Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Jančah (792 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Limbarska gora / Gabrje - Limbarska gora (peš pot)

Gabrje - Limbarska gora (peš pot)

Natisni
Izhodišče: Gabrje (500 m)
Širina/Dolžina: 46,1477°N 14,773°E
Ime poti: peš pot
Čas hoje: 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 273 m
Višinska razlika po poti: 273 m
Zemljevid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 30.654
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 29
Število komentarjev: 7
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Krtina, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Moravč. V Moravčah nadaljujemo levo v smeri Limbarske gore in Svetega Mohorja, v naslednjem križišču, kjer se v levo odcepi cesta k Svetemu Mohorju, pa nadaljujemo rahlo desno v smeri Limbarske gore. V nadaljevanju se cesta postopoma prične vzpenjati, mi pa se po njej peljemo skozi naselje Zalog do naselja Gabrje pod Limbarsko, kjer se gozd konča, cesta pa položi, oz. se celo nekoliko spusti. Ko prispemo do zmernega desnega ovinka, kjer na desni strani opazimo zidano kapelico nadaljujemo levo na cesto s hitrostnimi ovirami. Nekaj 10 metrov naprej smo na začetku opisane poti pri naslednji kapelici. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
b) Iz smeri Zasavja se najprej zapeljemo v Izlake, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Moravčam. Ko se cesta že prične spuščati proti Moravčam, pa postanemo pozorni na desne odcepe, saj bomo glavno cesto proti Moravčam zapustili pri odcepu proti naselju Peče. V Pečah pri cerkvi nadaljujemo levo, nato pa z vožnjo nadaljujemo skozi naselja Zgornje Koseze in Mošenik pripeljemo do Gabrja pod Limbarsko goro, kjer v manjšem križišču nasproti kapelice nadaljujemo desno na cesto s hitrostnimi ovirami. Nekaj 10 metrov naprej smo na začetku opisane poti pri naslednji kapelici. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
Opis poti:
Začetek planinske poti je nekoliko levo od kapelice, kjer na drogu električne napeljave opazimo planinske oznake za Limbarsko goro, ki nam povedo, da imamo do vrha 45 minut hoje. Po nekaj korakih hoje gre pot v gozd, skozi katerega se vzpenjamo nekaj minut, nato pa že prispemo do asfaltne ceste, kateri sledimo v desno, mi pa po njej hodimo do levega ovinka. Na omenjenem ovinku se markirana pot nadaljuje v smeri naravnost, sprva ob bližnji ograji. Pot, ki je sprva nekoliko zaraščena kmalu zavije levo ter se prične vzpenjati skozi gozd. Višje stopimo na kolovoz, ki se kratek čas še nadaljuje skozi gozd, nato pa se prične prečno vzpenjati preko večje senožeti. Ko se prečenje konča prispemo do manjšega zaselka (zaselek Globočica), kjer nadaljujemo levo po širokem kolovozu oz. slabši cesti. Cesta višje zavije desno ter se nekoliko naprej položi pri naslednjem zaselku. Sledi lahkotna hoja mimo nekaj hiš, nato pa nadaljujemo po nekoliko bolj strmem kolovozu, ki se višje spremeni v asfaltno cesto, le ta pa se priključi na glavno asfaltno cesto, ki vodi proti vrhu Limbarske gore.
Po omenjeni cesti se vzpnemo še mimo nekaj hiš, nato pa se ob vedno lepših razgledih hitro vzpnemo do cerkve sv. Valentina in gostišča na Limbarski gori.
zemljevid poti - Limbarska gora
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Gabrje - Limbarska gora1
Gabrje - Limbarska gora2
Gabrje - Limbarska gora3
Gabrje - Limbarska gora4
Gabrje - Limbarska gora5
Gabrje - Limbarska gora6
Gabrje - Limbarska gora7
Gabrje - Limbarska gora8
Gabrje - Limbarska gora9
Gabrje - Limbarska gora10
Gabrje - Limbarska gora11
Gabrje - Limbarska gora12
Gabrje - Limbarska gora13
Gabrje - Limbarska gora14
Gabrje - Limbarska gora15
Gabrje - Limbarska gora16
Gabrje - Limbarska gora17
Gabrje - Limbarska gora18
Gabrje - Limbarska gora19
Gabrje - Limbarska gora20
Gabrje - Limbarska gora21
Gabrje - Limbarska gora22
Gabrje - Limbarska gora23
Gabrje - Limbarska gora24
Gabrje - Limbarska gora25
Gabrje - Limbarska gora26
Gabrje - Limbarska gora27
Gabrje - Limbarska gora28
Gabrje - Limbarska gora29
Diskusija o izletu Gabrje - Limbarska gora (peš pot)
kroki29. 01. 2008
Ob jasnem in spranem ozračju vidimo prekrasne kamniško-savinjske Alpe in Julijce.
marchy14. 09. 2009
Ej, a mogoče pozna kdo pot na Limbarsko goro iz Trojan, baje se tud da prit ? Bi lepo prosu za kratek opis poti če gdo ve, pa hvala vnaprej.
AndrejN15. 09. 2009
Iz Trojan kreneš v smeri Ljubljane po glavni cesti. Ko prideš do prevala , ko se cesta začne spuščati zaviješ levo v smeri Zavrh-a. Nadaljuješ po cesti , ki pelje do Dolin. Od tam preko Škal do vasi Borje. Tam prideš do asfaltne ceste in po njej nadaljuješ proti Golčaju. Ta cesta pelje do Blagovice , zato pazi da jo pravi čas zapustiš in greš po makadamu. Na Golčaju je vpisna knjiga, cerkvica in klopca za počitek. Z Golčaja nadaljuješ po potki deloma tudi cesti do asfaltne ceste Limbarska-Moravče. Na križišču zaviješ desno v hrib in po parih minutah vidiš cerkev na Limbarski.
Pot je po celotni dolžini markirana.
Srečno pot !

Andrej
marchy15. 09. 2009
Ok, hvala Andrej za pojasnilo, prvi prost vikend jo mahnem na Limbarsko.
al198118. 08. 2010
Sem bil že kar nekajkrat ne Limbarski, pa sem se naveličal ene in iste poti :-(
dva dni nazaj sem iz L. Gore hotel priti direkt do Moravč... pa je zelo slabo označeno... A zna kdo opisat kako iz Moravč na vrh?
Gorska rožica19. 08. 2010
Meni najljubša pot je skozi Serjuče, pri trgovini Tuš zaviješ na levo v križišču ,se pelješ ali hodiš pribl.2km,mimo šole skozi vas Soteska in zaviješ desno čez mostiček ,kjer je vas Serjuče .Ko je konec asfalta nekje parkiraš na kmetiji,so zelo prijazni domačini.Pot je cela markirana,pelje skoraj ves čas skozi gozd ,le malo pred vrhom greš po jasi in prečkaš cesto,še malo po hribu navzgor ,zadnji kilometer pa gre žal samo po cesti. SREČNO !!
Gorska rožica19. 08. 2010
Po večini vsi hodijo pri trgovini Tuš desno ,skozi Zalog, v Gaberju zaviješ levo inv prvem razpotju levo čez Vodice,zaviješ čez gozd na desno...in je baje tudi markirana....jo žal ne kori
stim ,grem po tej smeri vedno samo s kolesom ..lep dan !!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki