Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Dolomiti / Lago Boe / Passo Campolongo - Lago Boe

Passo Campolongo - Lago Boe

Natisni
Izhodišče: Passo Campolongo (1860 m)
Širina/Dolžina: 46,5193°N 11,87393°E
Čas hoje: 1 h 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 392 m
Višinska razlika po poti: 410 m
Zemljevid: Tabacco 03 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 1.500
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 33
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
Skozi Karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Spittalu in naprej proti Lienzu (nekoliko za Spittalom se avtocesta konča). Naprej se peljemo po razmeroma lepi in široki cesti skozi Dravsko dolino, ki nas pripelje v Italijo. Cesta nas v nadaljevanju vodi mimo krajev Dobbiaco / Toblach in Brunico / Bruneck. Le malo za zadnjim omenjenim krajem, mimo katerega vodi obvoznica, pa zavijemo levo v dolino Val Badia. Naprej se peljemo po omenjeni dolini mimo krajev La Vila ter Corvara. Sledi vzpon proti prelazu Passo Campolongo. Nekaj sto metrov pred prelazom bomo na levi strani opazili makadamsko parkirišče na katerem parkiramo. Parkirišče se nahaja za hotelom Laguscei nasproti avtobusne postaje. Ob cesti je tudi spodnja postaja sedežnice. Manjše parkirišče je tudi na desni strani ceste pred avtobusno postajo.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo ob glavni cesti (proti jugu) do hotela Boe, ki se nahaja na desni zahodni strani ceste. Pri hotelu kjer so tudi smerokazi se usmerimo desno na makadamsko cesto za oznakami »Rifugio Lago Boe«. Za hotelom cesta zavije v desno in se malenkost spusti, nato pa se prične vzpenjati in preči smučišče. V nadaljevanju se cesta za krajši čas vzpenja skozi gozd nato pa nas pripelje na planino Malga Plan Fisti.
Nadaljujemo po cesti preko planine in malo za planino pridemo do označenega razpotja kjer se levo odcepi peš pot proti koči Kaiser Hütte. Mi nadaljujemo desno in se še naprej vzpenjamo po cesti. Po krajšem vzponu se nato desno odcepi še pot 638A proti vrhu Crep de Munt. Mi nadaljujemo levo po cesti s katere se nam odpirajo lepi razgledi proti Marmoladi ter na gore nad dolino Val Badia. Cesta se tu nekoliko strmeje vzpne in nas ponovno pripelje do smučišča. Nekoliko višje cesta zavije v desno in se še naprej vzpenja ob večinoma travnatih pobočjih. Cesta nato postane položnejša in nas kmalu pripelje do koče Rifugio Lago Boe. Do koče vozi tudi krožno kabinska žičnica iz kraja Corvara v Val Badii. V bližini koče pa je tudi spodnja postaja sedežnice, ki pelje proti vrhu Vallon (2530m). Obe žičnici obratujeta tudi v poletnih mesecih.
V bližini koče kjer je razpotje nadaljujemo levo po smučišču kamor nas usmerijo oznake za jezero Lech de Boe ter kočo Ütia Franz Kostner. Pot poteka po desnem robu smučišča in nas po krajšem vzponu pripelje do omenjenega jezera, ki se nahaja desno od smučišča pod skalnim grebenom.
zemljevid poti - Lago Boe
Ob poti: Malga Plan Fisti (1930m), Rifugio Lago Boe (2185m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Ütia Franz Kostner (1 h), Pizes dl Valun, Boeseekofel / Piz da Lech (2 h 50 min), Piz Lech Dlace, Cresta Strenta, Piz Boe
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Passo Campolongo - Lago Boe1
Passo Campolongo - Lago Boe2
Passo Campolongo - Lago Boe3
Passo Campolongo - Lago Boe4
Passo Campolongo - Lago Boe5
Passo Campolongo - Lago Boe6
Passo Campolongo - Lago Boe7
Passo Campolongo - Lago Boe8
Passo Campolongo - Lago Boe9
Passo Campolongo - Lago Boe10
Passo Campolongo - Lago Boe11
Passo Campolongo - Lago Boe12
Passo Campolongo - Lago Boe13
Passo Campolongo - Lago Boe14
Passo Campolongo - Lago Boe15
Passo Campolongo - Lago Boe16
Passo Campolongo - Lago Boe17
Passo Campolongo - Lago Boe18
Passo Campolongo - Lago Boe19
Passo Campolongo - Lago Boe20
Passo Campolongo - Lago Boe21
Passo Campolongo - Lago Boe22
Passo Campolongo - Lago Boe23
Passo Campolongo - Lago Boe24
Passo Campolongo - Lago Boe25
Passo Campolongo - Lago Boe26
Passo Campolongo - Lago Boe27
Passo Campolongo - Lago Boe28
Passo Campolongo - Lago Boe29
Passo Campolongo - Lago Boe30
Passo Campolongo - Lago Boe31
Passo Campolongo - Lago Boe32
Passo Campolongo - Lago Boe33
Diskusija o izletu Passo Campolongo - Lago Boe
Savinja1130. 07. 2022 20:27:46
27.7.2022 sva se po opisani poti vrnila od jezera Boe na izhodišče - prelaz Campolongo (1875m). Pot pa sva začela po makadamski cesti nasproti hotela Monte Sherz, ki se nahaja ob cesti v bližini opisanega izhodišča. S parkiranjem na prelazu Campolongo ni težav, ni gneče in je zastonj. Po makadamski cesti, ki sva jo izbrala, se vzpnemo do koče Bec de Roces (2187m) in nadaljujemo po poti 636 po nezahtevnem, slikovitem, travnatem in skalnatem terenu proti jezeru Boe (2275m). S poti se odpirajo lepi razgledi na gore med Col di Lano in Sassongherjem. Vrnemo se po dobro vidni in opisani poti oz. makadamski cesti, ki vodi po smučiščih. Pot je primerna za vse starosti. Za 8 km dolgo lahkotno pot sva potrebovala tri ure in pol.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki