Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se od Koče na Doliču (2151 m), vidi Triglav (2864 m)?
Glasuj

Laško - Malič

Natisni
Izhodišče: Laško (229 m)
Širina/Dolžina: 46,1633°N 15,2285°E
Čas hoje: 2 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 707 m
Višinska razlika po poti: 725 m
Zemljevid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 10.327
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 47
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Celje - center, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Laškemu in Zidanemu Mostu. Ko pridemo v Laško, pri semaforju nasproti bencinske črpalke zavijemo desno v smeri Spodnje in Zgornje Rečice in Hude Jame. Parkiramo na enem od parkirišč v bližini gasilskega doma Laško.
b) Iz Zasavja ali Posavja se zapeljemo v Zidani Most oz. Rimske Toplice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Celju. Ko pridemo v Laško, nas oznake za Spodnjo in Zgornjo Rečico ter Hudo Jamo usmerijo levo. Tu nadaljujemo levo ter nato parkiramo na enem od parkirišč v bližini gasilskega doma Laško.
Opis poti:
Ob gasilskem domu Laško opazimo začetek poti, ki vodi na Šmohor. Pot nas sprva vodi mimo gasilskega doma, nato pa po nekaj 10 m prispemo do manjše kapelice, ob kateri opazimo planinske smerne table. Tu nadaljujemo po vzpenjajoči cesti v smeri Šmohorja, Kala in Mrzlice, mi pa ji v prvem razcepu sledimo v desno ter jo nato po nekaj metrih zapustimo, saj nas markacije usmerijo levo na markirano pešpot, ki se sprva vzpne po stopnicah. Nad hišami se pot nadaljuje čez travnik, le ta pa nas pri drogu električne napeljave pripelje na travnat kolovoz. Naprej se ob pogledu na Laško in Hum sprehodimo do roba gozda, nato pa pot nadaljujemo mimo znamenja v pas gozda. Kratek čas se vzpenjamo ob robu gozda, nato pa stopimo na sprva makadamsko cesto, po kateri se ob lepih razgledih na Posavsko hribovje povzpnemo do asfaltne ceste. Omenjeni cesti sledimo v desno, le ta pa nas hitro pripelje do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta h kmetiji Primož. Tu nadaljujemo naravnost, mi pa cesti sledimo do manjšega zaselka, kjer se asfalt konča. Pot nadaljujemo po markirani makadamski cesti (smer Šmohor), s katere se kmalu v levo odcepi kolovoz, ki vodi proti Šmohorju. Vzpon nadaljujemo po omenjenem kolovozu, le ta pa nas v prečnem vzponu čez razmeroma strmo pobočje, hitro pripelje do naslednje kmetije.
Od kmetije nadaljujemo po kolovozu, ki se vzpne med pašnimi ograjami, nato pa preide v gozd in se razcepi na dva dela. Nadaljujemo po spodnjem levem kolovozu, ki se le nekaj minut višje priključi makadamski cesti, kateri pa sledimo v levo. S ceste se nam odpre nekaj razgleda proti Laškem in okolici, nato pa nas markacije usmerijo desno na vzpenjajoč kolovoz, ki se kmalu povsem položi, nato pa preči pobočja proti levi. Nekoliko naprej se za kratek čas priključimo asfaltni cesti, ki pelje na Šmohor, mi pa pot nadaljujemo po markirani pešpoti, ki se nadaljuje vzporedno z omenjeno cesto. Nekoliko višje se pri večji skali v desno odcepi pot na Malič (naravnost Dom na Šmohorju). Tu nadaljujemo ostro desno ter se po razmeroma strmi poti vzpnemo čez prav tako strmo pobočje. Pot naprej se nekaj časa prečno vzpenja proti desni, nato pa zavije rahlo proti levi in se priključi poti od Doma na Šmohorju. Tu nadaljujemo desno, kjer hitro prispemo do vzletišča jadralnih padalcev. Naprej se pot strmo vzpne in nas po z gozdom poraščenem zahodnem grebenu Maliča, hitro pripelje na vrh.
zemljevid poti - Malič
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Kamčič, Veliki Slomnik, Dom na Šmohorju
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Laško - Malič1
Laško - Malič2
Laško - Malič3
Laško - Malič4
Laško - Malič5
Laško - Malič6
Laško - Malič7
Laško - Malič8
Laško - Malič9
Laško - Malič10
Laško - Malič11
Laško - Malič12
Laško - Malič13
Laško - Malič14
Laško - Malič15
Laško - Malič16
Laško - Malič17
Laško - Malič18
Laško - Malič19
Laško - Malič20
Laško - Malič21
Laško - Malič22
Laško - Malič23
Laško - Malič24
Laško - Malič25
Laško - Malič26
Laško - Malič27
Laško - Malič28
Laško - Malič29
Laško - Malič30
Laško - Malič31
Laško - Malič32
Laško - Malič33
Laško - Malič34
Laško - Malič35
Laško - Malič36
Laško - Malič37
Laško - Malič38
Laško - Malič39
Laško - Malič40
Laško - Malič41
Laško - Malič42
Laško - Malič43
Laško - Malič44
Laško - Malič45
Laško - Malič46
Laško - Malič47
Diskusija o izletu Laško - Malič
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki