Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na vseh vrhovih, ki jih vidite od doma?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Ojstri vrh (nad Prevalo) / Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo) (mimo vrha Seduc)

Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo) (mimo vrha Seduc)

Natisni
Izhodišče: Bela Peč (840 m)
Širina/Dolžina: 46,2518°N 14,7161°E
Ime poti: mimo vrha Seduc
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 357 m
Višinska razlika po poti: 400 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze, cepin
Ogledov: 1.380
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 32
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Iz Kamnika ali Vranskega se zapeljemo v Tuhinjsko dolino, kjer v naselju Podhruška zavijemo v smeri naselja Sela pri Kamniku. Ko prispemo v Rožično gremo desno, nato pa se nekaj časa peljemo skozi naselje Sela pri Kamniku, kjer v križiščih sledimo glavni cesti. Za vasico Znojile se cesta prehodno položi, nato pa iz naselja Trobelno sledimo oznakam za Belo Peč. Sledi prečna vožnja proti desni, nato pa prispemo do dveh zaporednih križišč, kjer se v desno odcepi cesta proti Beli Peči. V obeh križiščih nadaljujemo levo, nato pa za levo serpentino hitro prispemo do križišča, kjer se v desno odcepi gozdna cesta. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
b) Iz Gornjega Grada se peljemo proti Kamniku, za prelazom Črnivec pa v eni od serpentin zavijemo v smeri Sovinje Peči. Za Sovinjo Pečjo se priključimo cesti iz Tuhinjske doline, mi pa ji sledimo v levo. Sledi prečna vožnja proti desni, nato pa prispemo do dveh zaporednih križišč, kjer se v desno odcepi cesta proti Beli Peči. V obeh križiščih nadaljujemo levo, nato pa za levo serpentino hitro prispemo do križišča, kjer se v desno odcepi gozdna cesta. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
c) Iz Stahovice se peljemo proti prelazu Črnivec, nato pa v eni od serpentin zavijemo v smeri Sovinje Peči. Za Sovinjo Pečjo se priključimo cesti iz Tuhinjske doline, mi pa ji sledimo v levo. Sledi prečna vožnja proti desni, nato pa prispemo do dveh zaporednih križišč, kjer se v desno odcepi cesta proti Beli Peči. V obeh križiščih nadaljujemo levo, nato pa za levo serpentino hitro prispemo do križišča, kjer se v desno odcepi gozdna cesta. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
d) Zapeljemo se v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kamniku. Ko se za prelazom Volovljek priključimo cesti, ki vodi od Stahovice proti Gornjemu Gradu, nadaljujemo desno, nato pa v eni od serpentin zavijemo v smeri Sovinje Peči. Za Sovinjo Pečjo se priključimo cesti iz Tuhinjske doline, mi pa ji sledimo v levo. Sledi prečna vožnja proti desni, nato pa prispemo do dveh zaporednih križišč, kjer se v desno odcepi cesta proti Beli Peči. V obeh križiščih nadaljujemo levo, nato pa za levo serpentino hitro prispemo do križišča, kjer se v desno odcepi gozdna cesta. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo desno na stransko cesto, ki je zaprta za javni promet. Že kmalu prispemo na manjše križišče, kjer nadaljujemo naravnost (leva cesta se konča na pobočjih Tomanove planine), nato pa nas pot pripelje ob zgornji rob bližnjega pašnika, od koder se nam odpre lep razgled proti hribom nad Tuhinjsko dolino. Za pašnikom nadaljujemo po levi zgornji cesti, nato pa na manjšem križišču naravnost. Malo naprej se gozd konča in prispemo na zgornji rob večje razgledne senožeti, s katere se odpre pogled na okoliška hribovja.
Nekaj korakov preden stopimo na omenjeno pobočje, pa se v smeri naravnost nadaljuje kolovoz, po katerem bomo nadaljevali tudi mi (še naprej po cesti Ovčje jame). Po krajšem vzponu prispemo na razpotje večih kolovozov, mi pa nadaljujemo rahlo levo, na kolovoz, ki se še naprej vzpenja. V nadaljevanju sledi še kar nekaj razpotij, mi pa po občutku izbiramo tiste odcepe, kjer se pot najbolj vzpenja. Za zadnjim razpotjem na omenjenem delu, sledi kratek spust, nato pa obidemo bližnjo konto, za katero se vzpnemo do sedla med Podbevško pečjo in Seducem.
Na omenjenem sedlu, kjer se nahaja tudi križ z vpisno knjigo, dosežemo markirano pot, ki vodi s prelaza Črnivec proti Menini planini, mi pa ji sledimo v desno. Malo naprej stopimo na drug kolovoz, s katerega se nam občasno odpre nekaj razgleda proti severu. Kolovoz se malo naprej zoži v široko pot, le ta pa se že kmalu priključi na naslednji kolovoz, po katerem hodimo do pašne ograje bližnje planine Ravni.
Za prečenjem pašne ograje zapustimo markirano pot ter s potjo nadaljujemo ob ograji, ob kateri hitro prispemo do sedla med Ojstrim vrhom na levi in Seducem na desni. Na sedlu se ponovno pojavi nekakšna stezica, po njej pa se pričnemo vzpenjati po gozdnatem grebenu. Poti, ob kateri je na drevesih nekaj rumenih črt, nato sledimo do Ojstrega vrha, s katerega se nam že odpre nekaj razgleda, za še lepši razgled pa je vredno nadaljevati še nekaj 10 korakov naprej.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (november).
zemljevid poti - Ojstri vrh (nad Prevalo)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Prevala ( 10 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)1
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)2
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)3
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)4
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)5
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)6
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)7
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)8
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)9
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)10
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)11
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)12
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)13
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)14
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)15
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)16
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)17
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)18
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)19
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)20
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)21
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)22
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)23
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)24
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)25
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)26
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)27
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)28
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)29
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)30
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)31
Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo)32
Diskusija o izletu Bela Peč - Ojstri vrh (nad Prevalo) (mimo vrha Seduc)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki