Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Nad katero reko se dviga Krokar (1122 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Apnišče / Olševek - Apnišče (zahodna pot)

Olševek - Apnišče (zahodna pot)

Natisni
Izhodišče: Olševek (471 m)
Širina/Dolžina: 46,2791°N 14,4423°E
Ime poti: zahodna pot
Čas hoje: 55 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 269 m
Višinska razlika po poti: 275 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 1.330
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 21
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Brnik, ko pa dosežemo cesto Mengeš - Kranj, pa nadaljujemo levo proti Kranju. Po glavni cesti proti Kranju se peljemo do prvega krožišča, od koder nadaljujemo na prvi izvoz desno v smeri Šenčurja. Skozi Šenčur nadaljujemo po glavni cesti, nato pa, ko dosežemo cesto Kranj - Zgornje Jezersko, nadaljujemo desno v smeri Jezerskega. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.
b) Najprej se zapeljemo v Kranj, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Zgornjega Jezerskega. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.
c) b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj zahod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kokrici, pozneje Britofu. Še v Kokrici v neoznačenem križišču s prednostno cesto nadaljujemo levo, nato pa ko prispemo v Britof sledimo oznakam za Zgornje Jezersko. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.
Opis poti:
Z izhodišča na koncu Olševka nadaljujemo po cesti, ki gre v gozd, nato pa se po minuti ali dveh hoje razcepi. Nadaljujemo po levi cesti (naravnost Štefanja gora in Apnišče mimo šterne), ob kateri opazimo tudi oznake za Apnišče. Po cesti, ob kateri opazimo nekaj tabel učne poti Olševek hodimo še nekaj časa. Na ravninskem delu se s ceste v levo odcepi učna pot, mi pa še naprej nadaljujemo po cesti, ki na koncu ravninskega dela zavije levo in se prične strmeje vzpenjati. V nadaljevanju vse slabša cesta zavije desno, mi pa jo tu zapustimo in nadaljujemo naravnost na kolovoz, ob katerem opazimo oznako v obliki črke A. Pot se nadaljuje po kolovozu, ki se občasno strmeje vzpne skozi gozd, na razpotjih pa sicer nemarkirani poti sledimo v smeri Apnišča (razpotja so v glavnem označena z napisom Apnišče ali črko A). Višje se kolovoz spremeni v gozdno stezico, po kateri se v nekaj minutah povzpnemo na vrh Apnišča.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).
zemljevid poti - Apnišče
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Štefanja gora ( 20 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Olševek - Apnišče1
Olševek - Apnišče2
Olševek - Apnišče3
Olševek - Apnišče4
Olševek - Apnišče5
Olševek - Apnišče6
Olševek - Apnišče7
Olševek - Apnišče8
Olševek - Apnišče9
Olševek - Apnišče10
Olševek - Apnišče11
Olševek - Apnišče12
Olševek - Apnišče13
Olševek - Apnišče14
Olševek - Apnišče15
Olševek - Apnišče16
Olševek - Apnišče17
Olševek - Apnišče18
Olševek - Apnišče19
Olševek - Apnišče20
Olševek - Apnišče21
Diskusija o izletu Olševek - Apnišče (zahodna pot)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki