Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Julijske AlpeJalovec / Dom v Tamarju - Jalovec
  

Dom v Tamarju - Jalovec (čez Jalovško škrbino)

 
Izhodišče: Dom v Tamarju (1108 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,476°N / 13,7241°E
Cilj: Jalovec (2645 m)
Ime poti: čez Jalovško škrbino
Čas hoje: 5 h 45 min
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Zahtevnost smučanja: zelo zahtevno
Višinska razlika: 1537 m
Višinska razlika po poti: 1650 m
Zemljevid: TNP 1:50.000
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze
Ogledov: 44754
Ocena: 11 glasov
Število slik: 62
Število komentarjev: 60
Dostop do izhodišča:

Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. V križišču, kjer se v desno odcepi cesta proti Ratečam, naravnost pa se nadaljuje cesta proti Italiji, zavijemo levo v smeri Planice. Po krajšem vzponu prispemo do skakalnic v Planici, kjer je nekaj večjih parkirišč.
Ker je po novem cesta proti Domu v Tamarju zaprta za javni promet moramo parkirati že v Planici, to nam podaljša pot za približno 45 minut.

Opis poti:

Najprej se sprehodimo do Doma v Tamarju, od tam pa nadaljujemo po markirani planinski poti v smeri Jalovca in Ponc (levo Slemenova špica). Pot naprej nas vodi skozi gozd, le ta pa nas hitro pripelje na naslednje razpotje, kjer se v desno odcepi pot na Ponce. Nadaljujemo v smeri Jalovca ter vzpon nadaljujemo po poti, ki se še kratek čas zložno vzpenja skozi gozd. Ko prispemo iz gozda se najprej nekaj časa vzpenjamo po obsežnih deloma že poraslih prodiščih, nato pa postopoma prispemo na melišče, ki se nadaljuje proti Jalovčevemu ozebniku. Po melišču se vzpnemo do označenega razpotja, kjer nadaljujemo levo (desno Kotovo sedlo in Jalovec mimo bivaka pod Kotovim sedlom) v smeri Jalovške škrbine. V nadaljevanju se pot še naprej vzpenja po melišču, nato pa nas pripelje na naslednje razpotje, kjer ponovno nadaljujemo po levi poti (desno Kotovo sedlo).
Nadaljujemo po desni strani spodnjega roba ozebnika, katerega nekoliko višje s pomočjo varoval prečimo. Na drugi strani (levi, gledano od spodaj navzgor) ozebnika prispemo do vstopa v plezalni del poti. Pot v steni zavije levo ter se ob pomoči ukrivljenih klinov prične strmo vzpenjati po severnih do severozahodnih ostenjih Šit (Šite so 2305 metrov visok vrh nad Jalovško škrbino). Sledi še nekaj zelo izpostavljenih prečenj, preko katerih so nam v pomoč jeklenice. Višje se pot položi in nas pripelje na Jalovško škrbino, od koder se nam odpre lep pogled proti primorskim goram.
S škrbine sledi kratek spust po melišču in priključimo se poti iz Trente in Vršiča. Od tu še kratek čas nadaljujemo prečno proti desni in prispemo do table, ki nas opozori, da pot v nadaljevanju nosi oznako zelo zahtevna plezalna pot.
Pot naprej v rahlem vzponu preči strma in izpostavljena pobočja, nato pa zavije desno in se začne vzpenjati po steni skoraj naravnost navzgor. Med vzponom po steni Goličice pa nam je v pomoč le nekaj skopo odmerjenih varoval. Višje strmina popusti, pot pa nas pripelje na melišče po in ob katerem se nato vzpenjamo. Vse bolj razgledna pot nas nato pripelje do mesta, kjer se nam odpre pogled skozi Jalovški ozebnik v dolino Tamar.
Nadaljujemo po nekoliko manj strmi poti čez pobočja imenovana Jezerca. Naprej sledi kratek spust in pot nas pripelje do mesta, kjer se nam z leve priključi pot od Zavetišča pod Špičkom. Pot se nato ponovno strmo vzpne in nas z nekaj malega varovali, po mestoma precej izpostavljeni poti pripelje na glavni greben Jalovca. Naprej se vzpenjamo po ozkem in občasno zelo izpostavljenem grebenu, po poti, ki nas višje pripelje do mesta, kjer se nam z leve priključi pot od Kotovega sedla. Nadaljujemo naravnost in razgledna grebenska pot nas hitro pripelje na vrh.

zemljevid poti
Ob poti: Jalovška škrbina (2138m)
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Dom v Tamarju - jalovec1
Dom v Tamarju - jalovec2
Dom v Tamarju - jalovec3
Dom v Tamarju - jalovec4
Dom v Tamarju - jalovec5
Dom v Tamarju - jalovec6
Dom v Tamarju - jalovec7
Dom v Tamarju - jalovec8
Dom v Tamarju - jalovec9
Dom v Tamarju - jalovec10
Dom v Tamarju - jalovec11
Dom v Tamarju - jalovec12
Dom v Tamarju - jalovec13
Dom v Tamarju - jalovec14
Dom v Tamarju - jalovec15
Dom v Tamarju - jalovec16
Dom v Tamarju - jalovec17
Dom v Tamarju - jalovec18
Dom v Tamarju - jalovec19
Dom v Tamarju - jalovec20
Dom v Tamarju - jalovec21
Dom v Tamarju - jalovec22
Dom v Tamarju - jalovec23
Dom v Tamarju - jalovec24
Dom v Tamarju - jalovec25
Dom v Tamarju - jalovec26
Dom v Tamarju - jalovec27
Dom v Tamarju - jalovec28
Dom v Tamarju - jalovec29
Dom v Tamarju - jalovec30
Dom v Tamarju - jalovec31
Dom v Tamarju - jalovec32
Dom v Tamarju - jalovec33
Dom v Tamarju - jalovec34
Dom v Tamarju - jalovec35
Dom v Tamarju - jalovec36
Dom v Tamarju - jalovec37
Dom v Tamarju - jalovec38
Dom v Tamarju - jalovec39
Dom v Tamarju - jalovec40
Dom v Tamarju - jalovec41
Dom v Tamarju - jalovec42
Dom v Tamarju - jalovec43
Dom v Tamarju - jalovec44
Dom v Tamarju - jalovec45
Dom v Tamarju - jalovec46
Dom v Tamarju - jalovec47
Dom v Tamarju - jalovec48
Dom v Tamarju - jalovec49
Dom v Tamarju - jalovec50
Dom v Tamarju - jalovec51
Dom v Tamarju - jalovec52
Dom v Tamarju - jalovec53
Dom v Tamarju - jalovec54
Dom v Tamarju - jalovec55
Dom v Tamarju - jalovec56
Dom v Tamarju - jalovec57
Dom v Tamarju - jalovec58
Dom v Tamarju - jalovec59
Dom v Tamarju - jalovec60
Dom v Tamarju - jalovec61
Dom v Tamarju - jalovec62
Diskusija o izletu Dom v Tamarju - Jalovec (čez Jalovško škrbino)
Gost     
1.9.2006
tura je izjemna le vstop pri Ozebniku je otežen zaradi snega in je treba biti previden
Gost     
24.9.2006
V steni pod škrbino bi bil lahko kakšen klin ali jeklenica več, a je v normalnih razmerah čisto OK. Prečenja Goličice pa si v vlažnem ne predstavljam.
Gost     
9.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
10.6.2007
Ne delaj reklame.Vemo kakšna je tura na Jalonec.Prekrasna .V sneženju megli in vetru pa na Jaloveč????Pa z vodnikom.Neodgovorno!!!
Gost     
11.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
11.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
11.6.2007
Tu gre za odgovornost vodnika peljati pri - 20,megla,veter,sneženje svojega klijenta na turo.Na jalovec sem šel kar nekajkrat,a v slabem vremenu se turam v gore vsi raje izognemo in tako ne tvegamo svojih in tujih življen.P.S. To nima nobene povezave z vožnjo po naših cestah.
Gost     
11.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
12.6.2007
Vidim da nisi dojel te diskusije.Plavaš v svoji galaxyi in si pod vtisom osvojene gore.Ko boš takih najslajših vrhov dosegel kaj več,se čustva in misli umirijo .Vsak sam doživlja in podoživlja svoje vrhove.In jih tudi najbolj in najglobje doživi.Ti si šel na vrh zase,zato tako pretiravanje-20,sneženje,megla,veter iz tebe ne naredi nič večjega junaka ,kvečjemu .....Zimski vzpon na Jalovec sem doživel kar nekajkrat,letnega tudi.Nikoli po nisem šel na turo v sneženju.Če so bile pa normalne zimske razmere ,na vrhu pa samo megla ,to so pa druge razmere kot si jih opisal ti.V naslednjih 15 letih ti želom veliko lepih tur,na katere se podajaj z vso resnostjo da boš lahko še dolgo sanjal.Krasti ti pa tvojih sanj sploh nočem,imam svojih resničnih lepih doživetij zase kar nekaj.
Gost     
12.6.2007
Hvala Bogu, da si samo sanjal ...Prezelj se v takem niti v sanjah nebi odpravil,ne san ne z klientom.
Gost     
12.6.2007
Se v celoti strinjam z gostoma pred menoj.Varen korak in veliko lepega v gorah vsem planincem.nasmeh
Gost     
12.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
12.6.2007
Vidim ,da še sedaj ne dojameš te diskusije.Ti privoščimo vse sanje,užitke in nepozabne dogodke v gorah.Ne morem pa razumeti da v sneženju,megli.vetru.-2o z vodnikom v gore.Je varno ?Marsikdaj me je sneženje na poti ujelo,pa se gornik obrne in ne izpostavlja.Več kot 2x po 15 let že hodim v gore,pa imam kar nekaj izkušenj z vremenom.Če pa Če pa je bila na vrhu samo megla in ni bilo razgleda ,ostalo si pa dodal da bi bil vzpon malo bolj dramatičen za na forum.Verjemi mi,z naravo se ni za igrati. Ima vedno prav.Ogromnokrat zmaga.Želom ti varno hojov gore,lepe sanje še naprej z ženo in otroki.P.s. s tem s teboj zaključujem diskusijo,upam da se ne srečava v bivaku,je lepo imeti pametne sogovornike,ali pa uživati v tišini sam z naravo.
Gost     
12.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
13.6.2007
Berem to diskusijo in se sprašujem je res pametno v takih razmerah iti v gore ,čeprav z vodnikom? Vsekakor ne.!To vprašanje bi bilo pametno postaviti še kje drugje.Mogoče na zvezi vodnikov Slovenije.Mislim pa da si malo "prenapihnil razmere"
Gost     
13.6.2007
Vidim da bi galaxyi rad povedal ,da izkušnje v gorah nič ne pomenijo. Tudi sama že mnogo let zahajam tja in mnogokrat so prav izkušnje pomagale rešiti neprijetno situacijo.Ko boš vmel več izkušenj in manj na jeziku pa res lepe ture se pa še kdaj oglasi na forum.
Gost     
13.6.2007
Čehi in pa taki objestni nakladači so v bivakih včasih res malo odveč.jezik
Gost     
13.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
13.6.2007
Če si tako izkušen,bi moral vedeti da v takih pogojih res ni za rinit na Jalovec.Šmarna gora je v sneženju,megli,vetru tudi lepa ,le da -20°ni velikokrat.nasmehnasmeh
Gost     
13.6.2007
Mislim da ,je gospod gost mislil: ne delaj slabe reklame.V takih pogojih peljati klienta na Jalovec?Slaba reklama za vodnika.Mislim pa da je bilo vse v galaxyiji.........Vremenske razmere mislim.
Gost     
13.6.2007
Jest pa mislem da ima tud galaxy prav. Ce je vodnik vedu da je tura mozna so sli. Ce bi vedu, da je prenevrno bi se obrnix nazej, ker on ukazuje oz. vodi turo. Brez veze odkrivat toplo vodo..
Gost     
14.6.2007
Sklepam, da ima gost toliko izkušenj z gorništvom kot z pisanjem.Zato da prav galaxyiju.Toplo vodo v gorah odkrivati je nesmiselno,nabirati izkušnje,biti previden in preudaren pa je priporočljivo.Vsekakor bi bilo pametno slišati še drugo plat zgodbe.Vodnikovo.Varen korak vsem.
Gost     
16.6.2007
Res drzno dejanje ,ta tuta.Se sprašujem ali je to sploh mogoče pri vseh res točnih vremenskih napovedih.zmeden
Gost     
16.6.2007
Točna vremenska napoved? Za dans so ble nevihte napovedane pa je sijalo 100 sonc zavijanje z oemi Vreme je ena izmed mnogih stvari, ki se jih da zelo težko napovedat.
Gost     
18.6.2007
Eno res prav toplo sonce je sijalo nad Šmarno goro.V bohinjskih gorah pa so bile nevihte. To smo doživeli v koči.Po nevihti pa je bila prekrasna vidljivost .Prav tako vreme so napovedali.NI v današnih časih vremena težko napovedati,nekateri ga ne rarumete oz. ne dojamete kot še vedno ne nekateri drugis stvati. Že nekajkrat si galaxy na forumu spremenil ime,a tvoj stil komunikacije ostaja nespremenjen.
Gost     
18.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
18.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
18.6.2007
Ne znaš niti dobro in prav prebrati.Æe že 30 let hodiš? v gore boš pa ja vedel,da se nevihto pričaka v koči,kajti posebno lepo je potem nadaljevati turo.Pa to res ne veš ,ker nakladaš.Sam sebi se pa veš kdo smeji.
Gost     
18.6.2007
Se strinjam ,če res že 30 let hodiš v gore pa gotovo že sam veš da je zimska tura na Jalovec nekaj normalnega .Če so razmere ok.TA diskusija se je zaæela samo zaradi tvojih ekstremnih razmer : sneženje,megla,veter,-20 stopijn.IN TO Z VODNIKOM?Nesprejemljivo za vsakega gornika.Iz tvojih odgovorov pa sklepam ,da si precej pameten.... res bil komentar tvojega vodnika zelo dobrodošel.
Gost     
18.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
18.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
18.6.2007
Vsi ki so sodelovali so napadali tebe ,tvojo neresnost in laži.Upam da se boš še nekaj časa imel možnost smejati.Svetujem ti pa drug forum.Ta je za planince in gornike. Nakladači so drugje.Kaga so pa napadli razen tebe. Spet ne razumeš.V 30 lerih ena nevihta.!!!!!Se kar lepo sam ujameš.P.s.To je bil drugi gost ki ni želel s tabo več diskusije.Svetujem vsem ,da se res več s teboj ne ukvarjamo.Smo želeli komentar vodnika pa samo ti nakladaš. Nakladaj v svoji galaksiji sa sebi .......
Gost     
21.6.2007
Ti človek pa imaš hude težave z slovnico ( Kaga lerih sa )in obvladovanjem jeze.Če ti ni še znano se na forumih ne kriči ( klicaji če ne razumeš ).Zato ti svetujem da se pomiriš.Pa še nekaj.Norost je biti v gorah ko so napovedane nevihte.Ne vem kdo si da ukazuješ kdo je lahko na forumu in kdo ne.Admin nisi.Bog tudi ne.Ne moreš človeka obtoževati za neresnico če ga niti ne poznaš.Če hodi 30 let (če je to res) v gore tudi pozimi pomeni da ima izkušnje.Si ga uprašal kje je že vse bil?Ne.Lep dan
Gost     
21.6.2007
Če ti bereš forume bi lahko vedel kaj vse se tam napiše ,pa kakšne črke in znaki se uporabljajo.Ta stran oz.forum se mi zdi zelo koristen ,zanimiv in poln dobrih informacij.Zato se mi zdi neprimerno nakladanje in v kakšnih ekstremnih razmerah je z vodnikom dosegel vrh.Skoraj vsak dan lahko poslušamo o nesrečah v gorah,žal prevečkrat tudi tragičnih ,zato raje spodbujajmo učenje varne hoje v gore kot pa se hvaliti o taki turi.Boga pa pusti pri miru.Bolje je narediti napako v tekstu,kot pa v gorah.Če sam vsaj malo z dušo tja zahajaš potem boš to mojo reakcijo na tak podvig upam razumel.Če si pa na ravni galaxyijevih podvigov je pa stvar drugačna.Kje vse je že bil sploh ni pomenbno,važno je tudi z kakšno odgovornostjo do sebe in navsezadnje do drugih tudi ,se kam odpravimo in nazaj tudi vrnemo.
Gost     
22.6.2007
Ne ne razumem.Nesreče se dogajajo tudi v popolnih pogojih.Če sem na njegovi ravni ne vem ker ga ne poznam.In tebe tudi ne zato ne vem kakšne izkušnje imaš ti.Nimam ti namena pisati zakaj hodim v gore ker vsak hodi z določenim razlogom.Napisal je da je to njegova največja avantura.Verjamem mu.Ampak ne razumem če se imaš za tako izkušenega planinca zakaj v nevihtah in slabemu vremenu v gore.
Gost     
22.6.2007
Še nekaj sem ti pozabil napisati.Še kako je pomembno kje je bil ker če nebi imel izkušenj ga nikoli nebi vodnik gor peljal.Kaj misliš da je vodnik tako neumen da bi se podajal z neizkušenim klijentom na goro kot je Jalovec?Niti pod točko razno prijatelj moj.Marko Prezelj je dobitnik zlatega cepina.To o njegovih izkušnjah pove vse.Štiri leta nazaj sva hotela z punco opraviti zimski uzpon na Triglav.Vodnik naju je uprašal po izkušnjah.Ko sva mu povedala naju je gladko zavrnil.Galaxy je okusil kaj pomeni v takem vremenu biti na gori.Gotovo ni nor da bi tak podvig ponovil glede na to da ima družino.In ima zelo veliko izkušnjo za naprej.Veš Himalaja se je osvajala in se osvaja tudi v slabem vremenu.Lep dan
Gost     
22.6.2007
Težko verjamem da se je Prezelj z klientom v takih razmerah odpravil na Jalovec:,ravno zato ker je preudaren,ve kaj take razmere na gori pomenijo in se ne izpostavlja nevarnosti.Kdaj in kako se Himalaja osvaja pa sam vem z izkušenj.Drugače bodo pa kaj o tem povedali na zvezi vodnikov Slivenije.Zanimivo vprašanje.
Gost     
22.6.2007
Če pa imaš izkušnje iz Himalaje(tega nakladanja pa ti ne verjamem) potem pa ne vem zakaj se tako obremenjuješ zaradi tega uzpona.Vem kaj je.On te je pošteno razkuril in ti se ne moreš potolažiti.Saj je napisal da je zadeva končana za njega.Verjetno se je umaknil od tukaj ker je doživel "lep sprejem".Verjetno je mislil da so tukaj ljudje ki ga bodo razumeli ne pa da ga boste raztrgali.Po pravici: kdaj me je sram da sem Slovenec.Tudi zame je stvar končana. In že enkrat: če imaš Himalajske izkušnje (ti ne verjamem niti pod točko razno in škoda da me prepričuješ ker ti ne vrjamem)bi moral vedeti da je v slabem vremenu in nevihtami norost hoditi v gore.Lep dan
Gost     
23.6.2007
Verjamem da te je sram za to kar si.Ta diskusija se je razvila samo glede vprašanja varnosti te ture.Občutki,doživetja,nevoščljivost in podobne stvari pa tu sploh niso bile vprašanje.Vsak pravi planinec ima svojih doživetij dovolj in jih je na forumu razlagati včasih brez pomena,ker juh bralec ne doživi tako globoko in se doživetje razvrednoti.Drugič bolj pazljivo preberi tekst .Bilo je lepo vreme,nevihto smo dočakali v koči,po nevihti je bilo pa vse oprano,razgled prekrasen,Če res hodiš kam,ti mora biti to poznano.Kaj ti verjameš in kaj ne tvoja stvar.Že sam tako nakladaš ,da misliš da vsi to počnemo.Upam ,da bom z svojimi izkušnjami ,tidi Himalajskimi še naprej tako kot dosedaj varno in zadovoljno hodil po gorah.Lep dan imam pa brez tvojih želja.
Gost     
23.6.2007
Gost,upam da boš naprej hodil v gore le še v Himalajo,saj takšnih arogantnežev nihče ne želi srečevati na svojih poteh. Prodajaj svoja leta izkušenj kje drugje in ne misli, da si zaradi njih vsemogočen. Tvoje mnenje me tako ne zanima,zato svoj tipičen kolerični izliv na moj post izreci kar sam sebi. Lep pozdrav vsem normalnim in preudarnim gornikom!
Gost     
23.6.2007
No galaxyi si zdaj olalšal dušo.Tipično ,najboljša obramba je napad.Vsaj za nekatere.Na naših poteh je resnično preveč takih kot si ti neodgovornih,Zato beremo po časopisih .Svoje izkušnje meni pridejo prav in to meni nekaj pomeni.Da ti ocenjuješ moje mnenje,si pa sploh ne želim.Post, kaj to pomeni v tem kontekstu?Da se pomiriš ,hribi so primerni zato.Ampak zate ne previsiki.Šmarna bo pravšnja.Lep dan in pozdrav tudi nenormalnim in nepreudarnim gornikom.Upam da ta prispevek ne bo izbrisan.Zaključujem debato s teboj.
Gost     
23.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
23.6.2007
Sporočilo je izbrisano
Gost     
31.7.2007
Sami dihurji ste
Gost     
12.8.2007
prosim za zahtevnosti in razmere na poti tamar-jalovec...
hvala za odgovor...zavijanje z oemi
Gost     
12.8.2007
Vprašal galaxya on obvlada,drugače pa še vodnik lahko svetuje.
Gost     
13.8.2007
Zelo zahtevna pot, obvezna čelada!
Gost     
4.2.2008
Na slikah zgleda spodnji del zavarovane poti kar grozljiv - še posebej k ni nobenih zajl, pol pa še una Goličica. A se da zadevo primerjat recimo z Jubilejno na Prisank, s Škrlatico al pa z Bambergovo?
Me kr mal strah rata ko gledam te slike nasmeh))
Gost     
4.2.2008
Jaz bi rekel, da je po težavnosti nekaj med Škrlatico in Bambergovo (čez Plemenice). V suhem pot niti ni toliko nevarna saj so odlični stopi, v megli pa verjetno zelo drsi.
stom2     
26.9.2011
Če je kdo v tem mesecu (september 2011) hodil po tej poti, bi ga prosil za informacijo otem kakšen je prehod preko ozebnika (morebiten sneg, robna zev). Hvala in lep planinski pozdrav
ljubitelj gora     
6.7.2012
V zgodnjem poletnem času se pod Škrbino nahaja še snežišče, ki ga je brez cepina/derez zelo nevarno prečit. Ozebnik je zaprt, je tabla tam in bog pomagaj tistemu, ki gre čez Ozebnik gor, namreč višje tik pod vrhom je ogromno skalovja, proda, ki čaka da se sproži v dolino, tud opisana pot čez Škrbino je izpostavljena padanju skalc. Da ne izpadem preveč vsevedni se prosim še dodatno pozanimajte pri oskrbniku koče v Tamarju ali pa se obrnite na urejevalce poti. lp
6umek6     
19.8.2014
V nedeljo 17.8. smo obiskali Jalovec po tej poti. Rad bi samo opozoril, da je letošnje leto še zelo veliko snega in je potrebno prečiti 3 snežišča.. Predvsem eno, tik preden pridemo do stene je še posebej izpostavljeno in strmo, zato predlagam, da kdor se odloči za pot naj sabo vzame vsaj cepin. Lep hribovski pozdrav nasmeh
jrepse     
21.10.2014
20.10 sem prehodil to pot pri spustu z vrha. Snežišča niso težavna, tisto spodaj pred meliščem pa je prehodno brez problema. Sicer pa pot zahteva zvrhano mero previdnosti in koncentracije, predvsem pri spustu. Čelada je obvezna! Varen korak vsem! lp
gorskakoza     
10.8.2017
Ali je kdo v kratkem šel čez Jalovško škrbino? Zanima me namreč ali je kaj snega? So potrebne dereze?
MANGRT     
10.8.2017
V torek je bilo vse kopno novega pa še ni zapadlo. Brez skrbi na pot.
gorskakoza     
11.8.2017
Hvala, ter lep gorniški pozdrav!
Hikoncil     
18.8.2019
A mogoce kdo ve a je se kasna zaplata snega???
matic4     
2.8.2020
Pod ozebnikom je krajna poč. Brez zimske opreme dostop do varoval v steni zaenkrat ni mogoč.
hijacker     
16.9.2020
je mogoce kdo pred kratkim šel čez škrbino?
je še kaj snega, al bo še potrebno zraven vzeti zimsko opremo?
ajva     
16.9.2020
zimska oprema ni potrebna ,je brez snega.sem šel po tej poti en teden nazaj.Lp
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki