Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Jančah (792 m)?
Glasuj
Gorovja / Krške Alpe / Falkert / Heidi Alm - Falkert (preko sedla Falkertscharte)

Heidi Alm - Falkert (preko sedla Falkertscharte)

Natisni
Izhodišče: Heidi Alm (1872 m)
Širina/Dolžina: 46,8634°N 13,8313°E
Ime poti: preko sedla Falkertscharte
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 436 m
Višinska razlika po poti: 436 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze, cepin
Ogledov: 5.532
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 39
Število komentarjev: 2
Dostop do izhodišča:
a) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti kraju Trg / Feldkirchen. Naprej se peljemo ob Osojskem jezeru / Ossiacher See do že omenjenega kraja. V Trgu/ Feldkirchen nadaljujemo levo v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.
b) S Štajerske ali Koroške, pa se najprej zapeljemo v Dravograd ter nato čez MP Vič v Avstrijo, kjer nato sledimo oznakam za Celovec / Klagenfurt. Naprej se peljemo po t.i. Južni avtocesti, katero zapustimo pri Celovcu (smer Trg / Feldkirchen). Naprej se peljemo po regionalni cesti, po kateri prispemo v že omenjeni kraj. V Trgu / Feldkirchen nadaljujemo desno v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.
Opis poti:
S parkirišča se usmerimo v smeri parka Heidi-Alm do katerega imamo 130 m. Po 130 m se v levo odcepi pot k omenjenemu parku (za ogled parka se plača vstopnina), mi pa nadaljujemo naravnost ter pot še naprej nadaljujemo po cesti, le ta pa nas hitro pripelje do visokogorskega jezera Falkertsee.
Od jezera, katerega obidemo po levi strani, se pot prične zmerneje vzpenjati ter se nadaljuje po vse slabši cesti. Nekoliko višje pa prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo desno proti sedlu Falkertscharte (levo grebenska pot na Rodresnock). Vzpon še nekaj časa nadaljujemo po slabši cesti, nato pa prispemo do manjše lesene koče, kjer se le ta spremeni v prijetno stezico. Pot nadaljujemo po visokogorski dolinici, katero na levi strani obdajajo strma pobočja Rodresnocka, na desni pa južna stena vrha Falkert, kamor se kmalu odcepi tudi plezalna pot.
Mi nadaljujemo naravnost po občasno nekoliko bolj strmi poti, po kateri ob lepih pogledih hitro prispemo na že prej omenjeno sedlo.
Na sedlu, kjer je označeno razpotje nadaljujemo desno (levo Rodresnock 20 minut) ter po nekaj 10 korakih nadaljnje hoje prispemo na naslednje razpotje. Tudi tu nadaljujemo desno (levo St. Oswald) ter pot nadaljujemo po zložnem grebenu, ki se polkrožno obrača proti desni. Po nekaj minutah lahkotne hoje, pa nas pot pripelje pod vršno glavo vrha Falkert, kjer se umakne pašni ograji ter se prične strmo vzpenjati proti vrhu, katerega dosežemo po 5 minutah nadaljnje hoje.
zemljevid poti - Falkert
Ob poti: Falkertsee (1872m), Falkertscharte (2195m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Heidi Alm - Falkert1
Heidi Alm - Falkert2
Heidi Alm - Falkert3
Heidi Alm - Falkert4
Heidi Alm - Falkert5
Heidi Alm - Falkert6
Heidi Alm - Falkert7
Heidi Alm - Falkert8
Heidi Alm - Falkert9
Heidi Alm - Falkert10
Heidi Alm - Falkert11
Heidi Alm - Falkert12
Heidi Alm - Falkert13
Heidi Alm - Falkert14
Heidi Alm - Falkert15
Heidi Alm - Falkert16
Heidi Alm - Falkert17
Heidi Alm - Falkert18
Heidi Alm - Falkert19
Heidi Alm - Falkert20
Heidi Alm - Falkert21
Heidi Alm - Falkert22
Heidi Alm - Falkert23
Heidi Alm - Falkert24
Heidi Alm - Falkert25
Heidi Alm - Falkert26
Heidi Alm - Falkert27
Heidi Alm - Falkert28
Heidi Alm - Falkert29
Heidi Alm - Falkert30
Heidi Alm - Falkert31
Heidi Alm - Falkert32
Heidi Alm - Falkert33
Heidi Alm - Falkert34
Heidi Alm - Falkert35
Heidi Alm - Falkert36
Heidi Alm - Falkert37
Heidi Alm - Falkert38
Heidi Alm - Falkert39
Diskusija o izletu Heidi Alm - Falkert (preko sedla Falkertscharte)
Damijan26. 06. 2011
Tretja slika od zadaj naprej, moram rečt je svetovna velik nasmeh

Predzadnja slika, dvoboj Titanov nasmeh
J.P.9. 06. 2019
Toplo priporočam pot preko sedla in ne direktno. Za nazaj je škoda, če se ne podaljša še do Rodresnocka in od tam nazaj proti jezeru.Snega je le za vzorec in nikjer nas ne omejuje, le polepša celoten razgled.Pohvala avtorju za slike. Lp
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki