Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Gorovja / Pohorje, Dravinjske gorice in Haloze / Rudnica (nad Podčetrtkom) / Minoritski samostan Olimje - Rudnica (nad Podčetrtkom) (Neposredna pot Olimje - Stolp zdravja in veselja)

Minoritski samostan Olimje - Rudnica (nad Podčetrtkom) (Neposredna pot Olimje - Stolp zdravja in veselja)

Natisni
Izhodišče: Minoritski samostan Olimje (264 m)
Širina/Dolžina: 46,14966°N 15,563°E
Ime poti: Neposredna pot Olimje - Stolp zdravja in veselja
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 284 m
Višinska razlika po poti: 284 m
Zemljevid: Če je naš cilj samo stolp, za prvo silo zadostuje tudi brezplačni zemljevid, ki ga dobimo v TIC Podčetrtek
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: jerque
Ogledov: 1.280
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 1
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Ko po glavni cesti iz katerekoli smeri pripeljemo v Podčetrtek, na prvem krožišču zavijemo proti severozahodu (smer "center"). Čez nekaj metrov sledi drugo krožišče (poleg podčetrškega TIC), kjer zavijemo levo (smer Olimje). Po cesti nadaljujemo pribl. 3 km, dokler ne prispemo do samostana v Olimju. Ker ni ustrezne prometne signalizacije, marsikdo zmotno misli, da bela črta na desni strani ceste pomeni parkirišče, v bistvu pa označuje podaljšek kombinirane kolesarske in peš poti iz Podčetrtka. Zato zapeljemo še nekaj metrov naprej in takoj za samostanom najdemo urejeno parkirišče, kjer lahko parkiramo.
Opis poti:
Izpred minoritskega samostana v Olimju krenemo po potki čez samostanski zeliščni vrt. Na koncu te potke pri kapelici zavijemo levo in takoj zatem za Čokoladnico Olimje desno. Asfaltirana cesta se začne vzpenjati, pri peskokopu skladno z oznakami zavijemo levo. Po vijugasti asfaltirani cesti, ki se ves čas kar konkretno vzpenja, nadaljujemo še pribl. 1 km do razcepa v bližini še enega peskokopa, kjer skladno z oznakami zavijemo desno. Ko se čez čas konča asfaltirani del ceste, nadaljujemo po makadamu. Čez nekaj časa se z desne priključi pot iz Slak oz. izpred tamkajšnje cerkve Device Marije na Pesku. Skladno z oznakami nadaljujemo naravnost po sedaj že dokaj položni makadamski cesti, dokler ne dosežemo križišča, kjer se priključimo na pot iz TIC Podčetrtek. V skladu z oznakami zavijemo levo. Pot po makadamski cesti se zlagoma vzpenja in je od tu dalje markirana s standardnimi Knafelčevimi rdeče belimi markacijami. Pot nas pripelje do parkirišča pri Poni ranču Ogrizek tik pod stolpom. Od tu dalje sledimo oznakam, ki nas pripeljejo neposredno do stolpa po eni izmed dveh poti: "lažji" in strmejši "težji", po obeh je pribl. 5 minut hoda.
zemljevid poti - Rudnica (nad Podčetrtkom)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Minoritski samostan Olimje - Rudnica (nad Podčetrtkom)1
Diskusija o izletu Minoritski samostan Olimje - Rudnica (nad Podčetrtkom) (Neposredna pot Olimje - Stolp zdravja in veselja)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki