Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se od Doma na Vogarju (1054 m), vidi Kojca (1303 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Koča pri Jelenovem studencu / Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu (Kalanova pot)

Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu (Kalanova pot)

Natisni
Izhodišče: Kočevje (464 m)
Širina/Dolžina: 45,633°N 14,8585°E
Ime poti: Kalanova pot
Čas hoje: 1 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 386 m
Višinska razlika po poti: 400 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 6.424
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 17
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
Najprej se zapeljemo v Kočevje, nato pa poiščemo Podgorsko ulico (le ta se z glavne ceste odcepi v desno - smer vožnje proti Delnicam). Na koncu omenjene ulice bomo opazili planinske table in ob njih lepo urejeno parkirišče.
Opis poti:
S parkirišča se sprehodimo do dobro označenega razpotja, nato pa nadaljujemo desno v smeri Kalanove poti (levo Grajska pot). Markirana pot, ki sprva poteka po cesti, kmalu le to zapusti in se nadaljuje levo skozi gozd. Naprej se vzpenjamo po poti na kateri se strmina stopnjuje, le ta pa nekajkrat preči gozdno cesto. Višje strmina popusti in pot se priključi gozdni cesti po kateri nadaljujemo vzpon. Cesta se že kmalu začne spuščati in nas v nekaj korakih pripelje do označenega razpotja, kjer nadaljujemo naravnost v smeri koče pri Jelenovem studencu (levo Mestni vrh, desno Ledenik).
Od razpotja do koče imamo le še nekaj minut lahkotne hoje.
zemljevid poti - Koča pri Jelenovem studencu
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Ledena jama na Stojni ( 30 min), Požgani hrib ( 45 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu1
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu2
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu3
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu4
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu5
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu6
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu7
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu8
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu9
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu10
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu11
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu12
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu13
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu14
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu15
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu16
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu17
Diskusija o izletu Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu (Kalanova pot)
potpodnoge1. 10. 2017
Danes sva se odpravila do koče. Vreme nama je šlo na roko, sončno, ozračje pa kar malček hladno. Kalanova pot je bila mokra, vendar se je lepo hodilo. Na žalost sva pustila gojzarice doma in se odpravila v adidaskah - napaka. Rekla sva si, saj je nizko in ne bova potrebovala dobre obutve, ampak kaže, da je le treba skrbeti za svoje zdravje tudi na nižjih lokacijah in obuti gojzarice ali dobre pohodne čevlje. Zanimiva in dokaj strma pot. Kar ni ovira za mlajše obiskovalce, ki veselo lezejo v hrib in ne delajo problemov. Srečala sva očeta z dvema otrokoma in vsa pohvala za skrb, stalno razpolago otrokoma in predvsem vzgled marsikomu, kako se naj bi otroci obnašali na poti in pri koči. Pri koči sva poiskala klopco ob koči, na katero je sijal sonček tako, da naju je istočasno tudi grel. Zelo prijazen oskrbnik, ki si vzame čas za kratek prijeten klepet in hitra postrežba. Ker je ravno delil že pripravljeno kosilo, se je opravičil, da bo treba malček počakati na pijačo, vendar nista minili niti 2 minuti, že sva dobila naročeno. Je pa normalno, da pijača lahko počaka, kosilo, ki se postreže, pa se lahko hitro pohladi in ga je treba hitro servirati, nama pa se tako ali tako ni nikamor mudilo. Pa vseeno, smo se vse v prijetnem tonu malce s šaljivimi besedami zmenili po krajšem počitku pa poslovili v dobrem vzdušju. Cene glede na ponudbo po drugih kočah pa zelo ugodne. Hrane nisva naročila, ker sva imela namen jesti drugje, pa tudi prezgodaj je bilo za jedačo. Izlet priporočam vsem generacijam, možen dostop po cesti, pred kočo pa krasen travnat teren in mize na sončku ali v senčici pod drevesi.
Samo na kratko. Ustavila sva se v gostilni in pizeriji Harlekin v Ribnici. Ponovno prijazni čeprav so bile vse mize polne čakajočih ali že na delu jedcev, hitra in solidna postrežba, hrane dovolj še za v nahrbtnik, cene zmerne. Tako, da sva za Kočevce dobila kar zelo dober vtis. Slike poti do koče in koče so že v fotkiču in jih ob priliki prilepim, ker jih moram pomanjšati, da ne pokvarim furma spletne strani. Zelo prijetna in lepa nedelja!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki