajno samo v zimskem času,kajti do sem je splužena cesta,poleti se zapeljemo lahko še više in sicer na planino Ravne ali planino Podvežak od koder so možne ture na vrhove,ki jih je kar veliko.Niso sicer vsi dvatisočaki,je pa stati na njih prav tako prijetno in se ozirati po gorski naravi,ki je tu res lepa in zdaj je še čas cvetic,ki jih je tod vse polno.
Srečno!nasmeh
danicak26. 07. 2013
hvala obema za ideje, se zapeljemo vsaj na planino Ravne(dlje ne-mrk pogled, pa od tam dalje,upam samo, da je cesta uredu v smislu "neizpostavljenosti", to je tudi razlog,da ne gremo do Podvežaka-nasmeh,ker imam zeloo slabe spomine na vožnjo do tja.-nasmeh
otiv26. 07. 2013
@danicak verjetno si že malce pozabila,kje si se vozila,saj že cesta do Planinška vodi po "izpostavljenem" pobočju,višje naprej ni več take "grozote"nasmeh
Daaam26. 07. 2013
naj ne bo ovira tisto pobočje do Planinška nasmeh če ni ledeno( poletje?zadrega) ni razloga da bi imeli črne mislimežikanje ..itk je to samo par minut vžnje vmes.. korajžo v roke pa gremo jezik
danicak26. 07. 2013
-nasmehnasmeh dopuščam možnost,da sem pozabila,hi,hi,mežikanje
t01839621. 12. 2016
Pozdravljeni
Pozna kdo lovsko pot iz kmetije Palčič iz Luč do planine Ravne čez Belo peč??
Hvala za odgovore.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki