Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Pohorje, Dravinjske gorice in Haloze / Rudnica (nad Podčetrtkom) / Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom) (srednja krožna pot po Rudnici)

Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom) (srednja krožna pot po Rudnici)

Natisni
Izhodišče: Parkirišče na jasi (393 m)
Ime poti: srednja krožna pot po Rudnici
Čas hoje: 1 h 20 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 155 m
Višinska razlika po poti: 262 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 3.090
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 7
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Ko se pripeljemo v Podčetrtek v Krožišču zavijemo za center in takoj v naslednjem krožišču nadaljujemo pot ravno proti centru. Peljemo se mimo občinske stavbe na levi in šole na desni. Peljemo se mimo cerkve na levi v strm hrib (kjer poteka Dirka po Sloveniji) in se vseskozi držimo leve strani. Ko se cesta zravna na desni strani zagledamo parkirišče, malo za njim pa levo označen odcep za Stolp zdravja in veselja. Vseskozi se peljemo po asfaltni zaviti cesti, dokler ne pridemo do makadamskega parkirišča na desni strani kjer parkiramo avtomobil.
Opis poti:
Pot nas prvih 200 metrov vodi po asfaltu nato na desni strani opazimo brv čez jarek. Prečkamo to brv in nadaljujemo pot po gozdni poti v hrib. Pridemo na gozdno cesto in se usmerimo levo. Po cca 400 metrih hoje opazimo odcep in smerne table desno v hrib. Pot nadaljujemo v hrib in na razpotju poti se držimo leve kjer čez cca 50 metrov zagledamo zavetišče Šmarnica, ki je odprto med vikendi in nam nudi čas za počitek in razgled. Pri zavetišču šmarnica nas pot zopet vodi levo po gozdni poti, na križišču zavijemo zopet desno v hrib nato pa se pričnemo rahlo spuščati in ob spustu zavijemo desno kjer že vidimo stolp, sledimo poti proti stolpu. Na prvem podestu najdete skrinjico z žigom. Nato nadaljujemo našo pot ravno po strmejšem hribu, kjer tik pred makadamsko cesto zagledamo zapornico in se ob prihodu na cesto usmerimo levo. Pot nadaljujemo po makadamu do parkirišča, kjer zagledamo tablo Poni ranč in se usmerimo levo. Zagledamo tri poti (leva proti stolpu, srednja proti zavetišču Šmarnica) mi se držimo spodnje makadamske ceste. Po cca kilometru hoje pri kmetiji pot preide v asfalt. Od tu naprej pot nadaljujemo po asfaltu do parkirišča kjer smo pustili naše vozilo. Pot je dolga 4,4 km z skupno 262 m višinske razlike.
Video poti lahko najdete na: https://youtu.be/VuS-iNzz-0w Vse ostale zanimivosti in poti so dostopne na facebook in instagram strani VISIT RUDNICA. V vaših zgodbah na socialnih omrežjih lahko uporabite @visitrudnica ali pod slikami pustite označbo #visitrudnica tako bodo vsi lahko občudovali vaše razglede in utrinke z vašega izleta.
zemljevid poti - Rudnica (nad Podčetrtkom)
Ob poti: Stolp zdravja in veselja na Rudnici (620m)
Priporočamo: podobni izleti
Slike:
Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom)1
Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom)2
Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom)3
Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom)4
Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom)5
Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom)6
Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom)7
Diskusija o izletu Parkirišče na jasi - Rudnica (nad Podčetrtkom) (srednja krožna pot po Rudnici)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki