Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Krimu (1107 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Apnišče / Olševek - Apnišče (mimo šterne)

Olševek - Apnišče (mimo šterne)

Natisni
Izhodišče: Olševek (471 m)
Širina/Dolžina: 46,2791°N 14,4423°E
Ime poti: mimo šterne
Čas hoje: 55 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 269 m
Višinska razlika po poti: 275 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 984
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 30
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Brnik, ko pa dosežemo cesto Mengeš - Kranj, pa nadaljujemo levo proti Kranju. Po glavni cesti proti Kranju se peljemo do prvega krožišča, od koder nadaljujemo na prvi izvoz desno v smeri Šenčurja. Skozi Šenčur nadaljujemo po glavni cesti, nato pa, ko dosežemo cesto Kranj - Zgornje Jezersko, nadaljujemo desno v smeri Jezerskega. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.
b) Najprej se zapeljemo v Kranj, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Zgornjega Jezerskega. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.
c) b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj zahod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kokrici, pozneje Britofu. Še v Kokrici v neoznačenem križišču s prednostno cesto nadaljujemo levo, nato pa ko prispemo v Britof sledimo oznakam za Zgornje Jezersko. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti ob kateri smo parkirali, ob njej pa sprva še poteka učna pot Olševek, zato ob poti opazimo nekaj učnih tabel. Učna pot v naslednjem križišču zavije levo, mi pa nadaljujemo po spodnji cesti, ki se nadaljuje naravnost, z nje pa nas markacije kmalu usmerijo levo v gozd. Vzpon nadaljujemo skozi strnjen gozd, nas pa pot deloma vodi po gozdnih kolovozih, deloma po po gozdnih stezicah, na razpotjih pa sledimo markacijam. Višje nas pot pripelje na širši kolovoz, kateremu sledimo v desno, nam pa se z njega prehodno odpre nekaj razgleda. Za razglednim delom se kolovoz prehodno strmo vzpne, nato pa se priključimo markirani poti iz Adergasa.
Nadaljujemo levo, kjer nas pot vodi mimo "šterne", nato pa se pot malo naprej položi na manjšem prevalu, kjer je razpotje, ob njem pa smerne table za Olševek, Adergas in Možjanco.
Nadaljujemo po levem kolovozu (skrajno desna pot vodi do cerkvice sv. Štefana na Štefanji gori), s katerega pa gremo že kmalu levo na dobro uhojeno, a neoznačeno stezico. Malo naprej nas pot iz gozda pripelje na travnik, s katerega se nam odpre lep pogled proti Kalškemu grebenu in Krvavcu. Ko se pot vrne v gozd, sledi le še kratek vzpon in pot nas pripelje na vrh Apnišča.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).
zemljevid poti - Apnišče
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Štefanja gora ( 20 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Olševek - Apnišče1
Olševek - Apnišče2
Olševek - Apnišče3
Olševek - Apnišče4
Olševek - Apnišče5
Olševek - Apnišče6
Olševek - Apnišče7
Olševek - Apnišče8
Olševek - Apnišče9
Olševek - Apnišče10
Olševek - Apnišče11
Olševek - Apnišče12
Olševek - Apnišče13
Olševek - Apnišče14
Olševek - Apnišče15
Olševek - Apnišče16
Olševek - Apnišče17
Olševek - Apnišče18
Olševek - Apnišče19
Olševek - Apnišče20
Olševek - Apnišče21
Olševek - Apnišče22
Olševek - Apnišče23
Olševek - Apnišče24
Olševek - Apnišče25
Olševek - Apnišče26
Olševek - Apnišče27
Olševek - Apnišče28
Olševek - Apnišče29
Olševek - Apnišče30
Diskusija o izletu Olševek - Apnišče (mimo šterne)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki