Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Brezovec / Dobrič (Vedet) - Brezovec

Dobrič (Vedet) - Brezovec

Natisni
Izhodišče: Dobrič (Vedet) (485 m)
Širina/Dolžina: 46,3416°N 15,0575°E
Čas hoje: 25 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 132 m
Višinska razlika po poti: 132 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 2.304
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 17
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Šentrupert, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Mozirja in Logarske doline. V Letušu, takoj za mostom preko reke Savinje, zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Velenja in Šmartnega ob Paki. Za mostom preko reke Pake prispemo na naslednje, kjer pa nadaljujemo rahlo desno na ožjo cesto v smeri Polzele. Proti Polzeli se peljemo do železniške proge, nato pa takoj za njo nadaljujemo levo. Nekoliko ožja cesta postopoma preide v dolino Hudega potoka, kjer se prične strmeje vzpenjati. Ko višje cesta zapusti sotesko, se le ta položi in nas pripelje do dveh zaporednih križišč, kjer se v desno odcepi cesta proti Dobriču (odcep ni označen, pri drugem odcepu, pa na bližnjih stanovanjskih hišah opazimo markacije).
b) Najprej se zapeljemo v Velenje, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Šoštanju. Skozi Velenje se peljemo po Partizanski cesti, a le do krožišča v bližini trgovine Hofer. S krožišča se usmerimo na tretji izvoz (če ne bi bilo krožišča bi zavili levo) ter z vožnjo nadaljujemo po Pokopališki cesti, ki vodi proti pokopališču Podkraj. Le nekaj metrov pred tablo, ki označuje začetku naselja Podgorje zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo (odcep ni označen, na drogu el. napeljave opazimo le tablico z napisom Daewoo motor) po nekoliko ožji cesti, ki nas vodi proti raztresen naselju Veliki Vrh. Cesta nas v nadaljevanju vodi mimo posameznih hiš, mi pa ji sledimo do domačije Vedet, kjer opazimo markacije in odcep ceste v levo, ki vodi proti Dobriču in Gori Oljki.
Opis poti:
Obe cesti se po nekaj 10 korakih združita v eno, ta pa nas pripelje do mesta, kjer ob poti opazimo napis, da smo dobrodošli v Dobriču. S ceste se kmalu v desno odcepi markirana pot na bližnji Brezovec 617 m (na tablah opazimo le oznake za Martinovo in Andraško pot), v smeri naravnost pa se nadaljuje po na Goro Oljko (pot mimo Rogeljška).
Na omenjenem razpotju zapustimo cesto ter se pričnemo vzpenjati po gozdni poti, katera se po krajšem vzponu priključi na kolovoz, kateremu sledimo v levo. Po kolovozu nas pot vodi mimo nekaj podrtega drevja, nato pa se kolovoz spremeni v nekoliko bolj strmo stezico, po kateri se v nekaj minutah vzpnemo na manjši preval. Na prevalu nadaljujemo levo po dobro uhojeni poti, katera se malo naprej razširi v gozdnat kolovoz. Po kolovozu hodimo zelo kratek čas, nato pa nadaljujemo rahlo desno (kolovoz po levi obide vrh Brezovec) na sprva slabše vidno stezico, katera nas v minuti ali dveh nadaljnje hoje pripelje na Brezovec.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2014 (avgust).
zemljevid poti - Brezovec
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Gora Oljka ( 25 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Dobrič (Vedet) - Brezovec1
Dobrič (Vedet) - Brezovec2
Dobrič (Vedet) - Brezovec3
Dobrič (Vedet) - Brezovec4
Dobrič (Vedet) - Brezovec5
Dobrič (Vedet) - Brezovec6
Dobrič (Vedet) - Brezovec7
Dobrič (Vedet) - Brezovec8
Dobrič (Vedet) - Brezovec9
Dobrič (Vedet) - Brezovec10
Dobrič (Vedet) - Brezovec11
Dobrič (Vedet) - Brezovec12
Dobrič (Vedet) - Brezovec13
Dobrič (Vedet) - Brezovec14
Dobrič (Vedet) - Brezovec15
Dobrič (Vedet) - Brezovec16
Dobrič (Vedet) - Brezovec17
Diskusija o izletu Dobrič (Vedet) - Brezovec
geppo10. 09. 2014
Opisane poti, se običajno lotim v zimskem času. Lep je že sprehod po grapi Hudega potoka.
Lotim se je pa malo po svoje ( kot ljubitelj brezpotij ).
Na zadnjem ovinku ( predno se konča soteska Hudega potoka ) in se prične največja strmina ( to je cck. 100m predno prideš do odcepa desno na fotografiji 1 )je desno v hribu vidna potka. Zlezeš v strmino in slediš poti, ki je kar lepo vidna. Ta pot te priplje potem na greben in se združi z opisano markirano potjo.
lp
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki