Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Sveta Ana (Tunjice) / Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)

Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)

Natisni
Izhodišče: Mlaka (340 m)
Širina/Dolžina: 46,2108°N 14,5539°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 135 m
Višinska razlika po poti: 170 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 625
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 35
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vodicam in Kamniku. Ko prispemo v naselje Moste, v glavnem semaforiziranem križišču prečimo cesto Mengeš - Kranj, nato pa takoj za križiščem zavijemo levo v smeri Komende (naravnost Kamnik). Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, v naslednjih krožiščih in križiščih pa sledimo oznakam za Gmajnice in Mlako. Ko se naselje Mlaka konča sledi kratek spust do križišča ob Knežjem potoku, kjer se ob znamenju prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
b) Iz Trzina ali Domžal se zapeljemo v Mengeš, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. V glavnem semaforiziranem križišču v Mostah zavijemo desno proti Kamniku, nato pa takoj levo v smeri Komende. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, v naslednjih krožiščih in križiščih pa sledimo oznakam za Gmajnice in Mlako. Ko se naselje Mlaka konča sledi kratek spust do križišča ob Knežjem potoku, kjer se ob znamenju prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
c) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. Ko prispemo v Moste, tik pred glavnim semaforiziranim križiščem zavijemo desno proti Komendi. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, v naslednjih krožiščih in križiščih pa sledimo oznakam za Gmajnice in Mlako. Ko se naselje Mlaka konča sledi kratek spust do križišča ob Knežjem potoku, kjer se ob znamenju prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
d) Zapeljemo se v Šenčur, nato pa z vožnjo nadaljujemo po cesti proti Mengšu. Nekaj 100 metrov pred semaforiziranem križiščem v Mostah, pa zavijemo levo v smeri Komende. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, iz katerega zapeljemo v smeri odcepi proti Križu in Gmajnici, v naslednjih krožiščih in križiščih pa sledimo oznakam za Gmajnice in Mlako. Ko se naselje Mlaka konča sledi kratek spust do križišča ob Knežjem potoku, kjer se ob znamenju prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
Opis poti:
Od znamenja nadaljujemo po desni cesti, kjer najprej preko mostu prečimo Knežji potok, takoj za mostom pa gremo levo (če nadaljujemo desno prispemo v naselje Gora). Nekaj minut hodimo po cesti, nato pa pred ograjenim zemljiščem nadaljujemo desno na slabšo cesto, ki se postopoma spremeni v kolovoz. Kratek čas se še komaj znatno vzpenjamo, nato pa se kolovoz razcepi, mi pa izberemo nekoliko ožjega, desnega, po katerem se vzpnemo večinoma prečno proti desni. Pot se hitro položi in se priključi markirani poti, ki se prične v bližini Lovskega doma Komenda.
Markirani poti sledimo v levo, po njej pa se večinoma lahkotno vzpenjamo, na razpotjih pa sledimo markacijam. Pot nas v nadaljevanju vodi po in ob neizrazitem grebenu Korinovih drč, kjer se še naprej nadaljuje z nekaj lahkotnimi vzponi in krajšimi spusti. Ko čez čas zapustimo gozd se pot razširi v cesto, po kateri se pričnemo vzpenjati mimo posameznih hiš naselja Vinski Vrh, kjer v križiščih sledimo markacijam. Višje, pri kapelici nadaljujemo rahlo levo in se mimo vpisne skrinjice vzpnemo do vzpetine, na kateri stoji cerkev sv. Ane.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (november).
zemljevid poti - Sveta Ana (Tunjice)
Ob poti: Vinski Vrh (450m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)1
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)2
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)3
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)4
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)5
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)6
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)7
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)8
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)9
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)10
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)11
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)12
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)13
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)14
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)15
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)16
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)17
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)18
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)19
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)20
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)21
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)22
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)23
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)24
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)25
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)26
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)27
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)28
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)29
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)30
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)31
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)32
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)33
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)34
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)35
Diskusija o izletu Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki