Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili pri Odomovemu jezeru?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Kamniški vrh / Molnarjev breg - Kamniški vrh (po cesti)

Molnarjev breg - Kamniški vrh (po cesti)

Natisni
Izhodišče: Molnarjev breg (1200 m)
Širina/Dolžina: 46,2803°N 14,5359°E
Ime poti: po cesti
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza, lahka označena pot
Višinska razlika: 59 m
Višinska razlika po poti: 240 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze, cepin
Ogledov: 4.060
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 51
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo do prvega semaforiziranega križišča v Vodicah, kjer nadaljujemo levo v smeri Cerkelj na Gorenjskem in Brnika. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. V nadaljevanju prispemo do vasi Grad, kjer nas oznake za naselje Ambrož pod Krvavcem usmerijo desno na strmo asfaltno cesto (naravnost spodnja postaja krožno-kabinske žičnice na Krvavec in Štefanja Gora). Ko strmina na strmi cesti nekoliko popusti, bomo prišli do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri naselja Ambrož pod Krvavcem (naravnost naselja Ravne, Apno in Šenturška Gora). Nekoliko naprej se cesta prehodno nekoliko spusti, nato pa se vzpenja preko občasno precej razglednih pobočij. Višje prispemo do Ambroža pod Krvavcem, kjer po levi strani obidemo cerkev sv. Ambroža in turistično kmetijo Pr Ambružarju. Od turistične kmetije naprej cesta preide v gozd ter se razmeroma strmo prečno vzpne. Ko prispemo do leve serpentine, smo na izhodišču, kjer na primernem mestu, ob manjšem križišču parkiramo.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Brniku, Komendi in Mengšu. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. V nadaljevanju prispemo do vasi Grad, kjer nas oznake za naselje Ambrož pod Krvavcem usmerijo desno na strmo asfaltno cesto (naravnost spodnja postaja krožno-kabinske žičnice na Krvavec in Štefanja Gora). Ko strmina na strmi cesti nekoliko popusti, bomo prišli do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri naselja Ambrož pod Krvavcem (naravnost naselja Ravne, Apno in Šenturška Gora). Nekoliko naprej se cesta prehodno nekoliko spusti, nato pa se vzpenja preko občasno precej razglednih pobočij. Višje prispemo do Ambroža pod Krvavcem, kjer po levi strani obidemo cerkev sv. Ambroža in turistično kmetijo Pr Ambružarju. Od turistične kmetije naprej cesta preide v gozd ter se razmeroma strmo prečno vzpne. Ko prispemo do leve serpentine, smo na izhodišču, kjer na primernem mestu, ob manjšem križišču parkiramo.
Opis poti:
Z izhodišča se usmerimo na gozdno cesto, ki preči pobočja Molnarjevega brega. Po cesti se rahlo vzpenjamo, nato pa prispemo na manjše razpotje, kjer nadaljujemo rahlo levo po zgornji cesti (spodnja cesta oz. kolovoz se kmalu konča), ob kateri opazimo tudi markacije. Sledi še nekaj minut prečnega vzpona, po cesti, s katere se nam občasno odpre nekaj razgleda. Nekoliko naprej se cesta ponovno razcepi, mi pa tudi tokrat izberemo levo zgornjo cesto, z nje pa se le nekaj 10 korakov naprej v levo odcepi strm kolovoz. Nadaljujemo po cesti, z nje pa se v desnem ovinku v smeri naravnost odcepi markirana pešpot. Cesta, ki se v nadaljevanju spušča, kmalu zavije nazaj proti levi ter nas vodi mimo rampe. Med spustom prečimo markirano pot, katera se je pred kratkim s ceste odcepila, mi pa po cesti nadaljujemo v prečnem spustu vse do zgornjega dela planine Osredki. Z zgornjega dela planine nadaljujemo desno in v minuti ali dveh nadaljnje hoje prispemo do stanov na planini Osredek.
Od stanov na planini nadaljujemo proti vzhodu, kjer kmalu prispemo na vzhodni rob planine, kjer se nam z desne priključita označena pot iz vasi Slevo ter neoznačena pot, ki vodi ob Korošaških slapovih.
Nadaljujemo v gozd ter se pričnemo vzpenjati preko sprva precej strmega pobočja. Višje dosežemo greben, kjer se nam z leve priključi pot, ki obide planino Osredek.
Nadaljujemo desno (levo naše izhodišče in Kriška planina) po poti, ki poteka po severni strani grebena. Po krajšem prečenju, kjer se pot povsem približa grebenu, se rahlo v desno odcepi neoznačena pot na Planjavo, mi pa še naprej nadaljujemo po levi, severni strani grebena. Sledi prečenje bolj strmega severnega pobočja Planjave, nato pa, ko že prispemo vzhodno od Planjave, se vrnemo na greben. Ko dosežemo greben se še nekoliko spustimo proti vzhodu, nato pa prispemo na označeno razpotje, kjer se priključimo vidno bolj uhojeni pot iz Stahovice in Županjih Njiv.
Tu nadaljujemo naravnost ter se pričnemo strmo vzpenjati po razglednem zahodnem grebenu Kamniškega vrha. Po približno 10 minutah vzpona dosežemo Kamniški vrh, če pa nadaljujemo kako minuto naprej pa prispemo še do bivaka na Kamniškem vrhu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (november).
zemljevid poti - Kamniški vrh
Ob poti: Planina Osredek (1100m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Molnarjev breg - Kamniški vrh1
Molnarjev breg - Kamniški vrh2
Molnarjev breg - Kamniški vrh3
Molnarjev breg - Kamniški vrh4
Molnarjev breg - Kamniški vrh5
Molnarjev breg - Kamniški vrh6
Molnarjev breg - Kamniški vrh7
Molnarjev breg - Kamniški vrh8
Molnarjev breg - Kamniški vrh9
Molnarjev breg - Kamniški vrh10
Molnarjev breg - Kamniški vrh11
Molnarjev breg - Kamniški vrh12
Molnarjev breg - Kamniški vrh13
Molnarjev breg - Kamniški vrh14
Molnarjev breg - Kamniški vrh15
Molnarjev breg - Kamniški vrh16
Molnarjev breg - Kamniški vrh17
Molnarjev breg - Kamniški vrh18
Molnarjev breg - Kamniški vrh19
Molnarjev breg - Kamniški vrh20
Molnarjev breg - Kamniški vrh21
Molnarjev breg - Kamniški vrh22
Molnarjev breg - Kamniški vrh23
Molnarjev breg - Kamniški vrh24
Molnarjev breg - Kamniški vrh25
Molnarjev breg - Kamniški vrh26
Molnarjev breg - Kamniški vrh27
Molnarjev breg - Kamniški vrh28
Molnarjev breg - Kamniški vrh29
Molnarjev breg - Kamniški vrh30
Molnarjev breg - Kamniški vrh31
Molnarjev breg - Kamniški vrh32
Molnarjev breg - Kamniški vrh33
Molnarjev breg - Kamniški vrh34
Molnarjev breg - Kamniški vrh35
Molnarjev breg - Kamniški vrh36
Molnarjev breg - Kamniški vrh37
Molnarjev breg - Kamniški vrh38
Molnarjev breg - Kamniški vrh39
Molnarjev breg - Kamniški vrh40
Molnarjev breg - Kamniški vrh41
Molnarjev breg - Kamniški vrh42
Molnarjev breg - Kamniški vrh43
Molnarjev breg - Kamniški vrh44
Molnarjev breg - Kamniški vrh45
Molnarjev breg - Kamniški vrh46
Molnarjev breg - Kamniški vrh47
Molnarjev breg - Kamniški vrh48
Molnarjev breg - Kamniški vrh49
Molnarjev breg - Kamniški vrh50
Molnarjev breg - Kamniški vrh51
Diskusija o izletu Molnarjev breg - Kamniški vrh (po cesti)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki