Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Pohorje, Dravinjske gorice in Haloze / Klopni vrh / Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh (vzhodna pot)

Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh (vzhodna pot)

Natisni
Izhodišče: Koča na Klopnem vrhu (1260 m)
Širina/Dolžina: 46,5018°N 15,3991°E
Ime poti: vzhodna pot
Čas hoje: 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 80 m
Višinska razlika po poti: 80 m
Zemljevid: Pohorje 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 12.060
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 11
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
a) Najprej se zapeljemo v Dravograd, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mariboru. Kmalu za krajem Ožbalt zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno preko mostu čez reko Dravo v smeri kraja Lovrenc na Pohorju. Na drugi strani reke se cesta prične nekoliko vzpenjati in nas že kmalu pripelje na naslednje križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri vasi Činžat (desno Lovrenc na Pohorju). V Činžatu, kjer se nam priključi še cesta iz Ruš nadaljujemo desno v smeri Koče na Klopnem vrhu. Nad vasjo cesta postane makadamska, le ta pa se sprva vzpenja ob Lamprehtovem potoku. Višje nas cesta vodi mimo kmetije Lampreht, mi pa cesti v križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Ko prispemo do omenjene koče, pa parkiramo na primernem mestu ob njeni bližini.
b) Zapeljemo se v Ruše (do sem iz Maribora ali Selnice ob Dravi) nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Lovrencu na Pohorju. Ko prispemo do vasi Činžat, zapustimo cesto, ki vodi proti Lovrencu na Pohorju in z vožnjo nadaljujemo levo po sprva še asfaltni cesti v smeri Koče na Klopnem vrhu. Nad vasjo cesta postane makadamska, le ta pa se sprva vzpenja ob Lamprehtovem potoku. Višje nas cesta vodi mimo kmetije Lampreht, mi pa cesti v križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Ko prispemo do omenjene koče, pa parkiramo na primernem mestu ob njeni bližini.
c) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Slovenske Konjice ter z vožnjo nadaljujemo proti omenjenemu kraju. Iz Slovenskih Konjic nadaljujemo proti Zrečam, mi pa v nadaljevanju cesti sledimo v smeri Rogle. Ko prispemo na Roglo nadaljujemo vožnjo po glavni cesti, mi pa se po njej spustimo do Koče na Pesku. Pri omenjeni koči nadaljujemo desno v smeri Osankarice in Koče na Klopnem vrhu. V nadaljevanju makadamski cesti, nato na vseh naslednjih križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Parkiramo na primernem mestu v bližini omenjene koče.
Opis poti:
Od koče se usmerimo na markirano pešpot za oznakami Klopni vrh. Po krajšem vzponu skozi gozd dosežemo makadamsko cesto, po kateri nato hodimo nekaj 10 metrov. Ko na desni strani ceste opazimo kolovoz in ob njem markacije, ki nas usmerjajo desno, zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo po omenjenem kolovozu. Kolovoz v nadaljevanju najprej preči zaraščeno jaso, nato pa preide v gozd ter se spremeni v zložno pešpot. Ko stopimo v gozd, nas do vrha loči le še nekaj korakov hoje.
zemljevid poti - Klopni vrh
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh1
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh2
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh3
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh4
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh5
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh6
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh7
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh8
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh9
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh10
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh11
Diskusija o izletu Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh (vzhodna pot)
Zgembo21. 05. 2014
Včeraj sem v bližini vikendice srečal merjasca na makadamski cesti, pa še umaknit se ni hotel, je kr šel proti meni, mogu sem zašprintat skozi gozd.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki