Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje izvira reka Drava?
Glasuj
Gorovja / Karavanke / Golarjeva peč / Kisla voda - Golarjeva peč

Kisla voda - Golarjeva peč

Natisni
Izhodišče: Kisla voda (1140 m)
Širina/Dolžina: 46,4323°N 14,6409°E
Čas hoje: 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 136 m
Višinska razlika po poti: 150 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 2.482
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 25
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak) ali iz Mozirja se zapeljemo v Luče, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Logarski dolini. Nekaj kilometrov za naseljem Solčava bomo prišli do križišča, kjer se v levo odcepi cesta v Logarsko dolino, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri prelaza Pavličev vrh (Pavličevo sedlo) in solčavske panoramske ceste. S ceste, po kateri nadaljujemo vožnjo se kmalu v levo odcepi cesta v Matkov kot, še nekoliko višje pa prispemo na naslednje križišče (križišče se nahaja sredi ostrega levega ovinka), kjer pa nadaljujemo desno oz. naravnost v smeri panoramske ceste in Podolševe (levo Pavličev vrh in dalje Avstrija). V nadaljevanju se peljemo po panoramski cesti, ki je sprva še nekaj časa asfaltirana, mi pa se po njej vozimo do parkirišča nad izvirom Kisle oz. železne vode. Ob parkirišču so oznake za Kislo vodo.
b) Preko MP Jezerski vrh se zapeljemo v Avstrijo, tam pa v dolini Bele / Vellach zavijemo desno v smeri MP Pavličev vrh (Pavličevo sedlo) / Paulitchsattel. Ko prispemo na slovensko stran se še kratek čas spuščamo, nato pa zavijemo levo v smeri panoramske ceste in Podolševe (naravnost navzdol Logarska dolina in Solčava). V nadaljevanju se peljemo po panoramski cesti, ki je sprva še nekaj časa asfaltirana, mi pa se po njej vozimo do parkirišča nad izvirom Kisle oz. železne vode. Ob parkirišču so oznake za Kislo vodo.
c) Zapeljemo se v Črno na Koroškem (do sem iz Raven na Koroškem ali iz Šoštanja preko prelaza Spodnje Sleme), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Lučam. Sprva še asfaltna cesta, višje postane makadamska in nas pripelje do križišča večih cest na prelazu Spodnje Sleme. Nadaljujemo po glavni cesti, ki se prične prečno spuščati proti naselju Podolševa. V križišču, kjer se ostro v levo odcepi cesta proti Solčavi nadaljujemo naravnost v smeri panoramske ceste in Podolševe. Za cerkvijo Svetega Duha se cesta prične postopoma spuščati, mi pa se po nje peljemo do parkirišča pri izviru Kisle vode.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti proti cerkvi Sv. Duha v Podolševi (če smo do izhodišča prišli po opisu c, se napotimo v smeri od koder smo prišli), torej po panoramski cesti. Cesta najprej preči potoček, nato pa nas skozi gozd pripelje do manjšega križišča, kjer nadaljujemo po glavni cesti (levo gozdna cesta). Za križiščem prečimo še en potoček, nato pa v zmernem vzponu prispemo iz gozda do razgledne senožeti, od koder se nam odpre lep pogled na Golarjevo peč in Kamniško Savinjske Alpe. Cesta senožet obide po levi zgornji strani, kjer tudi prispe do manjšega prevala, na katerem se nahaja manjše križišče ter ob njem miza s klopjo, v bližini pa še manjši lesen križ.
Na omenjenem prevalu zapustimo panoramsko cesto in pot nadaljujemo desno po slabši cesti, ki se rahlo spusti in katera nas hitro pripelje do obračališča. Za obračališčem se cesta spremeni v širok kolovoz, z njega pa se v levo odcepi nekoliko ožji in vzpenjajoč kolovoz, po katerem nadaljujemo vzpon. Na naslednjem razpotju nadaljujemo rahlo desno kar strmo navzgor. Kolovoz se hitro položi in nas skozi nekoliko bolj redek gozd pripelje do vrha Golarjeve peči, od koder je le nekaj malega razgleda. Za lepši razgled nadaljujemo še nekoliko naprej do roba razglednih pečin Golarjeve peči.
zemljevid poti - Golarjeva peč
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Kisla voda - Golarjeva peč1
Kisla voda - Golarjeva peč2
Kisla voda - Golarjeva peč3
Kisla voda - Golarjeva peč4
Kisla voda - Golarjeva peč5
Kisla voda - Golarjeva peč6
Kisla voda - Golarjeva peč7
Kisla voda - Golarjeva peč8
Kisla voda - Golarjeva peč9
Kisla voda - Golarjeva peč10
Kisla voda - Golarjeva peč11
Kisla voda - Golarjeva peč12
Kisla voda - Golarjeva peč13
Kisla voda - Golarjeva peč14
Kisla voda - Golarjeva peč15
Kisla voda - Golarjeva peč16
Kisla voda - Golarjeva peč17
Kisla voda - Golarjeva peč18
Kisla voda - Golarjeva peč19
Kisla voda - Golarjeva peč20
Kisla voda - Golarjeva peč21
Kisla voda - Golarjeva peč22
Kisla voda - Golarjeva peč23
Kisla voda - Golarjeva peč24
Kisla voda - Golarjeva peč25
Diskusija o izletu Kisla voda - Golarjeva peč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2022 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki