Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Nad katero reko se dviga Krokar (1122 m)?
Glasuj

Loke - Sveti Lenart (Vrhe)

Natisni
Izhodišče: Loke (380 m)
Širina/Dolžina: 46,2139°N 15,0077°E
Čas hoje: 1 h 50 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 507 m
Višinska razlika po poti: 585 m
Zemljevid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 4.243
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 30
Število komentarjev: 2
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Vransko in z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Celju. Nekaj kilometrov se vozimo po glavni cesti, nato pa nas oznake za Tabor in Ojstriško vas usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Zajčeve koče (naravnost Krvavica) po cesti, ki nas že kmalu pripelje do naslednjega križišča. Tu nadaljujemo desno v smeri "Zajčeva koča - peš pot" (naravnost Zajčeva koča po cesti) po cesti, ki preči most in nas nato na drugi strani travnika pripelje do manjšega parkirišča ob cesti.
b) Z avtoceste Maribor - Ljubljana se usmerimo na izvoz Šentrupert, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Trojanam. Nekaj kilometrov se vozimo po glavni cesti, nato pa nas oznake za Tabor in Ojstriško vas usmerijo levo. Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Zajčeve koče (naravnost Krvavica) po cesti, ki nas že kmalu pripelje do naslednjega križišča. Tu nadaljujemo desno v smeri "Zajčeva koča - peš pot" (naravnost Zajčeva koča po cesti) po cesti, ki preči most in nas nato na drugi strani travnika pripelje do manjšega parkirišča ob cesti.
Opis poti:
V bližini parkirišča zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo po kolovozu, ki se s ceste odcepi v levo. Kolovoz se po nekaj metrih hoje spusti do potočka, ga preči in se na drugi strani spremeni v strmo peš pot, ki se višje vzpenja vzporedno z drugim kolovozom. Pot, ki poteka skozi gozd nas višje pripelje na deloma zaraščeno jaso, za katero zavije rahlo desno in nas pripelje do propadajoče hiše.
Tu nadaljujemo po desni strani hiše po kolovozu, ki se prečno vzpenja (ta del poti je slabo označen) in nekoliko višje naredi levi ovinek. Zmerno strm kolovoz se nato počasi obrača desno in nas višje pripelje na travnate senožeti nad katerimi prečimo slabšo gozdno cesto.
Nadaljujemo po slabo označenem kolovozu, ki se čez čas začne spuščati in se nato priključi makadamski cesti, kateri sledimo v desno do naslednjega križišča. V križišču, ki se nahaja sredi ovinka nadaljujemo in cesta nas po približno 100 m nadaljnje hoje pripelje do mesta, kjer se desno navzdol odcepa slabša gozdna cesta proti Zajčevi koči.
Tu nadaljujemo naravnost v smeri "Vrhe" ter vzpon še naprej nadaljujemo po cesti. Malo višje nas pot pripelje do kapelice, kjer nadaljujemo naravnost, mi pa pot nadaljujemo po cesti, ki nas v nadaljevanju vodi mimo kmetije Krvavičnik. Malo nad kmetijo prispemo do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo ostro levo. Pot naprej nas vodi čez razgledno travnato pobočje, nato pa nas cesta pripelje do naslednjega križišča, kjer stopimo na asfaltno cesto. Cesti sledimo v desno, le ta pa postopoma preide na drugo stran vrha Kisovec. Naprej se kratek čas prečno vzpenjamo skozi gozd, nato pa se mimo nekaj hiš in ob pogledu na bližnji Javor sprehodimo do Planinskega doma Vrhe.
zemljevid poti - Sveti Lenart (Vrhe)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Sveta planina (Partizanski vrh) ( 35 min), Koča na Čemšeniški planini, Javor ( 35 min), Črni vrh (Čemšeniška planina)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)1
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)2
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)3
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)4
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)5
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)6
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)7
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)8
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)9
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)10
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)11
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)12
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)13
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)14
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)15
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)16
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)17
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)18
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)19
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)20
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)21
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)22
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)23
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)24
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)25
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)26
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)27
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)28
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)29
Loke - Sveti Lenart (Vrhe)30
Diskusija o izletu Loke - Sveti Lenart (Vrhe)
navdušena8. 03. 2019
Ali je Planinski dom Vrhe zdaj odprt ali je to v zasebni lasti? Je tam možno kaj popiti, pojesti?
garmont8. 03. 2019
Ko sem pred 14 dnevi hodil tam mimo je bil na vratih napis " Privat".
Tudi delovnega časa nisem videl...zavijanje z očmi
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki