Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Kalške gore (2047 m), vidi slap Rinka?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Mirna gora / Dom na Mirni gori - Mirna gora

Dom na Mirni gori - Mirna gora

Natisni
Izhodišče: Dom na Mirni gori (1000 m)
Širina/Dolžina: 45,6292°N 15,1027°E
Čas hoje: 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 47 m
Višinska razlika po poti: 47 m
Zemljevid: Dolenjska 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 21.139
 5 osebam je objava všeč
Število slik: 15
Število komentarjev: 8
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Brežice, se usmerimo na izvoz Ivančna Gorica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Črnomlja. Za Črmošnjicami, se cesta še kratek čas vzpenja, nato pa se prične strmeje spuščati. Ko prispemo v kraj Vrčice, nas oznake za Mirno goro usmerijo desno na sprva še asfaltirano cesto, po kateri se pričnemo postopoma vzpenjati. Kmalu za tem, ko se asfalt konča, pa se cesta razcepi na dva dela. Nadaljujemo po levi cesti (desna je namenjena tistim, ki se nameravajo povzpeti na Mirno goro peš), po kateri čez čas prispemo do stare kočevarske vasi Planina / Stockendorf (737 m). S Planine nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Doma na Mirni gori, do katerega nas loči le še nekaj kilometrov vzpona.
b) Z avtoceste Brežice - Ljubljana, se usmerimo na izvoz Novo mesto, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Dolenjskih Toplic ter Podturna pri Dolenjskih Toplicah. V Podturnu se priključimo glavni cesti Ivančna Gorica - Črnomelj, mi pa ji sledimo levo v smeri Črnomlja. Za Črmošnjicami, se cesta še kratek čas vzpenja, nato pa se prične strmeje spuščati. Ko prispemo v kraj Vrčice, nas oznake za Mirno goro usmerijo desno na sprva še asfaltirano cesto, po kateri se pričnemo postopoma vzpenjati. Kmalu za tem, ko se asfalt konča, pa se cesta razcepi na dva dela. Nadaljujemo po levi cesti (desna je namenjena tistim, ki se nameravajo povzpeti na Mirno goro peš), po kateri čez čas prispemo do stare kočevarske vasi Planina / Stockendorf (737 m). S Planine nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Doma na Mirni gori, do katerega nas loči le še nekaj kilometrov vzpona.
c) Iz Bele krajine se najprej zapeljemo v Semič, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Črmošnjicam in Soteski. Še preden se cesta prične spuščati, pa prispemo v Vrčice, kjer nas oznake za Mirno goro usmerijo levo na sprva še asfaltirano cesto, po kateri se pričnemo postopoma vzpenjati. Kmalu za tem, ko se asfalt konča, pa se cesta razcepi na dva dela. Nadaljujemo po levi cesti (desna je namenjena tistim, ki se nameravajo povzpeti na Mirno goro peš), po kateri čez čas prispemo do stare kočevarske vasi Planina / Stockendorf (737 m). S Planine nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Doma na Mirni gori, do katerega nas loči le še nekaj kilometrov vzpona.
Opis poti:
S parkirišča se najprej sprehodimo do planinske koče, od tam pa nadaljujemo po levi strani stolpa po označeni poti, ki nas skozi gozd pripelje do oddajnika. V bližini oddajnika se pot obrne rahlo v levo in nas po nekaj minutah nadaljnje hoje, ki še naprej poteka skozi gozd pripelje na vrh Mirne gore.
zemljevid poti - Mirna gora
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Mirna gora
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Dom na Mirni gori - Mirna gora1
Dom na Mirni gori - Mirna gora2
Dom na Mirni gori - Mirna gora3
Dom na Mirni gori - Mirna gora4
Dom na Mirni gori - Mirna gora5
Dom na Mirni gori - Mirna gora6
Dom na Mirni gori - Mirna gora7
Dom na Mirni gori - Mirna gora8
Dom na Mirni gori - Mirna gora9
Dom na Mirni gori - Mirna gora10
Dom na Mirni gori - Mirna gora11
Dom na Mirni gori - Mirna gora12
Dom na Mirni gori - Mirna gora13
Dom na Mirni gori - Mirna gora14
Dom na Mirni gori - Mirna gora15
Diskusija o izletu Dom na Mirni gori - Mirna gora
Gost14. 01. 2008
lep pozdrav vsem!!!!

Lepo vabljeni tudi v semič, na najvišjo točko Mirno goro ki meri 1048m in je lep razgled na semiško kotlino in vidi se iz stopa tudi Hrvaško!!!

Lep pozdrav v semičnasmehmežikanjenasmeh
nadjau8. 04. 2008
Da izlet ne bo prekratek, priporočam da avto pustite v vaši Planina in nadaljujete približno 30 minut po gozdni učni poti. Primerno, poučno in zanimivo za odrasle in otroke. Priporočam.
Nadka, Kamnik
MiR22. 04. 2008
In še en predlog: avto pustite kar na Vrčicah (jaz to naredim ponavadi tam, kjer so konča asfalt, je križišče in se da lepo parkirat), potem pa lepo peš na Mirno goro. V eno stran je 7 kilometrov. Če je dež lahko gremo po dobri makadamski cesti, če pa je suho vreme, pa lahko ubiramo tudi bližnjico, ki je lepo markirana. Tako pridemo v vas Planina, od tam pa imamo spet več variant: po cesti do koče ali pa po dobro označenih poteh. Ena se začne že pri cerkvi na začetku vasi, druga je iz vsi po učni gozdni poti, ali pa čez Zmajevo dolino. Veliko je možnosti. Nagrada pa čaka pri prijzanih oskrbnikih v koči v obliki nebeško dobrega jabolčnega štrudla in skodelici čaja. Verjemite, da po 7 kilometrih in nekaj sto metrih višinske razlike, ja tak zajtrk nebeški. Nazaja pa gre tako samo v dolino. Po tako prehojeni poti se vedno počutim neverjetno lepo, ko sedem v avto in se odpeljem proti domu. Le pridite v deželo belih brez, ki je neizmerno lepa in prijazna.
bobo24. 04. 2008
lahko pa kar čez smučišče Bela (Gričice). na vrhu se pot nadaljuje do Mirne gore. Markacije? se ne spomnim točno.
tom66614. 11. 2010
Tudi od smučišča Bela so markacije do Mirne gore. Slabi dve uri od parkirišča v eno smer. Lep sprehod.
petr15. 12. 2010
Moram povedat, da imate ob lepem vremenu možnost krasnega razgleda, ki seže vse do kleka še posebej, če se povzpnete na stolp ob koči lahko vidite še dlje.
aleš4310. 12. 2011
Pozdrav vsem
Iz Komarne vasi do Mirne gore priporočam. Pot je markirana. Komarna vas-Gače 1 ura, Gače-Mirna gora 1ura. Pot do Gač je blatna zaradi del v gozdu (sečna dreves) naprej pa neverjetna uživancija!
glorija1. 09. 2022 11:59:13
Vedno lepa in očarljiva Mirna gora z razgledi..Žal žiga ni na vrhu ,Planinski dom pa je zaprta v ponedeljkih in torkih katera ima v domu.Pa lep hribovski pozdrav!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki