Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Dolomiti / Pico Setsas / Passo Campolongo - Pico Setsas

Passo Campolongo - Pico Setsas

Natisni
Izhodišče: Passo Campolongo (1860 m)
Širina/Dolžina: 46,5193°N 11,87393°E
Čas hoje: 3 h 30 min
Zahtevnost: delno zahtevna neoznačena pot
Višinska razlika: 569 m
Višinska razlika po poti: 730 m
Zemljevid: Tabacco 07 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 221
 4 osebam je objava všeč
Število slik: 113
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Skozi Karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Spittalu in naprej proti Lienzu (nekoliko za Spittalom se avtocesta konča). Naprej se peljemo po razmeroma lepi in široki cesti skozi Dravsko dolino, ki nas pripelje v Italijo. Cesta nas v nadaljevanju vodi mimo krajev Dobbiaco / Toblach in Brunico / Bruneck. Le malo za zadnjim omenjenim krajem, mimo katerega vodi obvoznica, pa zavijemo levo v dolino Val Badia. Naprej se peljemo po omenjeni dolini mimo krajev La Vila ter Corvara. Sledi vzpon proti prelazu Passo Campolongo. Nekaj sto metrov pred prelazom bomo na levi strani opazili makadamsko parkirišče na katerem parkiramo. Parkirišče se nahaja za hotelom Laguscei nasproti avtobusne postaje. Ob cesti je tudi spodnja postaja sedežnice. Manjše parkirišče je tudi na desni strani ceste pred avtobusno postajo.
Opis poti:
S parkirišča ob hotelu Laguscei se vzpnemo po kolovozu, ki poteka desno pod žičnico in po nekaj deset metrih pridemo do označenega križišča.
Usmerimo se levo na slabši kolovoz, kamor nas usmerijo oznake za »Inzija, Pralongia«. Desno pa vodi kolovoz proti vrhu Cherz. Naša pot nato preči smučišče na levo stran žičnice in kolovoz hitro preide v stezo. Pot nas nato pripelje v gozd in levo navzdol se odcepi pot proti parkirišču Planac in naprej proti kraju Corvara. Mi nadaljujemo naravnost in pot nas hitro iz gozda pripelje na smučišče. Tu se pot za kratek čas strmo vzpne po smučišču nato pa s smučišča zavije v levo in ponovno preide v gozd. V nadaljevanju pot poteka skozi gozd iz katerega pa se nam občasno vseeno odprejo razgledi proti gorski skupini Puez. Takšna pot nas kmalu pripelje do razpotja, kjer se nam z desne priključi še ena malenkost daljša pot od prelaza Passo Campolongo.
Na razpotju nadaljujemo levo in nato skozi gozd prečimo pobočja večinoma proti vzhodu. Pot nas nato iz gozda pripelje na jaso oziroma smučišče kjer je klopca ter še eno razpotje.
Levo navzdol vodi še ena pot proti kraju Corvara, desno vodi pot proti vrhu Cherz, mi pa še naprej nadaljujemo naravnost in sledimo oznakam »Inzija, Pralongia«. Položna pot, ki se občasno tudi rahlo spusti še naprej poteka skozi gozd proti vzhodu. Tu bomo ob poti opazili tudi kar nekaj klopc ter studenčkov. Ko pridemo iz gozda nato sledi le še kratek spust in pot nas pripelje do sedla Passo Incisa, kjer se priključimo makadamski cesti. Tu se na levi strani nahaja tudi lepo urejena koča La Marmotta.
Na označenem križišču pred kočo nadaljujemo naravnost po cesti v smeri Pralongia. Cesta se takoj od koče prične razmeroma strmo vzpenjati proti vzhodu. Tu pot poteka v bližini žičnice in smučišča Incisa. Še naprej nadaljujemo po vzpenjajoči se cesti s katere se nam odpirajo vse lepši razgledi na gorske skupine Marmolada, Sella in Puez.
Levo nekoliko navzdol se nato odcepi pot proti koči Rifugio Punta Trieste, mi pa še naprej nadaljujemo po cesti navzgor. Višje cesta zavije rahlo v levo in nas pripelje do še enega križišča. Levo vodi še ena pot proti omenjeni koči, mi pa nadaljujemo nekoliko v desno in se še naprej vzpenjamo proti vrhu Pralongia na katerem že vidimo zgornjo postajo žičnice. Po razgledni cesti nato nadaljujemo vse do vrha ob katerem se nahaja tudi koča Rifugio Pralongia. Od tu se nam odpre še lepši razgled tudi na gore nad dolino Val Badia ter proti vrhu Setsas.
Z vrha nadaljujemo po široki poti proti vzhodu kamor nas usmerijo oznake za Setsas in Col di Lana. Sprva se pot rahlo spusti in poteka po širokem neizrazitem grebenu. Pot nato še naprej poteka proti vzhodu in se prične rahlo vzpenjati. Ko se približamo pobočjem vrha Stores, pot zavije v levo in nas pripelje na severno stran omenjenega vrha, kjer je tudi označeno razpotje.
Tu zapustimo širšo makadamsko pot in se usmerimo desno navzgor na stezo, ki se vzpne po travnatem pobočju proti vrhu Stores. Po krajšem vzponu že zagledamo križ na vrhu. Pot nato zavije rahlo v levo in po vršnem travnatem pobočju kmalu dosežemo razgleden vrh s križem in klopco.
Z vrha Stores nadaljujemo po širokem travnatem grebenu in se v nadaljevanju kar nekaj časa večinoma rahlo spuščamo proti vzhodu. Kasneje postane greben na desno južno stran nekoliko bolj strm in pot se nato za kratek čas ponovno nekoliko vzpne. Sledi ponovno spust še naprej po levi strani travnatega grebena. Takšna pot nas nato pripelje do sedlca kjer prečimo kolovoz.
S sedla se ponovno pričnemo vzpenjati in ob poti je ponovno nekaj več dreves. Tu se vzpenjamo tudi ob potočku, ki občasno teče tudi po poti, ki je posledično lahko tudi nekoliko blatna. Drevesa v nadaljevanju ponovno postanejo redkejša in ko se nekoliko približamo pobočjem vrha Setsas nas pot pripelje do označenega razpotja.
Levo vodi pot proti vrhu Setsas, mi pa nadaljujemo naravnost po poti št. 23, ki vodi proti sedlu Passo Sief ter vrhu Col di Lana. Pot od razpotja nas nato vodi mimo manjše hišice ter se še naprej rahlo vzpenja po travnatem terenu. Sledi prečenje pobočja posutega s skalami in balvani, nato pa se pot rahlo spusti in teren ponovno postane nekoliko bolj travnat. Kasneje pot zavije v levo in se vzpne proti meliščem pod prepadnimi stenami vrha Setsas. Tu teren ponovno postane bolj skalnat. V nadaljevanju nato pot preči pobočja pod prepadnimi stenami proti jugovzhodu in se občasno tudi rahlo spusti. Takšna pot nas nato pripelje pod pobočja vrha Pico Setsas kjer je tudi nekoliko slabše vidno neoznačeno razpotje. Vrh Pico Setsas je sicer že nekaj časa lepo viden s poti in se nahaja naravnost pred nami pod prepadnimi stenami vrha Setsas.
Na omenjenem razpotju zapustimo označeno pot proti sedlu Passo Sief in se usmerimo levo na neoznačeno pot proti vrhu Pico Setsas. Od razpotja se strmeje vzpnemo in pot nas vodi proti lepo vidnemu sedelcu na levi strani vrha Pico Setsas. Ta pot je bila včasih tudi označena, tako da lahko ob poti opazimo tudi še kakšno zbledelo markacijo. Na sedlu postane teren ponovno travnat in pot nas pripelje do ograje kjer se nam priključi tudi pot z vzhodne strani.
Na sedlu nadaljujemo desno ob ograji in se vzpnemo proti pobočju vrha Pico Setsas. Trava se kmalu konča in sledi nekoliko strmejši vzpon proti vrhu. Tu bomo ob poti opazili tudi nekaj ostankov iz časa prve svetovne vojne. Sledi še kratek vzpon po stopnicah in odpre se nam zelo lep razgled na vse strani. Do samega vrha kjer je postavljen manjši križ sledi le še nekaj metrov strmega vzpona kjer si moramo pomagati tudi z rokami.
zemljevid poti - Pico Setsas
Ob poti: Passo Incisa (1938m), Rifugio La Marmotta (1938m), Pralongia (2109m), Stores (2185m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Passo Campolongo - Pico Setsas1
Passo Campolongo - Pico Setsas2
Passo Campolongo - Pico Setsas3
Passo Campolongo - Pico Setsas4
Passo Campolongo - Pico Setsas5
Passo Campolongo - Pico Setsas6
Passo Campolongo - Pico Setsas7
Passo Campolongo - Pico Setsas8
Passo Campolongo - Pico Setsas9
Passo Campolongo - Pico Setsas10
Passo Campolongo - Pico Setsas11
Passo Campolongo - Pico Setsas12
Passo Campolongo - Pico Setsas13
Passo Campolongo - Pico Setsas14
Passo Campolongo - Pico Setsas15
Passo Campolongo - Pico Setsas16
Passo Campolongo - Pico Setsas17
Passo Campolongo - Pico Setsas18
Passo Campolongo - Pico Setsas19
Passo Campolongo - Pico Setsas20
Passo Campolongo - Pico Setsas21
Passo Campolongo - Pico Setsas22
Passo Campolongo - Pico Setsas23
Passo Campolongo - Pico Setsas24
Passo Campolongo - Pico Setsas25
Passo Campolongo - Pico Setsas26
Passo Campolongo - Pico Setsas27
Passo Campolongo - Pico Setsas28
Passo Campolongo - Pico Setsas29
Passo Campolongo - Pico Setsas30
Passo Campolongo - Pico Setsas31
Passo Campolongo - Pico Setsas32
Passo Campolongo - Pico Setsas33
Passo Campolongo - Pico Setsas34
Passo Campolongo - Pico Setsas35
Passo Campolongo - Pico Setsas36
Passo Campolongo - Pico Setsas37
Passo Campolongo - Pico Setsas38
Passo Campolongo - Pico Setsas39
Passo Campolongo - Pico Setsas40
Passo Campolongo - Pico Setsas41
Passo Campolongo - Pico Setsas42
Passo Campolongo - Pico Setsas43
Passo Campolongo - Pico Setsas44
Passo Campolongo - Pico Setsas45
Passo Campolongo - Pico Setsas46
Passo Campolongo - Pico Setsas47
Passo Campolongo - Pico Setsas48
Passo Campolongo - Pico Setsas49
Passo Campolongo - Pico Setsas50
Passo Campolongo - Pico Setsas51
Passo Campolongo - Pico Setsas52
Passo Campolongo - Pico Setsas53
Passo Campolongo - Pico Setsas54
Passo Campolongo - Pico Setsas55
Passo Campolongo - Pico Setsas56
Passo Campolongo - Pico Setsas57
Passo Campolongo - Pico Setsas58
Passo Campolongo - Pico Setsas59
Passo Campolongo - Pico Setsas60
Passo Campolongo - Pico Setsas61
Passo Campolongo - Pico Setsas62
Passo Campolongo - Pico Setsas63
Passo Campolongo - Pico Setsas64
Passo Campolongo - Pico Setsas65
Passo Campolongo - Pico Setsas66
Passo Campolongo - Pico Setsas67
Passo Campolongo - Pico Setsas68
Passo Campolongo - Pico Setsas69
Passo Campolongo - Pico Setsas70
Passo Campolongo - Pico Setsas71
Passo Campolongo - Pico Setsas72
Passo Campolongo - Pico Setsas73
Passo Campolongo - Pico Setsas74
Passo Campolongo - Pico Setsas75
Passo Campolongo - Pico Setsas76
Passo Campolongo - Pico Setsas77
Passo Campolongo - Pico Setsas78
Passo Campolongo - Pico Setsas79
Passo Campolongo - Pico Setsas80
Passo Campolongo - Pico Setsas81
Passo Campolongo - Pico Setsas82
Passo Campolongo - Pico Setsas83
Passo Campolongo - Pico Setsas84
Passo Campolongo - Pico Setsas85
Passo Campolongo - Pico Setsas86
Passo Campolongo - Pico Setsas87
Passo Campolongo - Pico Setsas88
Passo Campolongo - Pico Setsas89
Passo Campolongo - Pico Setsas90
Passo Campolongo - Pico Setsas91
Passo Campolongo - Pico Setsas92
Passo Campolongo - Pico Setsas93
Passo Campolongo - Pico Setsas94
Passo Campolongo - Pico Setsas95
Passo Campolongo - Pico Setsas96
Passo Campolongo - Pico Setsas97
Passo Campolongo - Pico Setsas98
Passo Campolongo - Pico Setsas99
Passo Campolongo - Pico Setsas100
Passo Campolongo - Pico Setsas101
Passo Campolongo - Pico Setsas102
Passo Campolongo - Pico Setsas103
Passo Campolongo - Pico Setsas104
Passo Campolongo - Pico Setsas105
Passo Campolongo - Pico Setsas106
Passo Campolongo - Pico Setsas107
Passo Campolongo - Pico Setsas108
Passo Campolongo - Pico Setsas109
Passo Campolongo - Pico Setsas110
Passo Campolongo - Pico Setsas111
Passo Campolongo - Pico Setsas112
Passo Campolongo - Pico Setsas113
Diskusija o izletu Passo Campolongo - Pico Setsas
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki