Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Pohorje, Dravinjske gorice in Haloze / Rudnica (nad Podčetrtkom) / Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom) (kratka krožna pot z zavetiščem Šmarnica)

Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom) (kratka krožna pot z zavetiščem Šmarnica)

Natisni
Izhodišče: Parkirišče pod stolpom (500 m)
Ime poti: kratka krožna pot z zavetiščem Šmarnica
Čas hoje: 40 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 48 m
Višinska razlika po poti: 110 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 1.570
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 7
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Ko se pripeljemo v Podčetrtek v Krožišču zavijemo za center in takoj v naslednjem krožišču nadaljujemo pot ravno proti centru. Peljemo se mimo občinske stavbe na levi in šole na desni. Peljemo se mimo cerkve na levi v strm hrib (kjer poteka Dirka po Sloveniji) in se vseskozi držimo leve strani. Ko se cesta zravna na desni strani zagledamo parkirišče, malo za njim pa levo označen odcep za Stolp zdravja in veselja. Vseskozi se peljemo po asfaltni zaviti cesti. Čez nekaj časa asfalt preide v makadamsko cesto po kateri se peljemo dokler ne pridemo do parkirišča kjer bomo zagledali napis Poni Ranč.
Opis poti:
Posnetek prikazuje kratko pot po Rudnici. Pot pričnemo na parkirišču pri Poni ranč Ogrizek. Usmerimo se proti zahtevnejši poti, ki vodi proti stolpu zdravja in veselja na Rudnici. Opravimo vzpon do stolpa, kjer nam na vrhu poplača ves trud z razgledom. Pot iz stolpa nadaljujemo v dolino v nasprotno smer od našega prihoda. Na križišču poti lahko izberemo ali bomo obiskali zavetišče Šmarnica ali se bomo desno vrnili po lahki poti proti parkirišču (v tem primeru bomo pot skrajšali za več kot 1 km). V našem primeru izberemo pot levo proti zavetišču Šmarnica. Tukaj se pričarajo zopet čudoviti razgledi čez leto med vikendi lahko kaj popijemo ali prigriznemo v samem zavetišču. Tukaj se zopet lahko odločimo o sami dolžini poti. Če zavijemo desno po spustu pridemo do ceste in se po njej usmerimo proti parkirišču (pot podaljšamo za cca 1 km lahke ravne poti. V našem primeru smo za prikaz uporabili povratek po cesti po kateri smo prispeli do zavetišča. Na odcepu proti stolpu se držimo te ceste in se po nekaj metrih spustimo na spodnjo cesto, ki prihaja iz rahlega podaljška. Po cca 500 metrih smo prispeli do parkirišča, kjer smo parkirali avtomobil. Prikazana pot je dolžine 3 km in 110 m skupnega vzpona.
Video poti lahko najdete na: https://youtu.be/yrPvplDpJLM Vse ostale zanimivosti in poti so dostopne na facebook in instagram strani VISIT RUDNICA. V vaših zgodbah na socialnih omrežjih lahko uporabite @visitrudnica ali pod slikami pustite označbo #visitrudnica tako bodo vsi lahko občudovali vaše razglede in utrinke z vašega izleta.
zemljevid poti - Rudnica (nad Podčetrtkom)
Ob poti: Stolp zdravja in veselja na Rudnici (620m)
Priporočamo: podobni izleti
Slike:
Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom)1
Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom)2
Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom)3
Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom)4
Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom)5
Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom)6
Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom)7
Diskusija o izletu Parkirišče pod stolpom - Rudnica (nad Podčetrtkom) (kratka krožna pot z zavetiščem Šmarnica)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki