Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Ciganov vrh (Korinjski hrib) / Krka - Ciganov vrh (Korinjski hrib) (del krožne poti Prijetno domače)

Krka - Ciganov vrh (Korinjski hrib) (del krožne poti Prijetno domače)

Natisni
Izhodišče: Krka (285 m)
Širina/Dolžina: 45,8809°N 14,777°E
Ime poti: del krožne poti Prijetno domače
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 446 m
Višinska razlika po poti: 446 m
Zemljevid: http://www.prijetnodomace.si/wp-content/uploads/2013/03/PD-WebKarta1.jpg
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: Lanchy23
Ogledov: 4.943
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 0
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Novo Mesto se usmerimo na izvoz Ivančna Gorica in z vožnjo nadaljujemo v smeri vasi Krka. Z vožnjo nadaljujemo skozi vas proti cerkvi, kjer se v križišču tik ob cerkvi držimo glavne ceste v smeri Laze nad Krko oz. Grosupljega (naravnost!). Približno 80 m za križiščem parkiramo desno ob glavni cesti na urejenem asfaltiranem parkirišču.
Opis poti:
Sledimo glavni cesti v smeri "Laze nad Krko" še približno 100 m po čemer prvič zagledamo zeleno-bele markacije (označujejo krožno pot PRIJETNO DOMAČE občine Ivančna Gorica in jim sledimo večji del poti do vrha), ki jim sledimo skozi vas po poteh med hišami. Enkrat prečkamo glavno asfaltirano cesto in šele ko do nje pridemo drugič zavijemo desno in ji sledimo še cca. 300 m, po čemer nas markacije popeljejo levo v gozd. Pot nas pelje po gozdno-makadamski poti, po cca 10 minutah mimo nekaj hiš, nato pa izmenjaje se po gozdno-makadamski poti. Pot je ves čas lepo urejena in označena z zeleno-belimi markacijami in občasnimi lesenimi tablami "Krka-Ambrus", ki so del že prej omenjene krožne poti. Mimo nekaj opozorilnih tabel "Dežela medveda" po približno 40 minutah ponovno prispemo do hiš (naselje Laze nad Krko) in ko prispemo do asfaltirane ceste ji sledimo desno približno 350 m, po čemer nas markacije (tokrat prvič za "Vrh Korinj") popeljejo desno nazaj v gozd. Sledimo poti mimo travnikov in gozdov vse do ruševin cerkve tik pod vrhom in na sam vrh. Tik pod vrhom je vpisna knjiga z žigom, vrh pa komaj najdemo (na najvišji skali piše "Vrh"). Mimo grmov in dreves se nam odpira razgled na prostrane okoliške gozdove, na sosednji vasi Mali in Veliki Korinj in proti Ivančni Gorici. Nazaj gremo lahko po isti poti ali pa po glavni cesti od Laz nad Krko proti Krki.
zemljevid poti - Ciganov vrh (Korinjski hrib)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Diskusija o izletu Krka - Ciganov vrh (Korinjski hrib) (del krožne poti Prijetno domače)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki