Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Rombonu (2208 m)?
Glasuj
Gorovja / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje in Jelovica / Koča na Hleviški planini / Idrija - Koča na Hleviški planini (lovska pot)

Idrija - Koča na Hleviški planini (lovska pot)

Natisni
Izhodišče: Idrija (325 m)
Širina/Dolžina: 46,0008°N 14,0249°E
Ime poti: lovska pot
Čas hoje: 1 h 35 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 493 m
Višinska razlika po poti: 493 m
Zemljevid: Nanos 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 18.747
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 15
Število komentarjev: 2
Dostop do izhodišča:
a) Najprej se zapeljemo v Logatec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Idriji. Ko prispemo v Idrijo postanemo pozorni, saj bomo v glavnem križišču zapustili glavno cesto, ki vodi proti Tolminu in zavili levo proti centru mesta. Parkiramo nekaj 100 m naprej na urejenem parkirišču ob glavni avtobusni postaji.
b) Z Mosta na Soči ali Podbrda se zapeljemo do Bače pri Modreju, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Idriji. Ko prispemo v Idrijo postanemo pozorni, saj bomo v glavnem križišču zapustili glavno cesto, ki vodi proti Logatcu in zavili desno proti centru mesta. Parkiramo nekaj 100 m naprej na urejenem parkirišču ob glavni avtobusni postaji.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo ob cesti, ki se nadaljuje skozi center Idrije. Po krajšem sprehodu skozi mesto, pa prispemo na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Čekovnika in Vojskega. Cesta, ki se v nadaljevanju prične rahlo vzpenjati, pa nas le malo višje pripelje na naslednje križišče. Nadaljujemo v že znani smeri proti Čekovniku in Vojskemu, mi pa še nekoliko bolj strmi cesti sledimo do naslednjega križišča, ob katerem opazimo oznake za Hleviško planino.
Tu cestna tabla za Hleviško planino kaže levo, mi pa nadaljujemo desno proti Vojskem. Od križišča sledimo cesti proti Vojskem še 60 m, nato pa zavijemo levo na ozko in strmo cesto, po kateri se hitro vzpnemo nad Idrijo. Pri zadnjih hišah v Čopičevi ulici se nam odpre lep pogled na večji del mesta, cesta pa se spremeni v kolovoz, po katerem se vzpnemo do bližnje gozdne ceste.
Cesto dosežemo pri manjši kapelici, ob kateri se nahaja tudi razpotje večih poti. Nadaljujemo desno (naravnost po cesti gozdna pot Pšenk), kjer smo takoj na naslednjem razpotju.
Tu pa nadaljujemo levo v breg na strmo pot z oznakami - lovska pot (naravnost po cesti - Hleviška planina čez Kodrov rovt). Pot naprej se prične strmo vzpenjati skozi gozd, a se že kmalu položi. Sledi prečni vzpon proti levi, kjer po nekaj minutah dosežemo razmeroma novo vlako, le ta pa nas pripelje na razpotje večih kolovozov. Na omenjenem razpotju nadaljujemo desno na široko pešpot, ta pa se v nadaljevanju zmerno vzpenja skozi gozd. Pot naprej nas vodi preko rastišča čemaža in mimo klopce, še naprej proti levi. Višje dosežemo neizrazit greben, kjer pot zavije nekoliko v desno ter se postavi nekoliko bolj pokonci. Po krajšem strmem vzponu dosežemo slabšo gozdno cesto, mi pa ji sledimo v desno. Malo višje se priključimo širši makadamski cesti, le ta pa nas hitro pripelje do označenega razpotja, kjer se nam priključi pot čez Kodrov rovt.
Tu nadaljujemo naravnost ter pot nadaljujemo po cesti, ki je zaprta za javni promet. Tej cesti, ki nas kmalu pripelje iz gozda, sledimo vse do Koče na Hleviški planini, le to pa dosežemo po dobrih 5 minutah nadaljnje hoje.
zemljevid poti - Koča na Hleviški planini
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Hleviška planina, Vojsko
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Idrija - Koča na Hleviški planini1
Idrija - Koča na Hleviški planini2
Idrija - Koča na Hleviški planini3
Idrija - Koča na Hleviški planini4
Idrija - Koča na Hleviški planini5
Idrija - Koča na Hleviški planini6
Idrija - Koča na Hleviški planini7
Idrija - Koča na Hleviški planini8
Idrija - Koča na Hleviški planini9
Idrija - Koča na Hleviški planini10
Idrija - Koča na Hleviški planini11
Idrija - Koča na Hleviški planini12
Idrija - Koča na Hleviški planini13
Idrija - Koča na Hleviški planini14
Idrija - Koča na Hleviški planini15
Diskusija o izletu Idrija - Koča na Hleviški planini (lovska pot)
Judita14. 01. 2017
Ali je koča na Hleviški planinini odprta tudi zdaj, pozimi, med tednom? Imajo kaj čaja pa to?

Kozorog

funnyboy14. 01. 2017
Koča med tednom ni odprta. Odprta je ob petkih od 16:00 naprej, drugače pa ob sobotah, nedeljah in praznikih.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki