Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Kolovrat - Reber

Natisni
Izhodišče: Kolovrat (455 m)
Širina/Dolžina: 46,1683°N 14,8732°E
Čas hoje: 1 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 423 m
Višinska razlika po poti: 432 m
Zemljevid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: Bandzo
Ogledov: 6.634
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 17
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Trojane, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Zagorju ob Savi in Izlakam. Ko prispemo v Izlake, bomo tik pred bencinsko črpalko, le ta se nahaja ob tovarni ETI, zavili desno v smeri Moravč. Glavni cesti proti Moravčam nato sledimo mimo Valvasorjeve kolonije (strnjeno naselje na desni strani ceste) približno 1 km naprej do desnega odcepa proti Kolovratu. Cesta nas nato pripelje v naselje Briše, kjer se peljemo mimo cerkve in mimo odcepa za Medijo, mimo Kamnoloma Borovnik do Kolovrata, kjer parkiramo ob cerkvi.
b) Iz smeri Zasavja se najprej zapeljemo v Izlake, tam pa takoj za bencinsko črpalko, katera se nahaja ob tovarni ETI zavijemo levo v smeri Moravč. Glavni cesti proti Moravčam nato sledimo mimo Valvasorjeve kolonije (strnjeno naselje na desni strani ceste) približno 1 km naprej do desnega odcepa proti Kolovratu. Cesta nas nato pripelje v naselje Briše, kjer se peljemo mimo cerkve in mimo odcepa za Medijo, mimo Kamnoloma Borovnik do Kolovrata, kjer parkiramo ob cerkvi.
c) Iz Moravč se peljemo proti naselju Izlake skozi Mlinše. Približno 2 km naprej od konca table za Mlinše se nahaja tik ob izhodu ceste iz gozda avtobusna postaja na levi strani ceste in tik za njo lev odcep proti Kolovratu. Cesta nas nato pripelje v naselje Briše, kjer se peljemo mimo cerkve in mimo odcepa za Medijo, mimo Kamnoloma Borovnik do Kolovrata, kjer parkiramo ob cerkvi.
Opis poti:
S parkirišča se odpravimo proti gasilskemu domu in nadaljujemo po poti levo mimo njega. Nekaj metrov naprej nas pričaka makadamska cesta in tabla, ki nas usmeri desno navzgor, na razcepu proti Rebru. Poti nato sledimo mimo stare razpadajoče hiše do konca "dvorišča" v gozd, kjer le sledimo poti, ki nas po položnem vzponu po vznožju hriba privede do nekaj skritih vikendov in makadamske ceste, ki se priključi naši poti iz strani Trojan. Tabla za Reber nas usmeri v hrib, kjer se sprva strmeje vzpenjamo, nato pa se pot spet položi. Sledita še dva kratka vzpona in že smo pri vpisni skrinji.
zemljevid poti - Reber
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Kolovrat - Reber1
Kolovrat - Reber2
Kolovrat - Reber3
Kolovrat - Reber4
Kolovrat - Reber5
Kolovrat - Reber6
Kolovrat - Reber7
Kolovrat - Reber8
Kolovrat - Reber9
Kolovrat - Reber10
Kolovrat - Reber11
Kolovrat - Reber12
Kolovrat - Reber13
Kolovrat - Reber14
Kolovrat - Reber15
Kolovrat - Reber16
Kolovrat - Reber17
Diskusija o izletu Kolovrat - Reber
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki