Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Dolomiti / Rifugio Scotter Palatini / Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini

Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini

Natisni
Izhodišče: Baita Sun Bar (1150 m)
Širina/Dolžina: 46,46419°N 12,21575°E
Čas hoje: 1 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 430 m
Višinska razlika po poti: 435 m
Zemljevid: Tabacco 03 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 706
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 21
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
Dostop z Gorenjske: Čez MP Rateče ali Predel do Trbiža / Tarvisio in nato po avtocesti v smeri Vidma / Udine do izvoza Tolmezzo. Iz Tolmezza cesti sledimo v smeri naselja Ampezzo in gorskega prelaza Passo della Mauria. Cesta se nato spusti in nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri Cortine d'Ampezzo. V vseh naslednjih križiščih se držimo oznak za Cortino d'Ampezzo. Cesti sledimo do kraja San Vito di Cadore kjer zapustimo glavno cesto proti Cortini d'Ampezzo in se usmerimo desno kamor nas usmerijo oznake za kočo Rifugio Scotter ter smučišče Ski San Vito. Na levi strani ceste ob križišču pa se nahaja cerkev. Cesta nato zavije v desno in nas pripelje do križišča. Usmerimo se levo navzgor in sledimo oznakam za kočo Rifugio Scotter. Cesti sledimo do bara Sun Bar kjer so tudi oznake, ki prepovedujejo nadaljnjo vožnjo. Parkiramo na večjem parkirišču, ki se nahaja ob cesti na desni strani.
S primorske strani: Peljemo se po avtocesti proti Benetkam / Venezia. Pri kraju Portogruaro zapustimo avtocesto proti Benetkam in nadaljujemo desno po avtocesti proti kraju Pordenone. V naslednjem avtocestnem križišču v bližini kraja Conegliano nadaljujemo desno proti kraju Belluno. V bližini Belluna se avtocesta konča, mi pa v naslednjih križiščih nadaljujemo v smeri Cortine d'Ampezzo. Naprej sledimo zgornjemu opisu.
Opis poti:
Cesta, ki vodi naravnost in je sprva še asfaltirana je bila ob podoru uničena in je zaprta. Zaprta je tudi za pešce in kolesarje. Mi se pri izhodišču usmerimo levo na makadamsko cesto. Razmeroma položna cesta kmalu preči zapornico in nas vodi nad strugo hudournika. Cesta nato zavije v levo in preči strugo. Tu so tudi opozorilne table, ki označujejo da je prečenje struge ob deževju nevarno zaradi morebitnih nenadnih večjih valov. Cesta se nato prične strmeje vzpenjati in je na nekaj mestih tudi betonirana. Vzpenjamo se večinoma skozi gozd in s ceste se nato desno odcepi peš pot proti koči Rifugio Scotter. Nekoliko višje se cesta in peš pot ponovno združita . Gozd nato postaja vse redkejši in odpirati se nam pričnejo lepi razgledi na okoliške vrhove kjer še posebej izstopa bližnji Monte Antelao. Kmalu pridemo do križišča kjer se nam z desne priključi tudi stara cesta, ki je zaprta.
Še naprej hodimo po cesti, ki je na krajšem odseku tudi asfaltirana. Malo pred kočo pridemo do križišča kjer nadaljujemo desno in sledi le še nekaj korakov do koče.
Od izhodišča do koče je sicer tudi organiziran prevoz s kombiji. Voziti pričnejo ob 8:30, cena povratne vozovnice je 10€ (avgust 2018).
zemljevid poti - Rifugio Scotter Palatini
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Rifugio San Marco ( 45 min), Punta dei Ross (2 h 45 min), Monte Antelao (5 h 45 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini1
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini2
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini3
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini4
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini5
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini6
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini7
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini8
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini9
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini10
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini11
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini12
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini13
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini14
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini15
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini16
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini17
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini18
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini19
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini20
Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini21
Diskusija o izletu Baita Sun Bar - Rifugio Scotter Palatini
mirank18. 10. 2018
Cesta je za javni promet zaprta in dvomim da jo kdo uporablja za peš dostop, zlasti če imaš markirano bližnjico po lepem redkem gozdu. Ko sem klical v kočo San Marco mi je oskrbnica rekla, da je do njih 1.15 do 1.30 hoje in dejansko smo bili v 1.15 tam. Smo pa od koče Scooter do tja hodili zagotovo 20min, kar pomeni, da je po stezah tudi krajšemežikanje.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki